Windows 10:n Anniversary-päivitys teki miljoonista web-kameroista käyttökelvottomia

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (5)

Windows 10:n Anniversary-päivitys rikkoi miljoonia web-kameroita
Elokuun alussa julkaistu Windows 10:n vuosipäivitys on tehnyt miljoonista USB-liitäntään kytkettävistä web-kameroista käyttökelvottomia.

Käytännössä ongelma voi näkyä esimerkiksi kuvan jäätymisenä Skypen videopuheluissa. Thurrot.com kertoo ongelman johtuvan todennäköisesti siitä, että Windows 10 tukee Anniversary-päivityksen myötä USB-web-kameroissa ainoastaan YUY2-videonpakkausstandardia ja on lopettanut tuen MJPEG- ja H.264-videonpakkausstandardeille.

Ongelma on osoittautunut Microsoftille varsin kiusalliseksi, sillä sitä esiintyy mm. Logitechin suosituimmissa web-kameroissa. Tuskaa lisää se, että Anniversary-päivitystä voi katua vain kymmenen päivää ja korjaus kameraongelmaan on luvassa aikaisintaan ensi kuussa.


Thurrot.comille kirjoittava Rafael Rivera on julkaissut ongelmaan ratkaisun, joka vaatii muutoksien tekemistä Windowsin rekisteriin. Korjausta voikin suositella vain kokeneille käyttäjille.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Lisäksi kyseinen päivitys rikkoi kaikkien xboxone ohjaimien toiminnan. Oculus riftin foorumit täyttyi aika äkkiä aiheesta kun kyseinen ohjain sattuu olemaan laitteen virallinen ohjain toistaiseksi.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

muppis
muppis
Jokainen isompi Windows 10:n päivitys on minulla rikkonut jonkun ajurin. Pääasiassa Xbox 360:n langattoman ohjaimen, mutta myös näytönohjaimen (AMD 280X) on mennyt välillä. Anniversary ei todellakaan ollut poikkeus, vaan oikeastaan piste i:n päälle. Logitechin kameraa en ole edes uskaltanut kokeilla.

Ottaa ottaan tuollainen, että pitää päivitysten jälkeen alkaa säätämään taas aivan kuin olisi pistänyt uuden asennuksen.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

raiku92
raiku92
Mulla päivityksen jälkeen kone satunniasesti jumittuu, tämä alkoi tietty sen 10 päivän jälkeen, joten en voi enää palata takaisin...
ekivan
ekivan
Ostin 1,5 kk sitten uuden koneen ja päivityksen jälkeen ethernet ei toimi onneksi oli langaton nappula kotona että pääsi nettiin.Soitin Microsoftille ja vastaus oli päivitä ajurit mutta kun ei ole uusia ajureita.
heidiwenger
heidiwenger
Originally posted by ekivan:
Ostin 1,5 kk sitten uuden koneen ja päivityksen jälkeen ethernet ei toimi onneksi oli langaton nappula kotona että pääsi nettiin.Soitin Microsoftille ja vastaus oli päivitä ajurit mutta kun ei ole uusia ajureita.
Juuri näin Microsoft toimii. Valehtelee ja manipuloi käyttäjää. Jos palaat asiaan, et tule saamaan vastausta.

Kannattaa oikeasti alkaa harkitsemaan sitä Linux-käyttöä, nyt kun esim. Ubuntu on jo aivan samalla viivalla ja useissa asioissa helpompikin kuin Spydows.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 10 Android -keskustelu
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4880 Vapaata keskustelua
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Apowersoft-näytöntallentajalla äänentallennusongelma yhdellä läppäreistä 1 Ajuri- ja softaongelmat
Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite) 10 Kannettavat tietokoneet
YLE Areena ongelma 22 Televisiot
Mozilla Firefox - Keskustelu 15 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä