Vuoden odotetuimpiin peliuutuuksiin kuuluva No Man's Sky julkaistaan tänään PC:lle

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (8)

Vuoden odotetuimpiin peliuutuuksiin kuuluva No Man's Sky julkaistaan tänään PC:lle
No Man's Sky saapuu tänään pelipalveluihin.

Hello Gamesin kehittämä indiepeli julkaistiin jo aiemmin tällä viikolla Playstation 4:lle. Peli on viime päivinä saanut useita isojakin päivityksiä.

Selviytymis- ja seikkailupeli erottuu muista proseduraalisesti tuotetulla universiumilla. Jopa yli 18 triljoonaa planeettaa sisältävä universiumi sisältää mm. tähtiä, ekosysteemejä ja kokonaisia avaruusyhteiskuntia.

No Man's Sky tulee saataville kello 20 Steamissa ja GOG.comissa Windowsille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

guy_fawkes
guy_fawkes
Kuulehan Sami Koivunen, kirjoitit itse asian johtuneen Afterdawnin puolella epähuomiosta kun puhut PC:stä Windows koneena. Opera uutinen taannoin. Epähuomio näyttää jatkuvan?
____________

"Mikä on "PC-versio" ? PC tarkoittaa Personal Computer, eli henkilökohtainen tietokone. Sillä ei ole mitään tekemistä jonkun tietyn käyttöjärjestelmän kanssa. Applen Mac on myös yhtä lailla "PC" kuin Windowsilla tai Ubuntullakin varustettu.

Antaa "hiukan" epäammattimaisen kuvan sivustostanne, kun ette tuollaista tiedä? Anteeksi nyt vain."

Vastauksesi: "Toden totta. Jäänyt epähuomiossa virhe tuohon. PC-teksti on nyt vaihdettu Windowsiin."
rautapeba
rautapeba
Mystä guy_fawkes nyt ammattiloukkaantuu? Kaupoissakin on pelit jaoteltu xbox, wii, ps ja pc. Sekavampaa on puhua windows-pelistä, kun kukaan ei tietäisi puhutaanko puhelimen, tabletin, pankkiautomaatin, kassakoneen vai pc:n windowsista. Jokainen tietää että pc-peli tarkoittaa windows-pohjaista pc-peliä. Ei kukaan millään linuxilla tai applen tietokoneella pelaa.

Muutenkin on täysin loogista sanoa että joku peli tulee pc:lle vaikka se ei jotain marginaalikäyttöjärjestelmiä tukisi. Tuskin nyt julkaistut pelit toimivat myöskään windows xp:ssä tai sitä vanhemmissa. Aina löytyy joku rauta/ohjelmistokombinaatio jolla peli ei toimi, joten olisi täysin kohtuuton vaatimus että pelin pitää toimia kaikissa ihmisen koskaan rakentamissa pc-koneissa että voisi sanoa että se on julkaistu pc:lle. Sitä vartenhan peleissä on järjestelmävaatimukset, että tarkennetaan minkälaisella pc:llä peli toimii. Otsikkotasolla on selkeämpää puhua pc-pelistä kuin Windows 7/8.1/10 (64-bit versio) 8+ GB ram -pc pelistä.
heidiwenger
heidiwenger
Miksi levittää disinformaatiota? Se nyt ei vain yksinkertaisesti ole totta, eikä myöskään loogista että PC=Windows. Aivan kuten ei ole nimitys yleisesti tableteille=iPad.

Tämä on kuitenkin elektroniikkaan ja tietotekniikkaan erikoistunut ja asiantunteva sivusto?

Ja nyt joku riensi vielä puolustelemaan disinformaation levitystä. Mitä kummaa?

Hiipii mieleen, kun kerran kirjoittajat vielä virheen myöntämisenkin jälkeen aina vain edelleen jatkavat samaa linjaa, että esim. Microsoft tukee tavalla tai toisella tuota "PC" käsitteen sekoittamista omaan Windows tuotteeseensa!

Microsoft on jäänyt aikaisemmin kiinni erilaisista hämäristä lobbauksista ja kirjoittelijoille maksamisista.
rautapeba
rautapeba
Ei se nyt voi olla noin vaikea käsittää että jos syö banaanin niin voi sanoa syöneensä hedelmän (tässä kontekstissa pc = hedelmä, yläkäsite; banaani = windows-pc, alakäsite). Mediassa käytetään yleisesti yläkäsitettä, erityisesti maahanmuuttajataustaisesta rikollisuudesta uutisoitaessa sanotaan vain "mies" tai "nuorisojoukko" vaikka tarkempi alakäsite olisi hyvin tiedossa. Toki appelsiini ja omena ovat myös hedelmiä, mutta hedelmän syömiseksi riittää että syö jonkin hedelmän vaikka se ei olisikaan appelsiini tai mätä omena.

Tietenkään ei voida sanoa että banaani on sama asia kuin hedelmä, mutta niinhän ei ole uutinen väittänytkään vaan ainoastaan guy_fawkes ja heidiwenger rakentamassaan olkiukossa.

Ja tuskinpa windows mitään lobbaamista tarvitsee kun on muutenkin suosittu. Enemmänkin nuo linuxit ja applen tuotokset ovat sellaista kasvisruokaa jonka puolesta tiettyjen porukoiden pitää jatkuvasti mölytä. Mutta niinhän se on, että jos kasvisruoka olisi oikeasti hyvää, niin kaikki söisivät sitä muutenkin ilman hesarin ja muiden toimijoiden jatkuvaa aivopesua.
v1gor
v1gor
It's all too common in the popular press to see the assumption made that "PC" means "Windows PC."

Most mainstream discussions of Windows malware, for example, refer to it as "PC malware" and therefore an industry problem--conveniently sparing Microsoft any direct blame.

PC, however, is short for "personal computer"--a term that includes not just Windows computers but Macs and Linux computers as well. It may seem like a semantic quibble, but it has significant repercussions.
Lumikki
Lumikki
Ensinnäkin PC ei tarkoita pelkkää Windows PC:tä. PC on yleinimi kaikille henkilökohtaisille tietokoneille. Mutta se PC kansalaisten puheissa ei tarkoita mitä tahansa henkilökohtaista tietokonetta. Vaan enemmänkin sellaisia työpöytä ja kannettavia tietokoneita. Käyttöjärjestelmä joka niissä on ei ole oleellinen asia. Kaikista henkilöhtaisista tietokoneista ei käytetä PC termiä juuri tästä syystä.

PC peli kuitenkin tarkoittaa käytännässä Windows PC:lle tehtyä peliä. Johtuen siitä että vuosia ei PC:lle ole ollut kunnolla pelejä muulle kuin Windows pohjaiseen PC:hen. Vaikka tilanne on hieman muuttunut sillä myös muille alkaa olla enemmän pelejä, kuten esimerkiksi stream on jo linuxille niin nimitys ei ole muuttunut. Jos puhuu PC pelistä niin se on edelleen Windows työpöytä/kannettavalle PC:lle tehty peli. Linux pelit ja MAC on ihan oma kategoriansa.
Dunbar
Dunbar
Opera-juttussa oli tosiaan virheellisesti käytetty PC-termiä ja tarkalleen ottaen tässäkin. Termi on kuitenkin pelijutuissa edelleen yleisesti käytetty ja varsinkin otsikoissa kätevä. Kiinnitän asiaan enemmän huomiota tulevaisuudessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. elokuuta, 2016 @ 22:37
ProfaneX
ProfaneX
DID YOU JUST ASSUME MY OS ???? Triggered.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 170 PC:n pelit
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä