AMD: Valtaosa tulevista DX12-peleistä tehdään yhteistyössä AMD:n kanssa – Nvidian tuki puutteellinen

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

AMD: Valtaosa tulevista DX12-peleistä tehdään yhteistyössä AMD:n kanssa – Nvidian tuki puutteellinen
Windows 10:n tulon myötä PC-pelaajien maailma järkkyy taas DirectX 12 -rajapinnan myötä. Ensimmäisen DX12-pelin, eli Ashes of the Singularity -betan julkaisun jälkeen Nvidian DX12-suorituskykyä on kyseenalaistettu, ja nyt AMD:n markkinointipäällikkö Robert Hallock on kommentoinut asiaa ilmoittamalla, että 2015/2016 julkaistavista DX12-peleistä valtaosa on partnerisopimuksessa AMD:n kanssa.

Nvidian suorituskyky Ashes of the Singularityn beta-vaiheessa jätti toivomisen varaa asynkronisten varjostimien toiminnan osalta. Taustasyyksi paljastui toimivan ajurituen puute. Sittemmin Nvidia ja AotS:n kehittäjä Oxide Games ovat luvanneet korjata ongelmat, mutta käytännössä vaikuttaa siltä, että Nvidian nykyinen Maxwell-arkkitehtuuri ei ole suunniteltu pelikonsoleissa ja AMD:n näytönohjaimissa käytettävän GCN-arkkitehtuurin tapaan suorittaa asynkroniset varjostimet. Näin ollen Nvidia saattaa kärsiä jatkossakin suorituskykyongelmista peleissä, joissa käytetään asynkronisia varjostimia käytetään. Jatkossa kuitenkin pelikonsoleita varten kehitetyt pelit tulevat todennäköisesti käyttämään entistä enemmän GCN-arkkitehtuurin asynkronisia varjostimia, joten ei liene yllätys jos sama kehitys nähdään myös näiden pelien PC-versioissa.


AMD:n Robert Hallockin mukaan Mantle opetti pelikehittäjät matalan tason rajapintojen käyttöön, ja pelikonsolien ollessa AMD:n rautaa lopputuloksena on se, että suurin osa tulevista DX12-peleistä on partneroitu AMD:n kanssa. Lisäksi Hallock lisäsi, että Nvidian "täysi tuki" DX12-rajapinnalle unohtaa kokonaan asynkronisen laskennan, joka vaatii Nvidian nykyisellä arkkitehtuurilla hidasta kontekstinvaihtoa.


AMD:n video esittelee asynkronisten varjostimien etuja

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Skalevi
Skalevi
Muuta ei voi sanoa kuin että AMD tekee hyviä näytönohjaimia. Ylikuumenemis ongelmat ja valtava virran käyttö on historiaa.
i9Extreme
i9Extreme
Originally posted by Skalevi:
Muuta ei voi sanoa kuin että AMD tekee hyviä näytönohjaimia. Ylikuumenemis ongelmat ja valtava virran käyttö on historiaa.

Kuinka niin, kun ei ole tullut sitten 2012 mitään uutta, pois lukien Fufy X. Joka sekin vaatii vesijäähyn.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10. syyskuuta, 2015 @ 11:13

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä