Nvidia julkaisi GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Panu Roivas,

Nvidia julkaisi GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen
Kesän näytönohjainjulkaisut jatkuvat tällä kertaa Nvidian GeForce GTX 1060:n muodossa. 279 euron suositushinnalla varustettu kortti asettuu kilpailemaan AMD:n vastikään julkaistun Radeon RX 480:n kanssa mainstream-kategorian johtoasemasta.

Nvidia GeForce GTX 1060 Founders Edition on ehditty arvostella jo useiden sivustojen toimesta, ja suorituskyvyltään 299 dollarin suositushintainen kortti asettuu edellisen sukupolven GeForce GTX 980 -näytönohjaimen tasolle.

AMD:n vastineeseen Radeon RX 480:aan verrattuna Nvidian kortti on hieman nopeampi useimmissa testeissä, mutta erityisesti 2560x1440-resoluutiolla ja uusissa DX12-peleissä erot kaventuvat pieneksi. Nvidian GP106-piiri on kuitenkin selvästi energiatehokkaampi 120 W TDP-arvolla, eikä sillä ole samankaltaisia ongelmia pysyä 6-pinnisen lisävirtaliittimen ja emolevyn PCI-e-liittimen tehonkulutuksen osalta.GTX 1060 sisältää 6 gigatavua GDDR5-muistia 8 GHz kellotaajuudella, ja kortin liitäntöinä toimii HDMI 2.0b, DVI sekä 3x DisplayPort 1.3/1.4 -liitännät. Uudet liitännät tukevat resoluutioita aina 4K@120 Hz tai 8K@60 Hz saakka, ja myös HDR on tuettuna.

Muutoksena aiempien sukupolvien keskitason kortteihin Nvidia on päättänyt luopua SLI-liitännästä, joten SLI-kokoonpanoa harkitsevan on nyt panostettava vähintään GTX 1070 -sarjan korttiin. Useamman näytönohjaimen kokoonpanot ovat riippuvaisempia ajuri- ja pelituesta, ja tällä hetkellä useat uudet pelit eivät tue useamman kortin kokoonpanoja ollenkaan. DX12-rajapinta tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia useamman kortin hyödyntämiseksi, mutta toistaiseksi tästä ollaan nähty vasta esimakua Ashes of the Singularityn muodossa.

Nvidia GeForce GTX 1060 tulee saatavilla Suomessa vain sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla, sillä Founders Edition on myynnissä ainoastaan rajoitettuna eränä Nvidian sivujen kautta. Edullisimmat mallit alkavat vajaasta 300 eurosta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä