Räväkkä Logitechin pelihiiri G502 testissä

Kirjoittaja Valtteri Ahonen,

Räväkkä Logitechin pelihiiri G502 testissä
Räväkän näköinen G502 on suunniteltu kovaan pelikäyttöön. 11 ohjelmoitavaa painiketta riittävät hyvin, joskin monipuolisempiakin vaihtoehtoja markkinoilta löytyy. Logitechin tyypillinen vapautettava hypernopea rulla on mukava lisä, jos on tarve rullailla mahdottoman paljon käsittämättömän nopeasti.

Hiiri on kokonaan muovinen. Molemmilla kyljillä on hieman kumimaisempaa seosta, joiden ansiosta osoitinlaitteesta saa vähän tukevamman otteen, eikä se tunnu niin liukkaalta. Hiiren päällä palava kirkas G:n mallinen valo jää käden alle, eikä häiritse käytettäessä, mutta toisaalta samalla peittyy hiiren ainoa silmiinpistävä esteettinen yksityiskohta.


Peukalo lepää mukavasti hiiren vasemmalla kyljellä olevalla ulokkeella ja yltää siitä hyvin käyttämään kahta sivupainiketta. Kolmas sivupainike on hieman edempänä ja sille täytyy lyhempipeukaloisen vähän kurottaa. Painiketta voi käyttää muun muassa DPI:n korjaamiseen tarkemmassa tähtäilytilanteessa. Etusormen ulottuvilla on pääpainikkeen lisäksi kaksi nappia, joilla voi säätää esimerkiksi herkkyyttä ja joiden sijoittelu on myös hyvin toimiva. Rullan alla on sen vapauttava painike sekä vielä yksi nappi ennen hiiren kakkosnäppäintä. Rullaa voi myös työntää sivusuunnassa.


G502:n seurantatarkkuudeksi ilmoitetaan erinomaiset 200 – 12 000 DPI ja maksimikiihtyvyydeksi "yli 40 G". Käytännössä hiiren säätövara kulkee siis lähes liikuttamattomasta hallitsemattomaan. DPI:n voi tallentaa viiteen lennosta vaihdettavaan portaaseen, joita ilmentävät kyljessä olevat valojuovat. Hiiren mukana toimitetaan perinteiseen tapaan painoja, tällä kertaa 5 x 3,6 g. Hiiren vasteaika on 1 ms, eli toisin sanoen se toimii 1000 Hz:n taajuudella.


Hiiren ohjelmistopuolen asetuksia saa sädettyä asentamalla koneelle Logitech Gaming Software -ohjelmiston. Ulkoasultaan kyseessä ei ole kovinkaan seksikäs ohjelmisto, mutta se hoitaa hommansa mallikkaasti. Erityisen hyvin toimii hiiren sisäisen ohjelmiston päivitys, joka tapahtuu käytännössä automaattisesti.


Hiiren lisättävät painot asennetaan pohjasta. Luukku avautuu peukalosiivekkeestä erittäin helposti – ensin vähän kummastuttavankin vaivattomasti – mutta se ei aiheuttanut minkäänlaisia lieveilmiöitä, kuten itsestään aukeilua. Painot asetetaan sensorioptiikan ympärille sekä siitä kohti hiiren takaosaa. Viidellä painolla säätövaraa on aika mukavasti.

G502 tuntuu kädessä kapealta, etenkin takaosastaan. Tämä lienee kuitenkin tottumiskysymys. Koko hiiri tuntuu jämerältä ja hyvin rakennetulta, vaikka muovinen onkin. Rullan pinta on muotoilultaan ja materiaaliltaan sellainen, ettei se liu'u sormen alla lainkaan, mikä on siis ehdottoman hyvä asia.


Reilun 80 euron luokkaan hinnoiteltu G502 on erittäin tasokas ja monipuolinen hiiri. Omaan käteen olen löytänyt myös paremmin sopivia hiiriä, mutta hinta-laatu-suhteeltaan Logitech tarjoaa kovan haasteen kilpailijoille, joskin tarkan markan pelaajat löytänevät edullisempia vaihtoehtoja. Erityisesti Logitechin näppäimistön pariksi varma valinta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä