AfterDawn logo

Intel esitteli ensimmäiset uuden sukupolven Kaby Lake -prosessorit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin prosessorit ovat kehittyneet kaavamaiseen tahtiin tick-tock-syklissä, mutta enää se ei onnistu. Puolijohdejätti onkin päättänyt siirtyä kolmivaiheiseen kehityssykliin, jonka viimeisessä vaiheessa optimoidaan nykyistä arkkitehtuuria ja tuotantoprosessia parempaan kisakuntoon.

Intel on nyt esitellessään ensimmäiset Kaby Lake -prosessorit tässä viimeisessä vaiheessa. Kaby Lake -prosessorit eivät siis tule sisältämään ennennäkemättömiä parannuksia, vaan se on suurilta osin vanhan kierrätystä, mutta vain nopeampaan pakettiin viimeisteltynä. Tämä ei ole välttämättä huono asia, sillä vanha arkkitehtuuri takaa myös yhteensopivuuden markkinoilla jo olevien emolevyjen kanssa.

Kaby Laken tärkeimpiin ominaisuusparannuksiin kuuluu parannettu 4K-tuki, mikä käytännössä tarkoittaa 10-bittisen HEVC-videon rautakiihdytteistä enkoodausta ja dekoodausta. Prosessorit pystyvät myös dekoodaamaan 8-bittistä VP9-videota.

Intel sanoo viilanneensa 14 nanometrin tuotantotekniikkaa sen verran, että transistoreista on saatu noin 12 prosenttia nopeampia kuin mitä ne Skylakessa ovat.


Tänään esittelyvuoron saivat kolme Y-sarjan ja kolme U-sarjan Kaby Lake -prosessoria. Suorittimet on tarkoitettu lähinnä ohuisiin kannettaviin. Tehokkaammat työpöytäprosessorit esitellään vasta ensi vuoden alussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT