Apple julkisti uuden iPad Pro -tabletin

Kirjoittaja Panu Roivas,

Apple julkisti uuden iPad Pro -tabletin
Apple julkisti tänään odotetun tehokäyttäjille suunnatun iPad Pro -tabletin 12,9" näytöllä, erillisellä näppäimistöllä sekä stylus-kynällä.

Applen mukaan uusi iPad Pro on merkittävin iPad-julkistus sitten alkuperäisen iPadin. Uusi 12,9-tuumaisella 2732x2048 -resoluution näytöllä varustettu malli on vaaka-asennossa yhtä korkea kuin iPad Air pystyasennossa, joten siihen mahtuu sivuttain entistä enemmän työpöytätilaa pitäen käyttöliittymän silti samassa koossa. Näyttöpaneelissa on myös dynaaminen virkistystaajuuden päivityksen tuki. Muuttamalla virkistystaajuutta dynaamisesti tarpeen mukaan saadaan säästettyä virtaa, mutta samaa tekniikkaa käytetään esimerkiksi FreeSync/G-Sync-näytöissä sulavampaan pelikokemukseen.iPad Pro käyttää uutta A9X-piiriä, joka on 1,8x nopeampi kuin edellisen sukupolven A8X CPU:n osalta, ja 2x GPU:n osalta. Myös käyttömuistin ja tallennustilan nopeudet on saatu tuplattua. Apple lupaa iPad Prolle 10 h akkukeston. Tabletissa on 8mp kamera, ja verkkopuolella tuki löytyy maksimissaan 150 Mbps LTE-yhteyksille. Äänentoistosta vastaa neljä kaiutinta tabletin nurkissa. Painoa tabletilla on noin 712 g ja paksuutta 6,9 mm, tehden siitä vain hivenen raskaamman kuin alkuperäinen iPad.
Tabletin reunalta löytyy nyt uusi kolmen ympyrän merkkaama Smart Connector -magneettiliitin, jonka avulla siihen voi liittää uuden näppäimistölisäosan. Näppäimistö hyödyntää samaa dome switch -tekniikkaa kuin Applen 12" MacBook-kannettava.Näppäimistön lisäksi iPad Pro saa seurakseen stylus-kynän, joka antaa entistä tarkemman tavan piirtää tabletilla. iPad Pro lukee Apple Pencil -kynää kaksi kertaa nopeammin, ja tunnistaa sitä käytettäessä sijainnin, paineen sekä kynän kallistuksen. Applen mukaan yritys on tehnyt kovasti töitä minimoidakseen piirtolatenssin, joten piirtämisen pitäisi tuntua entistä luonnollisemmalta. Styluksen toisesta päästä löytyy Lightning-liitin.Myös Microsoft esittäytyi Applen tilaisuudessa esittelemässä Office-tukea iPad Prolle, ja kaikki Microsoftin toimistosovellukset iPadilla tukevat Apple Pencil -styluksen käyttöä.iPad Pro tulee myyntiin marraskuussa alkaen 799$ suositushintaisesta 32 Gt Wifi-mallista 1079$ 128 Gt malliin. Smart -näppäimistöllä hintaa on 169$ ja Apple Pencil irtoaa 99$ hintaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä