Windows 10:n seuraavan ison päivityksen tietoja paljastui – pelaa sulavammin yhteen puhelinten kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Windows 10:n seuraavan ison päivityksen tietoja paljastui – pelaa sulavammin yhteen puhelinten kanssa
Microsoft valmistautuu parhaillaan Treshold 2 -päivityksen jakelun aloittamiseen Windows 10 -järjestelmille, mutta suunnitelmissa on toinenkin ominaisuuspäivitys. Tämä toinen päivitys tunnetaan nimellä Redstone ja se tulee käyttäjien saataville ensi kesänä.

Redstonen uutuusominaisuuksista ei tiedetä paljoakaan, mutta WinBetan lähteet ovat paljastaneet pienen tiedonmurusen: Microsoft aikoo tehdä Continuumista paljon älykkäämmän. Continuum on Microsoftin käyttämä nimi teknologialle, joka mahdollistaa puhelimen tietokonemaisen käytön isoissa ulkoisissa näytöissä (video alla). Redstonessa teknologia päivittyy WinBetan mukaan siten, että Windows-puhelimen omistaja voi halutessaan vastata tietokoneellaan saapuviin puheluihin (tai soittaa niitä) ja tekstiviesteihin.

Tämän lisäksi käyttäjät voivat siirtyä puhelimessa avoinna olevista sovelluksista kitkattomasti PC:lle. Jos esimerkiksi olet kirjoittamassa sähköpostia puhelimella ja tulet tietokoneen lähettyville, voit avata tietokoneelta saman ohjelman ja jatkaa viestin kirjoitusta samasta kohtaa mihin puhelimella jäit. Käytännössä uudet ominaisuudet muistuttavat Applen iOS- ja OS X -järjestelmistä löytyvää Continuumia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Sefriol
Sefriol
Muistuttaa aika paljon sitä, mitä Ubuntu Edge yritti saavuttaa muutama vuosi sitten. Ihan hyvä, että tälläistä ratkaisua tuetaan.

Luultavasti auttaa Microsoftiakin samaan uusia sovelluksia myös puhelimille.
teme565
teme565
Kuulostaa ihan hyvältä. Itseä kiinnostaisi erityisesti se, että toimistolle tullessa voisi heittää kapulan pöydälle ja sitten jos olisi tarvis kirjoitella tekstiviestiä tai soittaa johonkin, se hoituisi tietokoneen avulla. Saisi käyttää näppäimistöä tekstarin kirjoittamiseen ja sankaluuria puhumiseen.

Nähtäväksi jää, tuleeko tästä mitään. MS:llä on tällä hetkellä puhelinpuolella aika iso ongelma. WP:n käyttö on marginaalista verrattuna Androidiin tai iOS:ään. Kun on vähän käyttäjiä, softatarjonta on pientä ja kun softatarjonta on pientä, ei se houkuttele ostamaan Windows-puhelinta.
LinuxIRCsauna
LinuxIRCsauna
Canonicalin mobiili Linux-jakelu Ubuntu Touch toimii jo näin. Toiminnon nimihän on Convergence.

Mm. Meizu MX4 on Ubuntu Touch puhelin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 13 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4475 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 6 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä