Tässä uusi Surface Pro 4 – 50 % tehokkaampi kuin MacBook Air

Kirjoittaja Valtteri Ahonen,

Tässä uusi Surface Pro 4 – 50 % tehokkaampi kuin MacBook Air
Microsoft on tullut siihen tulokseen, että miettiminen on ohi. Surface Pro 4 on vihdoin laite, joka todella pystyy korvaamaan läppärin täysin. Tätä mieltä ainakin yhtiö itse siis on.

Tänään esitellyssä uudessa Surface Pro 4:ssä on 12,3-tuumainen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 267 PPI (5 miljoonaa pikseliä). Näyttöpaneelia suojaamassa on 0,4 millimetrin Gorilla-lasi. Microsoftin mukaan näytön komponentit muodostavat yhden maailman ohuimmista kosketusnäytöistä. Suorittimena on Intelin kuudennen sukupuolven prosessoreita i7:ään asti ja tallennustilaa saatavilla jopa 1 teratavu. Keskusmuistin maksimimäärä on 16 Gt. Parhaimmillaan Surface Pro 4:n kerrottiin olevan 50 % tehokkaampi kuin Applen MacBook Air.Käyttöjärjestelmänä on tietysti Windows 10, jonka Microsoft kertoi olevan asennettuna jo yli 110 miljoonaan laitteeseen. Surfacen ohella Microsoft esitteli telakan, jonka avulla tabletti voidaan kiinnittää ulkoiseen näyttöö, hiireen ja näppäimistöön.
Microsoft käytti paljon aikaa uuden styluksen ja sen ominaisuuksien esittelyyn. Surface Pro 4:ssä on oma uusi piirisarja, jonka tarkoitus on parantaa kosketus- ja stylus-kokemusta. Kynässä tunnistaa 1024 painetasoa ja siinä on nyt myös "kumi" toisessa päässä. Tällä kertaa kynä esiteltiin viidessä värissä, minkä lisäksi siihen saa vaihtokärkiä, jotka soveltuvat erilaisiin tehtäviin.


Itse Surfacen lisäksi Microsoft esitteli uuden Type Cover -suojan, joka on entistä ohuempi ja kevyempi. Uudelleen suunniteltu näppäimistö jättää hieman enemmän rakoa painikkeiden väliin ja trackpad on 40 % edellistä mallia suurempi. Lisäksi näppäimistön alle on lisätty sormenjälkisensori (videolla mainitaan sen olevan mukana vain Yhdysvalloissa). Uuden Type Coverin kerrotaan olevan yhteensopiva myös edellisen Surface Pron kanssa.


Surface Pro 4:n ennakkotilauksia otetaan vastaan heti ja toimitukset alkavat lokakuun 26. päivä. Hinnat alkavat 899 dollarista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä