Suomi pelaa tänään Age of Empires 2 -jättiturnauksessa pronssista ja tuhansista euroista – lähetys netissä

Kirjoittaja Sami Koivunen,

Suomi pelaa tänään Age of Empires 2 -jättiturnauksessa pronssista ja tuhansista euroista – lähetys netissä
Verkkopelialusta Vooblyn ja kiinalaisen SY-joukkueen yhdessä järjestämä 50 tuhannen dollarin Nations Cup II on loppusuoralla.

Turnaus pelataan muiden isojen Age of Empires 2 -kilpapeliturnauksien tapaan alkuperäisen pelin The Conquerors -lisäosalla. Pelialustana peleille toimii Voobly, joka kantaa jo vuonna 2000 julkaistun pelin nykyisestä kehityksestä ja mainonnasta isoa vastuuta.

Suomi lähti Nations Cupiin altavastaajana, vaikka joukkueen rungossa tiedettiinkin olevan kokeneita pelaajia. Maanosittain rajatuissa alkulohkoissa Suomi päihitti puhtaalla pelillä Ruotsin, Belgian, Saksan B-joukkueen ja Iso-Britannian. Varsinaisessa lohkovaiheessa Suomi sijoittui toiseksi Kiinan A-joukkueen taakse pähittäen kuitenkin Yhdysvallat, Puolan, Kiina D:n ja Venäjän.

Lopulliseen round robin -vaiheeseen Suomi eteni kukistamalla pudotuspeleissä Saksan ja Norjan ykkösjoukkueet. Finaalivaiheessa Suomi on jo kohdannut Kiinan ja Kanadan, joista tuloksena oli tappiot. Vietnamia vastaan Suomella pitäisi kuitenkin olla ennakkoon selvästi paremmat mahdollisuudet. Finaalisarjassa Suomen tapaan häviöt ennakkosuosikeilta ottanut Vietnam pelaa Suomen kanssa käytännössä Nations Cupin kolmannesta sijasta, joka oikeuttaisi 7500 dollarin palkintorahoihin. Neljännelle on turnauksesta luvassa 5000 dollaria.


Turnaukseen ennakkosuosikkeina lähteneet Kiina ja Kanada kilpailevat Nations Cupin voitosta myöhemmin.

Suomi ilmoitti turnaukseen alun perin kahdeksan hengen joukkueen, jonka kapteenina toimii Zuppi. Zupin lisäksi joukkueen runkoon on ratkaisupeleissä kuulunut NorthernPike, Rubenstock ja TheMax_. Alkusarjassa tositoimissa nähtiin myös Sunset ja Jupe.

Tämän päivän ottelua voi seurata suorana Vooblyn virallisella Twitch-kanavalla. Pelin odotettu alkamisaika on klo 17.45 ja yhteensä paras yhdeksästä -menetelmällä pelattava peli kestänee useita tunteja.

"Tottakai lähdetään voitosta taistelemaan, koska voittaja ottaa kolmannen sijan. Kukaan meistä ei olisi uskonut, että oltaisiin voitu päästä neljän parhaan joukkoon eli sinällään odotukset turnauksen osalta on jo ylitetty, mutta nyt kun ollaan täällä, niin neljänneksi jääminen olisi suuri pettymys." -Zuppi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä