AfterDawn logo

SilverStone esitteli uuden Mini-STX-kokoluokan kotelon

Panu Roivas Panu Roivas

SilverStone on esitellyt VT01-kotelon uuteen mini-STX-kokoluokkaan. VT01 tulee olemaan yksi ensimmäisistä markkinoilta löytyvistä Mini-STX-koteloista.

5x5 Mini-STX-emolevystandardi esiteltiin Intelin toimesta viime vuoden puolella yrityksen omien NUC-laitteiden ja Mini-ITX-kokoluokan välimaastoon. Siinä missä NUC on valmis pakettiratkaisu, Mini-STX mahdollistaa loppukäyttäjälle omien komponenttien valinnan. Ensimäinen Mini-STX-emolevy H110M-STX on ehditty jo julkaista ASRockin toimesta.

SilverStone VT01 on kooltaan kompakti 155 x 152 x 65 mm, ja se on valmistettu 0,8 mm teräksestä. Emolevytason alapuolelle mahtuu yksi 2,5 tuuman SSD tai kiintolevy. Kotelossa itsessään ei ole myöskään USB-liitäntöjä, vaan ainoat liitännät löytyvät itse emolevystä.


Ongelmaksi minikotelossa voi muodostua Intelin vakiocooleri, sillä se on jo valmiiksi liian korkea. Näin ollen koteloa varten on hankittava alle 34 mm suoritinjäähdytin, joita löytynee SilverStonen valikoimasta. Yritys ei ole julkistanut vielä tarkempaa julkaisuaikataulua tai hintaa kotelolle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT