Windows 10:een putkahtelee koko ruudun mainoksia – Näin estät ne

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (10)

Windows 10:een putkahtelee koko ruudun mainoksia – Näin estät ne
Ilmaisia lounaita ei ole. Sen tietää jokainen, joten monet ovat epäilleet miksi Microsoft haluaa antaa Windows 10 -päivityksen ilmaiseksi Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjille. Syitä on varmasti monia, mutta yksi niistä voi olla Windowsin muuttaminen mainosalustaksi.

Muutamat Windows 10:n käyttäjät ovat kertoneet Microsoftin esittävän lukitusnäytön taustakuvaksi naamioituja koko ruudun mainoksia, joissa on mainostettu ainakin Kätyrit-elokuvaa ja uutta Tomb Raider -peliä. Molemmissa tapauksissa mainoksista on löytynyt linkit Microsoftin omiin sisältökauppoihin, joista mainostetun tuotteen on voinut ostaa.

Mainokset pystyy kuitenkin estämään helposti ottamalla pois käytöstä asetuksen "Näytä lukitusnäytössä hauskoja faktoja, vinkkejä, vihjeitä ja muuta sisältöä" (Asetukset > Mukauttaminen > Lukitusnäyttö). Tätä valintaa ei näytä olevan lainkaan hieman vanhemmassa Windows 10 -versiossa.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

10 kommenttia

KaaliX
KaaliX
Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. helmikuuta, 2016 @ 14:52
wiza
wiza
Originally posted by KaaliX:
Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta
Sinustako on sama asia estää mainokset erikseen siihen luodulla kolmannen osapuolen ohjelmalla, kuin että estää ne painamalla mainosten laittajan tarjoamaa nappia "en halua mainoksia" ? :)
olliboi
olliboi
oonko mä ainut joka nimenomaan haluaa siihen mainoksia :D

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

KaaliX
KaaliX
Originally posted by wiza:
Originally posted by KaaliX:
Muiden mainoksia saa estää, oikein ohjeistatte siihen, mutta omianne ei...
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...rdawnin-vaikuta
Sinustako on sama asia estää mainokset erikseen siihen luodulla kolmannen osapuolen ohjelmalla, kuin että estää ne painamalla mainosten laittajan tarjoamaa nappia "en halua mainoksia" ? :)
Lopputulos on sama.
perhana
perhana
Eli uutisen sisältö on oikeastaan se, että Microsoft antaa käyttäjille vapauden valita haluaako nähdä mainoksia vai ei, vaikka uutinen onkin muotoiltu niin että asia vaikuttaa jotenkin negatiiviselta.
Nikotiko
Nikotiko
Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

perhana
perhana
Originally posted by Nikotiko:
Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.
Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. helmikuuta, 2016 @ 8:55
Nikotiko
Nikotiko
Originally posted by perhana:
Originally posted by Nikotiko:
Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.
Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?
Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

perhana
perhana
Originally posted by Nikotiko:
Originally posted by perhana:
Originally posted by Nikotiko:
Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.
Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?
Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.
Yritin kyllä pidättäytyä kommentoimasta enää enempää, ettei mene ihan kuittailuksi... mutta täytyy nyt kuitenkin sanoa että kyllähän tuo vaikuttaa siltä että se vika on siinä sinun läppärissäsi eikä suinkaan siinä tavassa jolla microsoft on tuon lukitusnäytön toteuttanut.
Nikotiko
Nikotiko
Originally posted by perhana:
Originally posted by Nikotiko:
Originally posted by perhana:
Originally posted by Nikotiko:
Parempi ratkaisu on poistaa tuo turha lukitusnäyttö kokonaan. Sillä ei ole kosketusnäytöttömällä koneella mitään virkaa ja se ei edes toimi kunnolla, kun näppäimistöltä näppäimiä painamalla sitä ei saa pois edes.
Jos tarkoitat että et saa pelkkää näppäimistöä käyttämällä aukaistua lukitusnäyttöä ja kirjauduttua koneelle, olet varmaan sählännyt jonkin asetusten kanssa.
Itselläni ainakin ensimmäinen näppäinpainallus (mikä tahansa näppäin) avaa pin-koodin kentän, ja sen jälkeen seuraavat neljä painallusta syöttää pin-koodin jonka jälkeen kone on auki, ilman enterin painalluksia tai hiireen koskemista, eli jos haluaa koneella lukitusta käyttää asiattomien käyttäjien estämiseksi, niin miten tuon enää helpommaksi käyttäjän kannalta voisi toteuttaa?
Alle viikko sitten asennettu Windows uudestaan, eli ei johdu asetuksista. Aina välillä se lähtee näppäimistölläkin pois, mutta suurimman osan ajasta ei. Varsinkin raivostuttavaa koska läppäristäni simahti kosketushiiri.
Yritin kyllä pidättäytyä kommentoimasta enää enempää, ettei mene ihan kuittailuksi... mutta täytyy nyt kuitenkin sanoa että kyllähän tuo vaikuttaa siltä että se vika on siinä sinun läppärissäsi eikä suinkaan siinä tavassa jolla microsoft on tuon lukitusnäytön toteuttanut.
Sama juttu tapahtuu pöytäkoneellani, enkä usko että sama vika on kahden eri koneen raudassa. Kyllä se ihan Windows 10:n vika on. Aiemmin toimi aina, erään päivityksen jälkeen lakkasi toimimasta.

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä