Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Windows 10 -päivityksestä kieltäytyminen helpottuu pian
Windows 10:een on mahdollista päivittää täysin ilmaiseksi vielä kuukauden päivät, joten kovin kauaa Microsoft ei enää yritä pakkosyöttää uutta käyttöjärjestelmää Windows 7- ja Windows 8 -käyttäjille. Olennaisia muutoksia päivitysprosessiin on kuitenkin tulossa jo paljon aiemmin.

Microsoft kerännyt paljon kritiikkiä siitä, että se pakottaa vanhan Windows-version omistajia siirtymään Windows 10:een tarjoamalla uutta käyttöjärjestelmää "suositeltuna päivityksenä". Monille päivityksestä kieltäytyminen on tuottanut ongelmia, minkä takia he ovat päätyneet tahtomattaan asentamaan Windows 10:n tietokoneelleen.

Windows 10:n päivitysikkunaa on kritisoitu hankalasti tulkittavaksi, missä päivityksestä kieltäytyminen on tehty turhan vaikeaksi. Microsoft aikoo muuttaa nyt ilmoitusta niin, että käyttäjä voi kieltäytyä Windows 10:stä yhtä nappulaa painamalla. Microsoft on muuttanut myös ilmoituksen sulkemisnappulan (punainen X) toimintalogiikkaa niin, että se tarkoittaa ilmoituksen ohittamista. Uusi ilmoitus päivityksestä tulee tällöin näytölle myöhemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

muppis
muppis
Microsoftilla on varmasti ollut tämä tiedossa jo alun alkaen. Nyt on vain hyvä tehdä tuollainen, kun ne jotka ei ole erehtyneet niin eivät tule päivittämäänkään ja kun ilmtaista päivitystä on enää kuukausi jäljellä, niin sama ns. luovuttaa.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Lumikki
Lumikki
Huvittavaa siis heinäkuun lopussa päättyy koko ilmainen käyttöjärjestelmän jako. Joten jos vielä ei ole sitä "helpompaa" Windows 10 ilmaisasennuksesta kieltäytymistä niin mitä sillä on enää väliä. Viranomaisten olisi pitänyt puuttua asiaan jo kauan sitten. Jostain kumman syystä tietotekniikassa kuluttajan oikeuksia ei kunnioiteta sitten yhtään. Mitähän varten meillä edes on ne kuluttajaa suojelevat tahot jos ne on täysin kädettömiä teknisissä asioissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. kesäkuuta, 2016 @ 17:27

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä