Testasimme: mekaaninen Logitech G910 -näppäimistö

Kirjoittaja Valtteri Ahonen,

Testasimme: mekaaninen Logitech G910 -näppäimistö
Parasta mahdollista pelinäppäimistöä etsivä törmää vaihtoehtoja selaillessaan varmasti väkisin Logitechin G910:aan. Orion Spark -lisänimellä kulkeva mekaaninen näppäimistö on suunniteltu vastaamaan pelaajien vaativimpiin tarpeisiin, mutta kilpailu alalla on kovaa.

G910:sta löytyy 9 mukautettavaa G-näppäintä, näppäinten valaistus yksittäisten näppäinten tasolla ja 16,8 miljoonalla värillä, Arx Control -tuki sekä yksinoikeudella Romer-G-kytkimet, joiden kerrotaan olevan erittäin nopeat. Myös käytännössä näppäimistöllä toimiminen tuntuu jouhevalta ja kytkimet toimivat luotettavasti. Mekaaniseksi näppäimistöksi G910 on keskimääräistä hiljaisempi.


Jonkin verran G910:ssa ärsyttää, että G-näppäimiä on vasemmassa laidassa, sillä sormi hakee vaistonvaraisesti alakulmasta CTRL-näppäintä. Sijoittelu on kuitenkin joitain aiempia näppäimistöjä parempi, ja ylimääräiseen riviin tottui suhteellisen nopeasti. Pahin kardinaalivirhe on vältetty, kun ESC-painikkeen ylävasemmalle ei ole laitettu lisää perinteisiä näppäimiä. Neljä viimeistä G-näppäintä on sijoitettu F1-F4-näppäinten yläpuolelle, mikä on ihan toimiva paikka. Muutoin näppäinten sijoittelu onkin mukavan perinteinen ja mukana ovat myös numeronäppäimet oikeassa reunassa.


Näppäimistön tarjoamat valaistusmahdollisuudet auttavat erilaisten näppäinalueiden hahmottamisessa tai yksinkertaisesti vain näkemään näppäimet hämärässä. Kun jokaisen painikkeen värin voi päättää yksitellen, voi monimutkaisemmatkin ohjainkuviot koodata värein suoraan näppäimistöön. WASD-napit on nuolien ja G-näppäinten tapaan kuvioitu erottuvasti. Näppäimistön valon saa myös helposti päälle ja pois erillisellä näppäimellä laitteen yläreunasta. Valaistusnäppäimen vierestä löytyvät medianäppäimet.

Allekirjoittaneella on mekaanisista näppäimistöistä rajallinen kokemus, mutta omiin sormiin kytkimet todella tuntuvat nopeilta. Näppäimet ovat herkähköjä eivätkä tahmaa pahasti painettaessa. Sattuneesta syystä paljon kirjoittavana olen näppäimistöön tyytyväinen myös pelikäytön ulkopuolella. Kytkimet ovat verrattain hiljaisia ja Logitechin 113-näppäimen anti-ghosting toimii erinomaisesti ja on kyvykkäämpi kuin monien muiden näppäimistöjen.


Kuten kyseisen laitekategorian kanssa on tavallista, vaatii näppäimistön kaikkien ominaisuuksien käyttö ohjelmiston asennusta. Logitech Gaming Software ei ole kaikkein kaunein hallintasovellus, mutta se toimii. Esimerkiksi päivitysten asentaminen laitteisiin kävi näppärästi: ohjelma ilmoitti päivitysten olevan saatavilla, ja ilmoituksen klikkaamisen jälkeen päivitys lähti asentumaan, kun laitteen irrotti koneesta ja liitti uudestaan. Näppäimistö oli päivitetty puolessa minuutissa ilman manuaalista päivityspaketin etsimistä verkon syövereistä. Näppäinten toiminnallisuuden asettaminen on yksinkertaista ja tuntuu toimivan luotettavasti niin makrojen kuin yksittäisten painallusten osalta.


Näppäimistön yläreunassa on paikka lisälaitteelle: älypuhelimelle tai tabletille. Logitechin Arx Control ‑sovelluksen (iOS ja Android) lataamalla voi saada käyttöönsä lisänäytön esimerkiksi sitä tukeviin peleihin. Vaihtoehtoisesti älylaitteen näytölle voi panna pyörimään vaikkapa tietoja tietokoneen tilasta.


Laitteen mukana toimitetaan sekä kapeampi että leveämpi kämmentuki. Tuen vaihtaminen on helppoa, mistä huolimatta ne pysyvät myös hyvin paikallaan. Loghitechin mukaan tukien muotoilu on pitkän tutkimuksen tulosta, samoin kuin näppäinten kuorten asettelu.

Hintansa puolesta Logitech G910 on suhteellisen kilpailukykyinen: siitä joutuu pulittamaan Suomessa noin 180 euroa. Se on kutakuinkin linjassa vastaavan tasoisiin kilpailijoihin nähden, mutta myös kalliimpia näppäimistöjä on saatavilla. Hinta-laatu-suhteen voi siis sanoa olevan ihan kohdallaan. Vielä kun näppäinten väitetään kestävän keskimäärin 70 miljoonaa painallusta, uskaltaa G910:aa suositella erityisen aktiivisille pelaajille.


Päivitys 18.2.2016: Viimeisen kappaleen hintatietoa muutettu.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä