Windows 10:stä ei ollut apua: Tietokoneiden myynti putoaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Windows 10:stä ei ollut apua: Tietokoneiden myynti putoaa
Maailmanlaajuinen tietokonemyynti on pudonnut alhaisimmalle tasolle vuoden 2007 jälkeen, kertoo markkinatutkimusyhtiö Gartner.

Tietokoneita myytiin Gartnerin arvion mukaan 64,8 miljoonaa kappaletta. Tietokoneiden myynti on ollut vuosineljänneksittäin yli 65 miljoonaa kappaletta vuoden 2007 jälkeen. Vuodentakaiseen nähden kauppa on käynyt jopa 9,6 prosenttia verkkaisemmin. Suurista merkeistä Apple ja Asus olivat ainoita, joiden myynti parani viime vuoden alkuun nähden. Suurimmat pudotukset kappalemääräisessä myynnissä kokivat Lenovo ja HP.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan pudotus olisi ollut vieläkin kovempi. Sen mukaan tietokoneita oltaisiin myyty vain 60,6 miljoonaa kappaletta, jolloin myynti hidastui vuoden 2015 alkuun nähden yli 11 prosenttia.

Windows 10:n lanseerauksen ja käytössä olevien tietokoneiden korkean keski-iän voisi kuvitella vauhdittavan tietokonekauppaa. Myyntiä laskee maailmalla kuitenkin dollarin vahvuus muihin valuuttoihin nähden. Sen lisäksi tietokoneita on vaikea myydä esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa ja Intiassa, joissa on totuttu käyttämään halvempaa älypuhelinta tietokoneen sijaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

TheMeII
TheMeII
Tietokoneiden myynti putoaa siksi että ollaan päästy siihen tilanteeseen että 90% käyttäjistä hommaa uuden koska entinen hajosi, ei siksi että entinen ei enään kelpaa. Itse käytän halvan läppärin verran rahaa koneeseen/vuosi mutta en näy tilastoissa koska päivittelen omaa konettani pala kerrallaan enkä osta markettimikroja.

Windows 10 ei aiheuta päivitysbuumia koska sen saa kaikki halukkaat ilmaiseksi jos kone sattuu olemaan riittävän yhteensopiva.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. huhtikuuta, 2016 @ 10:04
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well, varsinkin kun win10 on kevyempi kuin win8, eli uudet winkatkaan eivät ole enää sellaisia resurssirosvoja entisiin verrattuna, kuin joskus menneinä vuosina. Vaihda uuteen versioon ja wanhempikin kone pyörii paremmin...
Eli ei syytä vaihtaa rautaa.
H4X0R-X
H4X0R-X
Ylläolevien pointtien lisäksi hyvä kysymys lienee myös se, että miten tietokone määritellään? Miten esim. Win 10 tabletti varustettuna näppäimistöllä, eroaa kosketusnäytöllisestä kannettavasta tietokoneesta, muuten kuin nimellisesti? Voiko esim. laitteeseen kiinteästi kytkettyä näppäimistöä pitää muka määritteenä sille, että sanotaanko laitetta tietokoneeksi?

Sitten uutisoidaan, että tietokoneiden myynti tippuu samaan aikaan kun mm. Microsoft myy täydellä i5:lla varustettua surfacea brändättynä tabletiksi (jossa tulee näppäimistö mukana) ja muut tekevät samaa perässä. Ei meinaan tule pöytäkoneessakaan kiinteää näppäimistöä, siinäkin se tulee erikseen.

Vale, emävale, tilasto.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. huhtikuuta, 2016 @ 12:52
gemini1968
gemini1968
Originally posted by H4X0R-X:
Ylläolevien pointtien lisäksi hyvä kysymys lienee myös se, että miten tietokone määritellään? Miten esim. Win 10 tabletti varustettuna näppäimistöllä, eroaa kosketusnäytöllisestä kannettavasta tietokoneesta, muuten kuin nimellisesti? Voiko esim. laitteeseen kiinteästi kytkettyä näppäimistöä pitää muka määritteenä sille, että sanotaanko laitetta tietokoneeksi?

Sitten uutisoidaan, että tietokoneiden myynti tippuu samaan aikaan kun mm. Microsoft myy täydellä i5:lla varustettua surfacea brändättynä tabletiksi (jossa tulee näppäimistö mukana) ja muut tekevät samaa perässä. Ei meinaan tule pöytäkoneessakaan kiinteää näppäimistöä, siinäkin se tulee erikseen.

Vale, emävale, tilasto.

Kyllä näin on, olet oikeassa. Minusta nämä tabletit (näytön koko vähint. 7 tuumaa) voisi kaikki laskea tietokoneiksi ilman erillistä näppistäkin. Kaikki Apple, Android, Windows ja muiden käyttisten tabletit.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä