Samsung aloitti HBM2-muistien tuotannon – Mullistaa grafiikkaohjaimet

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Samsung aloitti HBM2-muistien tuotannon – Mullistaa grafiikkaohjaimet
Samsung on aloittanut HBM2-muistien massatuotannon. Uusi muistityyppi soveltuu korkean kaistanleveyden ansiosta paljon dataa käsitteleviin järjestelmiin, kuten HPC-laitteistoihin, grafiikkaohjaimiin ja verkkojärjestelmiin.

HBM2-muistia myydään paketoituina neljän gigatavun piireihin, joissa kussakin on yhteensä neljä kahdeksan gigabitin muistitasoa. Muistitasot on yhdistetty toisiinsa niin sanottujen TSV-johteiden (Through Silicon Via) avulla. Kussakin tasossa on yli 5000 TSV-aukkoa, joiden avulla muistista voidaan siirtää dataa jopa 256 gigatavua sekunnissa.

Kaistanleveys on HBM2:ssa kaksinkertainen ensimmäisen sukupolven HBM-muistiin verrattuna ja jopa seitsenkertainen grafiikkaohjaimissa yleisesti käytettyihin GDDR5-muisteihin verrattuna.

Samsung aloittaa myöhemmin tänä vuonna grafiikkaohjaimiin kohdennettujen kahdeksan gigatavun HBM-muistipiirien valmistuksen. Suuremman kaistanleveyden lisäksi uusi muistipiiri vähentää radikaalisti muistipiirien varaamaa pinta-alaa piirikortilta, kun piirit on paketoitu toistensa päälle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Onkos tiedossa, koska tämä "myöhemmin tänä vuonna" on sitten oikeasti tapahtumassa?
Vai meneekö siihen perustuvat tuotteet ensi vuoteen... No sehän on tietysti hyvinkin mahdollista. Mikään valmistaja ei oikein voi perustaan suunnitelmiaan osien varaan, joita julkaistaan joskus sitten myöhemmin. Eli pitänee odotella kunnon graffakortteja vuoteen 2017, jolleivat sitten nuo pienemmät HBM2 muistit ole jo nyt valmiita, jolloin niitä saattaisi nähdä jo tämän vuoden tuotteissa.
wipe2000
wipe2000
"Samsung on aloittanut HBM2-muistien massatuotannon.
...myydään paketoituina neljän gigatavun piireihin..."

Eli kyllähän tuon mukaan pienemmät ovat nyt tuotannossa ja nuokin jo riittävät vaikka ihan huippuohjaintenkin muisteiksi. Ja isommistakin on varmasti toimitettu jo samplet korttivalmistajille, joten kyllä siellä tuotekehitys voi olla täysillä käynnissä ja valmiit kortit voi saada ulos jo parin kuukauden päästä siitä kun Samsung alkaa voluumeissa toimittaa isompia piirejä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä