Testattavana Roccat Kiro -pelihiiri

Kirjoittaja Valtteri Ahonen,

Testattavana Roccat Kiro -pelihiiri
Saksalainen Roccat toi juuri parahiksi joulumyyntiin markkinoille edullisemman pään Kiro-pelihiiren. Hiiren erikoisuutena on sekä sen sopiminen niin vasen- kuin oikeakätisille että modulaarisuus. Saimme laitteen kokeiluun ja seuraavassa pieni esittely.

Kiro on keveähkö ja ulkoisesti koreilematon hiiri. Sen päällä on tyypillinen Roccatin tuotelogo, jonka läpi loistaa hiiren valaistus. Värejä ja efektejä voi muutella haluamakseen, mutta hiirtä käyttäessä valaistus jää käden alle. Värien kuin muidenkin hiiren säätöjen hallinta onnistuu Roccatin uudistetulla Swarm-ohjelmalla, joka toimiikin aiempaa hallintasovellusta paremmin.Hiiressä on joko nolla, kaksi tai neljä sivupainiketta, joista kaksi on mahdollista laittaa vasemmalle ja kaksi oikealle kyljelle. Kylkipalat ovat irrotettavissa ja niitä voi vaihtaa vaikka lennosta. Magneettiliitoksella kiinnittyvä pala pysyy hyvin paikallaan, mutta irtoaa kuitenkin helposti, kun se on tarkoituksenmukaista. Oikeakätiselle vasemman puolen painikkeet lienevät ensisijaisemmat, mutta myös oikeanpuoleiset painikkeet ovat ihan hauska lisä.


Kiro on pienehkö ja kevyehkö, eikä sen paino ole säädettävissä. Omaan käteen se tuntui aika kapealta. Molempikätisyys ei tavallaan ole etu, sillä en itse ainakaan käytä hiirtä molemmilla käsillä. Haluaisin valita mallin, johon ei ole tehty kompromisseja muotoilussa siksi, että joku haluaa käyttää sitä eri puolella kuin minä. Vasenkätisiä palvelisi niin ikään paremmin, jos heille olisi oma, peilattu malli.
Roccatin rullasta on annettava plussaa. Uusissa malleissa on todella perinteisen näköinen, harvakseltaan uurrettu rulla, mutta sen pinta pysyy sormessa erinomaisesti, eli se ei liu'u sormen alla pyörittäessä. Useissa, jopa kalliimmissa pelihiirissä on välillä tosi huonoja rullia, mutta Kirossa on hyvä!
Ikävästi Kiron hintaa ei ole saatu painettua kovin alas, vaikkei se nyt varsinaisesti kallis olekaan. Roccatin omassa kaupassa hiirestä saa pulittaa 50 euroa, mutta vain kympin lisäpanoksella saa huomattavasti uniikimman ja kovempitasoisen Kovan, joka niin ikään on molempikätinen, joskaan tosin ei modulaarinen. Kiro on kuitenkin malliltaan hiirien peruskastia, eikä tarjoa erityisen tarkkaa sensoria tai muutakaan erikoista. Pelkästään irrotettavat sivupalat eivät tuo lisäarvoa, vaikka hiiri muutoin onkin laadukkaan tuntuinen ja hyvin rakennettu ja käteen istuva.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5402 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä