Razer esitteli tietokonekonseptin – Ultrabookiin pelitehoja ulkoistetulla näytönohjaimella

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Razer esitteli tietokonekonseptin – Ultrabookiin pelitehoja ulkoistetulla näytönohjaimella
Tietokoneita ja tietokoneiden lisätarvikkeita markkinoiva Razer on esitellyt jälleen mielenkiintoisen tuotekonseptin, jossa ei yritetä turhaan luoda tehokasta pelikannettavaa. Ajatuksena on yhdistää työpöytäkoneen suorituskyky kannettavan liikuteltavuuteen niin, että kummankaan parhaista puolista ei tarvitsisi tinkiä.

Razerin konsepti koostuu Blade Stealth -ultrabookista sekä ulkoisesta Core-grafiikkaohjainkotelosta. Blade Stealth on käytännössä ihan tavallinen tehokas ja tarkalla näytöllä varustettu ultrabook, mutta yhdistämällä Core-yksikkö siihen Thunderbolt 3 -kaapelin avulla, saadaan käyttöön työpöytäkoneen graafinen suorituskyky. Kannettavalla voidaan näin pelata suorituskyvyllisesti vaativiakin pelejä.

Core ei ole kuitenkaan erityisen liikuteltava, sillä se vaatii verkkovirran toimiakseen (sisältää 500 watin virtalähteen) ja kokoa sillä on 10,5 x 34 x 22 cm (leveys, syvyys korkeus). Core-yksikössä on Thunderbolt 3 -paikan lisäksi neljä USB 3.0 -porttia ja Ethernet-liitäntä. Koteloon on tarkoitus liittää erikseen myytävä grafiikkaohjain, mutta sen tehonkulutus ei saa olla enempää kuin 375 wattia. Listan yhteensopivista grafiikkaohjaimista julkaistaan myöhemmin, kuten myös hinta- ja saatavuustiedot.


Blade Stealth on vain 13,1 millimetriä paksu kannettava, jonka sisuksista löytyy kahdeksan gigatavua muistia, Intel Core-6500U -suoritin ja mallista riippuen 128, 256 tai 512 gigatavua tallennustilaa (PCIe M.2 SSD). Liitäntöjä on Thunderbolt 3:a tukevan USB-C:n lisäksi kaksi USB 3.0 -porttia ja HDMI 1.4b -ulostulo. Tietokoneen 12,5 tuuman näyttöön saa valittua joko QHD- tai UHD-resoluution. UHD-versio toistaa koko Adobe RGB -väriavaruuden, kun taas QHD-version toistoalue kattaa siitä 79 prosenttia. Hinnat alkavat 999 dollarista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Eka koneenkasaus lähestyy, miielipide setupista? 9 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1228 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 17 WLAN ja lähiverkot
Pelikoneen päivitys? 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 5427 Vapaata keskustelua
Gtx1060 yhteensopivuus 3 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 96 Vapaata keskustelua
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 24 Uutta tietokonetta ostamassa
Microsoft Edge - Keskustelu 40 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 167 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä