Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian
Windows 10:een on mahdollista päivittää täysin ilmaiseksi vielä kuukauden päivät, joten kovin kauaa Microsoft ei enää yritä pakkosyöttää uutta käyttöjärjestelmää Windows 7- ja Windows 8 -käyttäjille. Olennaisia muutoksia päivitysprosessiin on kuitenkin tulossa jo paljon aiemmin.

Microsoft kerännyt paljon kritiikkiä siitä, että se pakottaa vanhan Windows-version omistajia siirtymään Windows 10:een tarjoamalla uutta käyttöjärjestelmää "suositeltuna päivityksenä". Monille päivityksestä kieltäytyminen on tuottanut ongelmia, minkä takia he ovat päätyneet tahtomattaan asentamaan Windows 10:n tietokoneelleen.

Windows 10:n päivitysikkunaa on kritisoitu hankalasti tulkittavaksi, missä päivityksestä kieltäytyminen on tehty turhan vaikeaksi. Microsoft aikoo muuttaa nyt ilmoitusta niin, että käyttäjä voi kieltäytyä Windows 10:stä yhtä nappulaa painamalla. Microsoft on muuttanut myös ilmoituksen sulkemisnappulan (punainen X) toimintalogiikkaa niin, että se tarkoittaa ilmoituksen ohittamista. Uusi ilmoitus päivityksestä tulee tällöin näytölle myöhemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

muppis
muppis
Microsoftilla on varmasti ollut tämä tiedossa jo alun alkaen. Nyt on vain hyvä tehdä tuollainen, kun ne jotka ei ole erehtyneet niin eivät tule päivittämäänkään ja kun ilmtaista päivitystä on enää kuukausi jäljellä, niin sama ns. luovuttaa.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Lumikki
Lumikki
Huvittavaa siis heinäkuun lopussa päättyy koko ilmainen käyttöjärjestelmän jako. Joten jos vielä ei ole sitä "helpompaa" Windows 10 ilmaisasennuksesta kieltäytymistä niin mitä sillä on enää väliä. Viranomaisten olisi pitänyt puuttua asiaan jo kauan sitten. Jostain kumman syystä tietotekniikassa kuluttajan oikeuksia ei kunnioiteta sitten yhtään. Mitähän varten meillä edes on ne kuluttajaa suojelevat tahot jos ne on täysin kädettömiä teknisissä asioissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. kesäkuuta, 2016 @ 17:27

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä