Järjestelmässäsi voi olla gigatavuja ei-toivottuja Windows 10 -tiedostoja, näin pääset eroon

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (2)

Järjestelmässäsi voi olla gigatavuja ei-toivottuja Windows 10 -tiedostoja, näin pääset eroon
Microsoftin Windows Update -sovellus lataa suhteellisen aggressiivisesti tiedostoja valmiiksi, jotta tietoturva- ja muut päivitykset ovat käyttäjän asennettavissa mahdollisimman nopeasti. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoft on kenties hieman liian herkkä lataamaan Windows 10:n päivitystietoja päivittämättömille koneille.

Yhtiöstä on vahvistettu The Inquirerille, että Windows Update lataa Windows 10 -päivityksen tiedostoja "varmuuden vuoksi" ennen kuin käyttäjä on edes varannut päivitystä. Jos kyseessä olisi megatavujen kokoinen päivitysasentaja, niin ongelmaa ei todennäköisesti olisi, mutta tietojen mukaan tiedostot voivat viedä useita gigatavuja – arvioiden mukaan 3,5 - 6 gigatavua.

Onneksi tiedostoista ja jopa automaattisesti lataamisesta pääsee eroon. Ghacks on listannut helpot ohjeet, joilla pääsee eroon Windows 10 -tiedostojen lataamisesta. Mikäli haluaa päästä eroon myös gigatavuja käyttävistä tiedostoista, niin AddictiveTipsillä on apu ongelmaan.


Käytännössä tiedostot voi poistaa Windows-aseman $WINDOWS.~BT-kansiosta, mutta mikäli päivityksiä ei poista Windows Updatesta, niin ne ladataan takaisin. AddictiveTips kertoo eliminoimaan KB3035583-päivityksen ja Ghacks puolestaan myös 2952664 ja 3021917 (Windows 7) tai 2976978 (Windows 8) -päivitykset.

Yksi tapa päästä ongelmasta eroon on tietysti päivittää Windows 10:een, joka on useimmille suositeltava käyttöjärjestelmäpäivitys. Windows Updaten toiminnasta johtuen päivitys onkin jo käytännössä koneellasi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Zunter
Zunter
Aloinkin ihmettelemään kun yhtäkkiä C-asemalla olikin enää muutama giga tilaa jäljellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12. syyskuuta, 2015 @ 19:17
guy_fawkes
guy_fawkes
Muuta mahdollisesti ei-toivottua:

Kaikki näppäimistöllä kirjoitettu teksti varastoidaan väliaikaisiin tiedostoihin ja lähetetään kerran 30 minuutissa kohteisiin:

oca(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com(dot)nsatc(dot)net
pre(dot)footprintpredict(dot)com
reports(dot)wes(dot)df(dot)telemetry(dot)microsoft(dot)com

Miksi näin toimitaan, ei luonnollisestikaan tiedetä / siitä ei kerrota. Joissakin kentissä käyttöjärjestelmän sisällä on tekstinkorjaus, ja että sillä väitetään vain parannettavan automaattisen korjauksen toimintoja kaikkien laitteiden välillä. Se, onko koko näppäinpainanta-loki välttämätön lähetettäväksi, eikä vain korjatut sanat, on kyseenalaista. Lisäksi, tämä näyttää tapahtuvan vaikka käyttäjä ei olisi edes kirjautunut Microsoft-tililleen, joka eliminoi myös laitteiden välisen hyödyn.

Voitte telnetata nuo osoitteet ja ne vastaavat. Oli pakko laittaa (dot) pisteiden tilalle jotta tämä järjestelmä päästäisi viestin läpi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
M.2 kovalevy HP:n koneeseen 18 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 10 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 67 PC:n pelit
Biisiketju 4891 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1222 Windows -ongelmat
Miten lisätä palvelu kännyyn? 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1131 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kiinalainen tietoturva 5 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 66 Windows -ongelmat
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 20 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä