Google-pomo tylyttää: Windows 10 on kuin kauniisti paketoitu Windows XP

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (8)

Google-pomo tylyttää: Windows 10 on kuin kauniisti paketoitu Windows XP
Googlen designpomo Matias Duarte tarttui eilen illalla Twitteriin ja päästi ilmoille epätavanomaisen purkautumisen kilpailevan yhtiön käyttöjärjestelmän tarjoamasta käyttökokemuksesta. Duarten mielestä Windows 10 on kuin "Windows 10 vuotta sitten".

Duarten kritiikin ydin on se, että Microsoft ei ole muuttanut käyttöjärjestelmänsä käyttölogiikkaa Windows XP:hen nähden lainkaan, minkä takia Windows 10 muistuttaa lähinnä modernilla teemalla kuorrutetulta Windows XP:ltä. Duarten mukaan hän piti enemmän Windows 8:n tyylistä rikkoa voimassa olevia paradigmoja (mistä markkinat ja käyttäjät eivät selvästikään olleet innoissaan).

Vastakritiikkinä voisi Duartelle tietysti todeta, että onko Androidinkaan käyttölogiikka muuttunut paljoa HTC G1:n ajoista?
Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

8 kommenttia

pkaksp
pkaksp
Mitä väliä sillä on kunhan se ylipäätään toimii? Windows 8 oli sekameteli uutta ja vanhaa, mutta ei kuitenkaan sitten kumpaakaan loppujen lopuksi. Käytä metroa, eiku käytä sittenkin deskiä, eiku toimi molemmilla.... pfff....
perhana
perhana
Mutta jos nyt Windows 10:n käyttökokemus sitten muistuttaa Windows XP:n käyttökokemusta niin onko se jotenkin huono asia jos ottaa huomioon että Windows XP on ollut kautta aikojen kaikkein suosituin käyttöjärjestelmä.

Itse täytyy myöntää, että nyt kun tuohon Windows 8.1:een on kerennyt tottua, ja Classic Shell:in Start menun avulla saanut siitä Windows 7:n kaltaisen järjestelmän josta kuitenkin löytyy tarvittaessa 8.1:n tuomat uudistukset, niin tykkään siitä enemmän kuin tuosta uudesta 10:stä
TemeTee
TemeTee
Praise DuARTe!
Bazilli
Bazilli
Saisivat tästä edes yhtenäiseltä tuntuvan kokonaisuuden. Tällä hetkellä asetuksetkin on ripolteltu kahteen paikkaan.
qwerty83
qwerty83
Quote:
Vastakritiikkinä voisi Duartelle tietysti todeta, että onko Androidinkaan käyttölogiikka muuttunut paljoa HTC G1:n ajoista?
Hyvä pointti.

Pakko kyllä myöntää, että itse kuulun vähemmistöön, joka pitää enemmän juuri 8.1:n tuomista muutoksista. 10 tuntuu takapakilta jo mainitun "rikkonaisuuden tunteen" takia. Eli juuri nuo asetukset kahdessa eri paikassa jne.
perhana
perhana
Originally posted by qwerty83:
Quote:
Vastakritiikkinä voisi Duartelle tietysti todeta, että onko Androidinkaan käyttölogiikka muuttunut paljoa HTC G1:n ajoista?
Hyvä pointti.

Pakko kyllä myöntää, että itse kuulun vähemmistöön, joka pitää enemmän juuri 8.1:n tuomista muutoksista. 10 tuntuu takapakilta jo mainitun "rikkonaisuuden tunteen" takia. Eli juuri nuo asetukset kahdessa eri paikassa jne.
En tiedä kummassa vikaa pahemmin on, kärsimättömissä käyttäjissä vaiko siinä että Microsoft tarttuu liian pikaisesti käyttäjien nurinaan ja yrittää kehittää jatkuvasti uutta järjestelmää.
Kyllä vielä itselläni on hyvin muistissa aika jolloin kaikkien jälkeenpäin kehuma XP julkaistiin, se itkun ja porun ja vastaanjankkaamisen määrä oli silloinkin melkoinen, ja monet vielä pitkään vannoivat Windows 2000:n nimeen kun XP oli aivan liikaa erilainen.
Samoin näyttää käyvän nyt, kun Windows 8 julkaistiin oli se enemmistön mielestä aivan liian erilainen ja alkoi hirveä painostus Microsoftia kohtaan jotta päästäisiin eroon Windows 8:n tuomista muutoksista... mutta nyt kun Microsoft sitten yrittää kuunnella käyttäjiä, niin nyt monet sitten jo ovatkin tottuneet 8.1:een ja toteavat että ihan hyvähän se oikeastaan olisi ollutkin.
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by perhana:
En tiedä kummassa vikaa pahemmin on, kärsimättömissä käyttäjissä vaiko siinä että Microsoft tarttuu liian pikaisesti käyttäjien nurinaan ja yrittää kehittää jatkuvasti uutta järjestelmää.
Kyllä vielä itselläni on hyvin muistissa aika jolloin kaikkien jälkeenpäin kehuma XP julkaistiin, se itkun ja porun ja vastaanjankkaamisen määrä oli silloinkin melkoinen, ja monet vielä pitkään vannoivat Windows 2000:n nimeen kun XP oli aivan liikaa erilainen.
Samoin näyttää käyvän nyt, kun Windows 8 julkaistiin oli se enemmistön mielestä aivan liian erilainen ja alkoi hirveä painostus Microsoftia kohtaan jotta päästäisiin eroon Windows 8:n tuomista muutoksista... mutta nyt kun Microsoft sitten yrittää kuunnella käyttäjiä, niin nyt monet sitten jo ovatkin tottuneet 8.1:een ja toteavat että ihan hyvähän se oikeastaan olisi ollutkin.
Vaikka olenkin samaa mieltä tuosta "Essonbaari"-ihmisryhmästä, niin sen vetäminen tälläiseen Windows 8-keskusteluun ja tilanteen vertaaminen 2000 vs XP tilanteeseen on älyllisesti epärehellistä.

Ja mikä nyt on se ongelma sitten Windows 10:nen suhteen (alkuperäinen aihe)? Mitä itse vielä eilen katselin niin tuon käynnistävalikon saa edelleen levittyä koko ruudun metroksi. Samaan tapaan tämä ilmoituskeskus löytyy edelleen oikealta, sekä oikean hiirennäppäimen pikavalikko käynnistäpainikkeesta. Ei tosiaan montaa Windows 8:san mukana tullutta toimintoa taida olla poistettuna.

Ilmeisesti ainoa toiminto joka oikeasti on karsittujen listalla lienee se naurettava kosketuseleiden emuloiminen hiirellä. Jos Essoja vielä olisi, niin taitaisi Perhana itse istua baarissa nytkin, haikailemassa näiden "nostalgisten" hiirenliikutus-eleiden perään. :D

Ps: Kun tappelee Essonbaari-miesten kanssa kymmeniä vuosia, niin on tuomittu tulemaan paljon enemmän heidän kaltaisekseen, kuin olisi ikinä halunnut.
jipjop
jipjop
Originally posted by qwerty83:
Quote:
Vastakritiikkinä voisi Duartelle tietysti todeta, että onko Androidinkaan käyttölogiikka muuttunut paljoa HTC G1:n ajoista?
Hyvä pointti.

Pakko kyllä myöntää, että itse kuulun vähemmistöön, joka pitää enemmän juuri 8.1:n tuomista muutoksista. 10 tuntuu takapakilta jo mainitun "rikkonaisuuden tunteen" takia. Eli juuri nuo asetukset kahdessa eri paikassa jne.
kyllä itekki tykkäsin 8.1:stä hyvinki paljon. jollekki jopa kehuin parhaaksi järjestelmäksi kautta aikojen. :) nyt 10:iä käyttäny jonku aikaa ja en mä tätä huonoksi sanois, itseasiassa erittäin hyvin on pelannu, eikä oo mitään ongelmia ollu. pöytäkoneessa ja läppärissä kummassaki on 10.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 171 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä