AfterDawn logo

Intelin uudet salamannopeat muistit tulossa markkinoille vuodenvaihteessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin 3D Xpoint -teknologiasta on povattu suurta mullistajaa massamuistisektorilla, mutta vielä hetkeen niitä ei ole tulossa markkinoille. BenchLife.info-sivuston julkaiseman roadmap-kaavion perusteella teknologian kaupallistaminen alkaisi vasta ensi vuoden alussa.

Uutta muistiteknologiaa on tarkoitus käyttää Optane-brändin alla myytävissä massamuisteissa, mutta ne tulevat myyntiin vasta aivan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa. Intel keskittyy vuodetun roadmapin perusteella kaupallistamispyrkimyksissä markkinoiden ylimpään segmenttiin, joten ensimmäisten asemien hinnat tulevat olemaan varmasti melko korkealla tasolla.

Massamarkkinoille tarkoitettuja tuotteita ei ole tulossa ainakaan Kaby Lake -suorittimien aikaan ja roadmapin mukaan Cannonlake-sukupolven suorittimienkin kautena keskitytään 3D NAND -muisteihin. 3D Xpoint -muisteista ei siis ole tulossa massamarkkinoille suunnattuja tuotteita vielä pitkään aikaan.


3D Xpointin suurimmat edut NAND-muisteihin verrattuna on merkittävästi lyhyemmät viiveajat sekä huomattavasti parempi kirjoituskestävyys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT