Razer esitteli tietokonekonseptin – Ultrabookiin pelitehoja ulkoistetulla näytönohjaimella

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Razer esitteli tietokonekonseptin – Ultrabookiin pelitehoja ulkoistetulla näytönohjaimella
Tietokoneita ja tietokoneiden lisätarvikkeita markkinoiva Razer on esitellyt jälleen mielenkiintoisen tuotekonseptin, jossa ei yritetä turhaan luoda tehokasta pelikannettavaa. Ajatuksena on yhdistää työpöytäkoneen suorituskyky kannettavan liikuteltavuuteen niin, että kummankaan parhaista puolista ei tarvitsisi tinkiä.

Razerin konsepti koostuu Blade Stealth -ultrabookista sekä ulkoisesta Core-grafiikkaohjainkotelosta. Blade Stealth on käytännössä ihan tavallinen tehokas ja tarkalla näytöllä varustettu ultrabook, mutta yhdistämällä Core-yksikkö siihen Thunderbolt 3 -kaapelin avulla, saadaan käyttöön työpöytäkoneen graafinen suorituskyky. Kannettavalla voidaan näin pelata suorituskyvyllisesti vaativiakin pelejä.

Core ei ole kuitenkaan erityisen liikuteltava, sillä se vaatii verkkovirran toimiakseen (sisältää 500 watin virtalähteen) ja kokoa sillä on 10,5 x 34 x 22 cm (leveys, syvyys korkeus). Core-yksikössä on Thunderbolt 3 -paikan lisäksi neljä USB 3.0 -porttia ja Ethernet-liitäntä. Koteloon on tarkoitus liittää erikseen myytävä grafiikkaohjain, mutta sen tehonkulutus ei saa olla enempää kuin 375 wattia. Listan yhteensopivista grafiikkaohjaimista julkaistaan myöhemmin, kuten myös hinta- ja saatavuustiedot.


Blade Stealth on vain 13,1 millimetriä paksu kannettava, jonka sisuksista löytyy kahdeksan gigatavua muistia, Intel Core-6500U -suoritin ja mallista riippuen 128, 256 tai 512 gigatavua tallennustilaa (PCIe M.2 SSD). Liitäntöjä on Thunderbolt 3:a tukevan USB-C:n lisäksi kaksi USB 3.0 -porttia ja HDMI 1.4b -ulostulo. Tietokoneen 12,5 tuuman näyttöön saa valittua joko QHD- tai UHD-resoluution. UHD-versio toistaa koko Adobe RGB -väriavaruuden, kun taas QHD-version toistoalue kattaa siitä 79 prosenttia. Hinnat alkavat 999 dollarista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4880 Vapaata keskustelua
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Apowersoft-näytöntallentajalla äänentallennusongelma yhdellä läppäreistä 1 Ajuri- ja softaongelmat
Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite) 10 Kannettavat tietokoneet
YLE Areena ongelma 22 Televisiot
Mozilla Firefox - Keskustelu 15 Windows -ongelmat
YLE Areena 4 Vapaata keskustelua
GTX 1650 DVI-DP ei kuvaa 6 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Näytä lisää viestejä