Googlen läppärit ottivat ensi kertaa niskalenkin Maceistä

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (12)

Googlen läppärit ottivat ensi kertaa niskalenkin Maceistä
Googlen Chromebook-konsepti esiteltiin ensimmäistä kertaa jo viisi vuotta sitten, jolloin yhtiö kertoi mullistavansa maailmaa uudella käyttöjärjestelmällä. Chrome OS:n oli tarkoitus korvata raskas Windows pienissä ja edullisissa läppäreissä, ja niin onkin pikku hiljaa käynyt.

Pilvitallennukseen ja verkkoselaimeen pitkälti perustuva käyttöjärjestelmä mahdollistaa yksinkertaiset tietokonesovellukset Chrome Apps -sovellusten avulla. Vaikka alkujaan kilpailija löytyi lähinnä Microsoftista ja sen laitevalmistajista, niin laitteita on verrattu myös Applen pienikokoisiin kannettaviin.

Nyt The Vergen mukaan tutkimusyhtiö IDC:n tiedot kertovat, että Chromebookien myynti on ohittanut Yhdysvalloissa Mac-tietokoneet. Ensimmäistä kertaa laitteiden historiassa viime neljännes merkittiin Chromebookeille.

Apple myi Mac-tietokoneita n. 1,76 miljoonaa, kun taas HP:n, Lenovon ja Dellin yhteenlaskettu Chromebook myynti ylsi miltei 2 miljoonaan kappaleeseen. Tämä on varsin hyvä saavutus, kun PC-tietokoneiden myynti on ollut laskussa. Erityisesti opiskelijoille ja kouluille edullinen kannettava tietokone on mennyt hyvin kaupaksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

12 kommenttia

perhana
perhana
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
guy_fawkes
guy_fawkes
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Valtaosa ostajista ei todellakaan vaihda käyttistä. Oletat jostakin syystä että tyyliin 90% käyttäjistä on teknisesti sen enempää osaavia kuin aivan peruskäyttö. Saati että ovat kiinnostuneetkaan muusta kuin "virta päälle ja homma toimii". Ehkä monille sinun ja minun kaltaisille tällainen on erittäin vaikea käsittää.

Windowsia nyt ei ylipäätään nykyään käytä kukaan kuin pakon sanelemana.
arivesa
arivesa
Originally posted by guy_fawkes:
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Valtaosa ostajista ei todellakaan vaihda käyttistä. Oletat jostakin syystä että tyyliin 90% käyttäjistä on teknisesti sen enempää osaavia kuin aivan peruskäyttö. Saati että ovat kiinnostuneetkaan muusta kuin "virta päälle ja homma toimii". Ehkä monille sinun ja minun kaltaisille tällainen on erittäin vaikea käsittää.

Windowsia nyt ei ylipäätään nykyään käytä kukaan kuin pakon sanelemana.
Totta tämä, mutta uteliaisuttani kysyn mistä saa laillisia päivityskelpoisia Win- lisenssejä ilmaiseksi? Itse olen joutunut ostamaan jokaisen, joko OEM tai kiekkona.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. toukokuuta, 2016 @ 16:52
perhana
perhana
Originally posted by arivesa:
Originally posted by guy_fawkes:
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Valtaosa ostajista ei todellakaan vaihda käyttistä. Oletat jostakin syystä että tyyliin 90% käyttäjistä on teknisesti sen enempää osaavia kuin aivan peruskäyttö. Saati että ovat kiinnostuneetkaan muusta kuin "virta päälle ja homma toimii". Ehkä monille sinun ja minun kaltaisille tällainen on erittäin vaikea käsittää.

Windowsia nyt ei ylipäätään nykyään käytä kukaan kuin pakon sanelemana.
Totta tämä, mutta uteliaisuttani kysyn mistä saa laillisia päivityskelpoisia Win- lisenssejä ilmaiseksi? Itse olen joutunut ostamaan jokaisen, joko OEM tai kiekkona.
Eipä kai siihen mitään lisenssejä tarvitse ellei omaa liian tunnollista omaatuntoa, asennusmedia ja "windows loader" riittää.
perhana
perhana
Originally posted by guy_fawkes:
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Valtaosa ostajista ei todellakaan vaihda käyttistä. Oletat jostakin syystä että tyyliin 90% käyttäjistä on teknisesti sen enempää osaavia kuin aivan peruskäyttö. Saati että ovat kiinnostuneetkaan muusta kuin "virta päälle ja homma toimii". Ehkä monille sinun ja minun kaltaisille tällainen on erittäin vaikea käsittää.

Windowsia nyt ei ylipäätään nykyään käytä kukaan kuin pakon sanelemana.
Eihän minun mitään olettaa tarvitse, asia on todettu useammallakin sivustolla, ja aiheesta laadittujen oppaiden määrä ja suosio kertoo samasta kiinnostuksesta.
Swol
Swol
En kyllä ymmärrä miksi ostaa n. 400€ Chromebook ja asentaa siihen windows kun samalla rahalla saa jo oikean PC:n jossa Windows jo valmiina.
arivesa
arivesa
Originally posted by perhana:
Originally posted by arivesa:
Originally posted by guy_fawkes:
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Valtaosa ostajista ei todellakaan vaihda käyttistä. Oletat jostakin syystä että tyyliin 90% käyttäjistä on teknisesti sen enempää osaavia kuin aivan peruskäyttö. Saati että ovat kiinnostuneetkaan muusta kuin "virta päälle ja homma toimii". Ehkä monille sinun ja minun kaltaisille tällainen on erittäin vaikea käsittää.

Windowsia nyt ei ylipäätään nykyään käytä kukaan kuin pakon sanelemana.
Totta tämä, mutta uteliaisuttani kysyn mistä saa laillisia päivityskelpoisia Win- lisenssejä ilmaiseksi? Itse olen joutunut ostamaan jokaisen, joko OEM tai kiekkona.
Eipä kai siihen mitään lisenssejä tarvitse ellei omaa liian tunnollista omaatuntoa, asennusmedia ja "windows loader" riittää.
Omatunto on yksityisasia, mutta kokemani laittomat kopiot ovat muuttuneet päivityskelvottomiksi. Seurauksena musta ruutu vartin välein, huomautuksella että tämä versio on laiton. Aukeaa kyllä uudestaankin, mutta syö sielua kun laite ei ole hallussa.
perhana
perhana
Originally posted by arivesa:
Originally posted by perhana:

Eipä kai siihen mitään lisenssejä tarvitse ellei omaa liian tunnollista omaatuntoa, asennusmedia ja "windows loader" riittää.
Omatunto on yksityisasia, mutta kokemani laittomat kopiot ovat muuttuneet päivityskelvottomiksi. Seurauksena musta ruutu vartin välein, huomautuksella että tämä versio on laiton. Aukeaa kyllä uudestaankin, mutta syö sielua kun laite ei ole hallussa.
No jaa, itse olen "kokeillut" tietenkin ihan vaan uteliaisuuttani erästä windows loaderia, joka antaa windows 7:lle serialin, sekä aktivoi sen niin että läpäisee aitoustarkistuksen ja saa sen "aito windows" leiman, pyörinyt ja saanut päivitykset vuosia, ja päivittyi mukisematta windows 10:ksi joka näyttää myös olevan aito ja aktivoitu.
Kyseessä tietenkin aidolta muokkaamattomalta windows 7 asennusmedialta asennettu windows, niitä piraattilatauksia jotka mukamas eivät tarvitse aktivointia en kyllä menisi edes kokeilemaan.
arivesa
arivesa
Originally posted by Swol:
En kyllä ymmärrä miksi ostaa n. 400€ Chromebook ja asentaa siihen windows kun samalla rahalla saa jo oikean PC:n jossa Windows jo valmiina.
Itse maksoin W8.1 Lenovosta alle 300, mutta en netissä käytä kuin G-mailia ja Chromea. Mitään en tallenna one driveen tai muuallekaan "pilveen". Paitsi G-mail siellä tietenkin on. Ei näissä vissiin eroja taida olla? Isoin ero lie sisäinen tallennustila, halpis- Lenovossakin on 0,5 Teraa. Riittää.
arivesa
arivesa
Originally posted by perhana:
Originally posted by arivesa:
Originally posted by perhana:

Eipä kai siihen mitään lisenssejä tarvitse ellei omaa liian tunnollista omaatuntoa, asennusmedia ja "windows loader" riittää.
Omatunto on yksityisasia, mutta kokemani laittomat kopiot ovat muuttuneet päivityskelvottomiksi. Seurauksena musta ruutu vartin välein, huomautuksella että tämä versio on laiton. Aukeaa kyllä uudestaankin, mutta syö sielua kun laite ei ole hallussa.
No jaa, itse olen "kokeillut" tietenkin ihan vaan uteliaisuuttani erästä windows loaderia, joka antaa windows 7:lle serialin, sekä aktivoi sen niin että läpäisee aitoustarkistuksen ja saa sen "aito windows" leiman, pyörinyt ja saanut päivitykset vuosia, ja päivittyi mukisematta windows 10:ksi joka näyttää myös olevan aito ja aktivoitu.
Kyseessä tietenkin aidolta muokkaamattomalta windows 7 asennusmedialta asennettu windows, niitä piraattilatauksia jotka mukamas eivät tarvitse aktivointia en kyllä menisi edes kokeilemaan.


Joo, sain lahjaksi vanhan Vaijon, alunperin Vista, mutta antajan toimesta päivitetty laittomasti W7 Prof. tasoon. Toimi puoli vuotta, sitten tilttasi. Voi olla, että jos en olisi koskaan käynyt päivityssivulla, toimisi vieläkin. Mutta en tiennyt laittomuudesta, tuli ylläri koneen pimetessä.
arivesa
arivesa
Originally posted by perhana:
Eiköhän se todellinen selitys chromebookien myynnin kasvulle ole kuitenkin tässä:
http://www.intowindows.com/install-windows-on-chromebooks/

Quote:
Because of this, majority of Chromebook or Chromebox users want to install Windows or Linux on their Chromebooks. Since most of the Chromebooks out there ship with powerful processors, they meet the minimum hardware requirements for installing Windows 10, Windows 8, and Windows 7. For instance, Google’s own Chromebook Pixel features an i5 processor, 4GB of RAM, 32 or 64 GB SSD.
Eli sama syy miksi aikoinaan myytiin runsaasti linux-käyttöjärjestelmällä olevia minikannettavia, koska ne olivat edullisempia ostaa kuin vastaava windows-kannettava, ja niihin sai kuitenkin asennettua windowsin.
Kai huomasit lopussa NOTE:n? Kirjoittaja ei omista chromebookia, eikä siis ole omaa kokemusta.
Hyödytön linkki, sanoisin.
arivesa
arivesa
Originally posted by arivesa:
Originally posted by perhana:
Originally posted by arivesa:
Originally posted by perhana:

Eipä kai siihen mitään lisenssejä tarvitse ellei omaa liian tunnollista omaatuntoa, asennusmedia ja "windows loader" riittää.
Omatunto on yksityisasia, mutta kokemani laittomat kopiot ovat muuttuneet päivityskelvottomiksi. Seurauksena musta ruutu vartin välein, huomautuksella että tämä versio on laiton. Aukeaa kyllä uudestaankin, mutta syö sielua kun laite ei ole hallussa.
No jaa, itse olen "kokeillut" tietenkin ihan vaan uteliaisuuttani erästä windows loaderia, joka antaa windows 7:lle serialin, sekä aktivoi sen niin että läpäisee aitoustarkistuksen ja saa sen "aito windows" leiman, pyörinyt ja saanut päivitykset vuosia, ja päivittyi mukisematta windows 10:ksi joka näyttää myös olevan aito ja aktivoitu.
Kyseessä tietenkin aidolta muokkaamattomalta windows 7 asennusmedialta asennettu windows, niitä piraattilatauksia jotka mukamas eivät tarvitse aktivointia en kyllä menisi edes kokeilemaan.


Joo, sain lahjaksi vanhan Vaijon, alunperin Vista, mutta antajan toimesta päivitetty laittomasti W7 Prof. tasoon. Toimi puoli vuotta, sitten tilttasi. Voi olla, että jos en olisi koskaan käynyt päivityssivulla, toimisi vieläkin. Mutta en tiennyt laittomuudesta, tuli ylläri koneen pimetessä.
Mainitun Vaion päivitin ensin ostetulla W8 prof. kiekolla, sitten 8.1 tasoon, ja viimevuonna W10 tasoon. Tuo on toiminut hyvin varakoneena. En kadu 47€ sijoitusta, mutta vain W10 haluaa viedä valinnanvapauden, tehdä mitä haluaa jos et osaa estää. Kuka tuosta tykkäisi?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 1 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5429 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 21 Laajakaistaliittymät
Pelejä ilmaiseksi 168 PC:n pelit
Ulefone Armor x7 pro 3 Android -keskustelu
Uutta pöytäkonetta ostamassa, hyvä käytetty tai mahd. uusi 40 Uutta tietokonetta ostamassa
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä