AfterDawn logo

Sormenjälkitunnistus tulossa Mac-tietokoneisiin – skanneria ei kuitenkaan tule

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Helppokäyttöinen Touch ID -sormenjälkilukija on helpottanut olennaisesti tunnistautumista ja maksamista iPhonella, jopa niin paljon että Applen on uskottu lisäävän sormenjälkilukijan myös Mac-tietokoneisiin. Lukijaa ei välttämättä ole kuitenkaan tulossa, kertoo MacRumors.

Sivuston lähteiden mukaan Applen insinöörit aikoisivat toteuttaa "biometrisen tunnistautumisen" Maceissä samalla tavalla kuin Apple Watchinkin kohdalla: tunnistautuminen tapahtuu laitteeseen langattomasti paritetun iPhonen kautta. Näin Apple välttyy erillisen lukijalaitteen lisäämiseltä Maceihin ja samalla vanhojenkin tietokoneiden omistajat saavat ominaisuuden käyttöönsä (vaati Bluetooth LE:n).

Ratkaisu voi myös olla liiketoiminnan kannalta järkevä: Mac-tietokoneen omistajalla on oltava myös iPhone, mikäli hän haluaa tietokoneeseen yksinkertaisen tunnistautumisprosessin. MacRumorsin mukaan tunnistautumista voitaisiin käyttää kirjautumisten lisäksi myös verkkoselaimessa muun muassa verkko-ostosten maksamiseen (Apple Pay). Ominaisuuden sanotaan löytyvän kesällä esiteltävästä OS X 10.12 -käyttöjärjestelmästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT