Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian
Windows 10:een on mahdollista päivittää täysin ilmaiseksi vielä kuukauden päivät, joten kovin kauaa Microsoft ei enää yritä pakkosyöttää uutta käyttöjärjestelmää Windows 7- ja Windows 8 -käyttäjille. Olennaisia muutoksia päivitysprosessiin on kuitenkin tulossa jo paljon aiemmin.

Microsoft kerännyt paljon kritiikkiä siitä, että se pakottaa vanhan Windows-version omistajia siirtymään Windows 10:een tarjoamalla uutta käyttöjärjestelmää "suositeltuna päivityksenä". Monille päivityksestä kieltäytyminen on tuottanut ongelmia, minkä takia he ovat päätyneet tahtomattaan asentamaan Windows 10:n tietokoneelleen.

Windows 10:n päivitysikkunaa on kritisoitu hankalasti tulkittavaksi, missä päivityksestä kieltäytyminen on tehty turhan vaikeaksi. Microsoft aikoo muuttaa nyt ilmoitusta niin, että käyttäjä voi kieltäytyä Windows 10:stä yhtä nappulaa painamalla. Microsoft on muuttanut myös ilmoituksen sulkemisnappulan (punainen X) toimintalogiikkaa niin, että se tarkoittaa ilmoituksen ohittamista. Uusi ilmoitus päivityksestä tulee tällöin näytölle myöhemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

muppis
muppis
Microsoftilla on varmasti ollut tämä tiedossa jo alun alkaen. Nyt on vain hyvä tehdä tuollainen, kun ne jotka ei ole erehtyneet niin eivät tule päivittämäänkään ja kun ilmtaista päivitystä on enää kuukausi jäljellä, niin sama ns. luovuttaa.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Lumikki
Lumikki
Huvittavaa siis heinäkuun lopussa päättyy koko ilmainen käyttöjärjestelmän jako. Joten jos vielä ei ole sitä "helpompaa" Windows 10 ilmaisasennuksesta kieltäytymistä niin mitä sillä on enää väliä. Viranomaisten olisi pitänyt puuttua asiaan jo kauan sitten. Jostain kumman syystä tietotekniikassa kuluttajan oikeuksia ei kunnioiteta sitten yhtään. Mitähän varten meillä edes on ne kuluttajaa suojelevat tahot jos ne on täysin kädettömiä teknisissä asioissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. kesäkuuta, 2016 @ 17:27

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elisa viihde premium 2 HD-kanavat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Biisiketju 5212 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Näytä lisää viestejä