AfterDawn logo

Nvidia julkisti uuden Titan X -lippulaivanäytönohjaimen

Panu Roivas Panu Roivas

Nvidian kesä jatkuu uusien näytönohjainten julkaisuilla, ja tällä kertaa vuorossa on uusi lippulaivamalli GeForce Titan X.

Jos Nvidia Titan X kuulostaa tutulta nimeltä, Nvidia käytti sitä jo edellisen sukupolven huippumallin osalta, ja ilmeisesti yritys on päättänyt lopettaa uusien kirjainyhdistelmien keksimisen, ja Pascal-sukupolven myötä huippumallin nimi pysyy Applemaiseen tapaan samana. Pienenä muutoksena Nvidia on päättänyt jättää "GTX"-lisukkeen pois nimestä.

Pascal-arkkitehtuurin Titan X käyttää uutta GP102-piiriä, josta käytössä on leikattu 3584 CUDA-ytimen versio. GTX 1080 -näytönohjaimeen verrattuna Titan X:ssä on 40% enemmän laskentayksiköitä, ja 11 TFLOPsin laskentakapasiteetin mukaan se olisi 24% tehokkaampi. Muistien osalta käytössä on 384-bittinen muistiväylä, jonka päässä on yhteensä 12 gigatavua GDDR5X-muistia.

Nvidian mukaan Pascal-pohjainen Titan X on parhaimmillaan 60% nopeampi kuin Maxwell-kaimansa, mikä asettaisi sen karkeasti arvioiden parhaimmillaan 30% nopeammaksi kuin GTX 1080.


Tarkemmat suorituskykylukemat julkaistaan 2. elokuuta kun uusi GeForce Titan X julkaistaan virallisesti. Näytönohjain tulee Nvidian mukaan myyntiin vain ja ainoastaan GeForce.com-verkkosivuilla, eikä sitä ilmeisesti myydä sopimusvalmistajien kautta ollenkaan. Hintaa Nvidia Titan X:llä on Nvidian sivujen kautta 1200 dollaria. Toistaiseksi tiedossa ei ole miten Nvidia aikoo hoitaa Euroopan julkaisun, sillä verkkokauppa toimittaa tuotteita Euroopassa vain Britteihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT