AfterDawn logo

Apple on vahvistanut ongelman MacBookien näytöissä, korjaa ilmaiseksi

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Apple käynnisti alkuvuodesta korjausohjelman näyttöviasta kärsiville MacBook Pro -malleille. Nyt MacRumorsin mukaan yhtiö on sisäisesti vahvistanut uudet näyttöongelmat ja kaavailee uutta korjausohjelmaa.

Tällä kertaa laadunvalvonnan ongelma on huomattu Retina-näytöllisten MacBook Pro ja tavallisten MacBook-mallien häikäisysuojauksen kohdalla. Tietojen mukaan Apple korjaa ongelman ilmaiseksi kolmen vuoden ajan ostohetkestä, mutta vähintään ensi vuoden lokakuun 16. päivään saakka. Myös korjauksen jo aiheuttamien kustannuksien takaisin maksua voi lisäksi hakea Applelta.

Toistaiseksi Apple ei ole julkistanut tietoja korjausohjelmastaan virallisilla sivuillaan. Ongelma esiintyy, kun heijastuksia estävä laminoitikalvo irtoaa näytöistä ja kalvon ja näytön väliin ilmestyy ilmakuplia. Alkuvuodesta Applen vahvistamat näyttöongelmat koskivat näyttökuvan vääristymistä ja joskus myös kuvan katoamista.


Esimerkkejä irronneesta kalvosta löytyy ongelmaan keskittyvästä Staingate-sivustosta.

2 KOMMENTTIA

juuSOS1/2

Hyvä uutinen. Itsellä MID 2014 Macbook Pro, jossa juuri samanlainen ongelma. Ongelma aiheutui tosin omasta mokasta kun pyyhin näyttöä LCD-näytölle tarkoitetulla kosteuspyyhkeellä.

PS. Myöskään paperi ei ole hyvä läppärin näytölle, taskunenäliinakin on niin pitkäkuituista että naarmutta mäkin näytön, kokemusta on siitäkin. Koskaan en enää pyyhi millään muulla näyttöä kuin pehmeällä mikrokuituliinalla + ehkä pienellä määrällä vettä.


Soitan huomenna huoltoliikkeeseen ja kysyn onko mahdollista saada korjaus veloituksetta. Ilmoittelen kun saan asiasta selvyyden.

juuSOS2/2

Onnistuu suoraan kun vie huoltoliikkeeseen! Kiitos rahanarvoisesta uutisesta vielä kerran.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT