AfterDawn logo

Windows 10 löytyy nyt joka kymmenennestä koneesta

Matti Robinson Matti Robinson

Windows 10 on ollut markkinoilla nyt hieman vajaa puoli vuotta ja löytänyt tiensä niin puhelimiin kuin tableteihinkin. Käyttöjärjestelmän suosio on kuitenkin keskittynyt pääosin perinteisempiin tietokoneisiin.

Tutkimusyhtiö Net Applications on julkaissut uusimpia markkinaosuuslukuja, joissa Windows 10 on jälleen pompannut hieman ylöspäin. Vauhti on pysynyt kutakuinkin samana viime kuukaudet, mutta mitenkään järisyttävän nopeaa kasvu ei enää ole. Ottaen huomioon tietokoneiden valtavan määrän, prosentin kasvukin merkitsee merkittävää määrää laitteita.

Windows 10 onkin nostanut markkinaosuuttaan käyttöjärjestelmissä noin prosentilla kuukauden takaisesta ja ohittaa näinä päivinä 10 prosenttia. Edellä on enää 10-11% kerhossa Windows 8.1 ja Windows XP sekä tietysti ylivoimaisesti suosituin käyttöjärjestelmä Windows 7, jota käyttää vieläkin yli puolet. Tammikuun jälkeen Windows 10 on todennäköisesti siis toisena tilastoissa.

Windowsin kaikkien versioiden yhteenlaskettu osuus on 91,3 prosenttia ja Mac OS X:n kaikkien versioiden yhteenlaskettu markkinaosuus on puolestaan noin 7 prosenttia. Linux-käyttöjärjestelmä löytyy noin 1,66 prosentista koneista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT