Windows 10 ladataan tietokoneisiin automaattisesti ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Windows 10 ladataan tietokoneisiin automaattisesti ensi vuonna
Microsoft aikoo määritellä Windows 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen "suositelluksi" ensi vuoden alussa, kertoo ohjelmistoyhtiön käyttöjärjestelmäpäällikkö Terry Myerson The Vergelle. Määritysmuutoksen seurauksena Windows 10 ladataan automaattisesti useisiin Windows 7- ja 8.1-järjestelmiin.

Automaattisen latauksen lisäksi päivityksen asennusta ehdotetaan näkyvästi käyttäjälle, joka voi halutessaan kuitenkin kieltäytyä siitä. Kieltäytymisen jälkeen ehdotusta ei enää esitetä, joten kyselystä ei tule pysyvää "riesaa". Tähän saakka Microsoft on tiedottanut näkyvästi Windows 7- ja 8.1-käyttäjille saatavilla olevasta Windows 10 -asennuksesta, mutta tiedostoja ei ole kuitenkaan ladattu järjestelmään ilman käyttäjän hyväksyntää.

Aikaisempaa aggressiivisemman strategian tavoitteena on luonnollisesti maksimoida ihmisten siirtyminen uuden alustan pariin. Windows 10:een voi halutessaan päivittää ilmaiseksi ensi kesään saakka (29. heinäkuuta 2016). Myerson ei halunnut kommentoida miten Windows 10 -päivityksen kanssa menetellään vuoden määräajan umpeutumisen jälkeen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

guy_fawkes
guy_fawkes
Eli ainakin Windows 10 komponentit saapuvat koneesi kitusiin, halusit tai et. Eikä tarvitse suorittaa varsinaista asennustakaan että aloittaisivat nuuskintatoimet. Oli kohde sitten firma tai yksityishenkilö, yksityisyytesi poistuu täydellisesti.

Ostoksesi, lääkemääräyksesi, tilisi, perhekuvasi. Entä webbikamera ja mikrofoni? Ympäristö on vahvassa skannauksessa.

Varsinkin firmoille varmasti erittäin "edukas" diili. Entä eri maiden hallitukset ja virastot? Äkkiä Windows 10 päivitys kaikkialle? -ja perinteiset ammattivakoojat voi todellakin heivata historian havinaan.

Koodi on suljettua joten sitä ei voi tarkastaa ja käydä läpi. Mutta kukapa nyt ei Microsoftin sanaan luottaisi?

Avoimen koodin ohjelmistoihin (LibreOffice, Linux jne.) siirtymä olisi pitänyt valtiollisella tasolla aloittaa jo aikoja sitten kuten esim. München on tehnyt.

Osaamista Suomesta löytyisi. Emme olisi enää Microsoftin talutusnuorassa.
Salorni
Salorni
Originally posted by guy_fawkes:
Eli ainakin Windows 10 komponentit saapuvat koneesi kitusiin, halusit tai et. Eikä tarvitse suorittaa varsinaista asennustakaan että aloittaisivat nuuskintatoimet. Oli kohde sitten firma tai yksityishenkilö, yksityisyytesi poistuu täydellisesti.

Ostoksesi, lääkemääräyksesi, tilisi, perhekuvasi. Entä webbikamera ja mikrofoni? Ympäristö on vahvassa skannauksessa.

Varsinkin firmoille varmasti erittäin "edukas" diili. Entä eri maiden hallitukset ja virastot? Äkkiä Windows 10 päivitys kaikkialle? -ja perinteiset ammattivakoojat voi todellakin heivata historian havinaan.

Koodi on suljettua joten sitä ei voi tarkastaa ja käydä läpi. Mutta kukapa nyt ei Microsoftin sanaan luottaisi?

Avoimen koodin ohjelmistoihin (LibreOffice, Linux jne.) siirtymä olisi pitänyt valtiollisella tasolla aloittaa jo aikoja sitten kuten esim. München on tehnyt.

Osaamista Suomesta löytyisi. Emme olisi enää Microsoftin talutusnuorassa.
Melkoisen tyhjentävä pläjäys :) +1 tälle, jos vain voisi... Sen voisi lisätä tällekkin lööppisivustolle :) mutta jätetään se peukku pois!
perhana
perhana
Originally posted by guy_fawkes:

Ostoksesi, lääkemääräyksesi, tilisi, perhekuvasi. Entä webbikamera ja mikrofoni? Ympäristö on vahvassa skannauksessa.

Ei kyllä toisaalta olisi kovinkaan pahaksi jos kyseisen viestin kirjoittajan lääkemääräyksen joku tarkastaisikin, on tullut sellaista tuubaa viimeaikoina että ei taida lääkitys ihan kohdallaan olla :D
Boss93
Boss93
Originally posted by guy_fawkes:
Eli ainakin Windows 10 komponentit saapuvat koneesi kitusiin, halusit tai et. Eikä tarvitse suorittaa varsinaista asennustakaan että aloittaisivat nuuskintatoimet. Oli kohde sitten firma tai yksityishenkilö, yksityisyytesi poistuu täydellisesti.


Muuten hyvä, mutta Microsoft on jo päivittänyt win 7:n ja 8:n keräämään samoja tietoja kuin kymppikin...
LinuxIRCsauna
LinuxIRCsauna
Originally posted by Boss93:
Originally posted by guy_fawkes:
Eli ainakin Windows 10 komponentit saapuvat koneesi kitusiin, halusit tai et. Eikä tarvitse suorittaa varsinaista asennustakaan että aloittaisivat nuuskintatoimet. Oli kohde sitten firma tai yksityishenkilö, yksityisyytesi poistuu täydellisesti.


Muuten hyvä, mutta Microsoft on jo päivittänyt win 7:n ja 8:n keräämään samoja tietoja kuin kymppikin...
Monet ovat seiskassa ja kasissa kytkeneet käyttöjärjestelmäpäivitykset pois hyvän aikaa sitten monesta muustakin syystä. Noissa se on ollut vielä mahdollista.

On kuitenkin raportoitu myös sellaisesta ilmentymästä että vaikka olisi Service Packien ja muiden välttämättömien päivitysten jälkeen päivitykset disabloinut, olisi Windows kuitenkin itse asettanut käyttispäivitykset takaisin. Muistan sen seiskasta itsekin netin hidastuessa: oikean alakulman päivitysikonin päälle kun vie hiiren kertoo se "lataavan päivitystä" vaikka olin melko varmasti aikaisemmin kytkenyt kaikki automaattiset päivitykset pois. Ainakin lataus tapahtui mutta asennus siis jäi odottamaan _valtuutusta_.
AfterCooler
AfterCooler
Tuota noin... 8 vuotta sitten tuli Pingviini taloon, joten rohkenen olla otsikon kans erimieltä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä