Kuukausi julkaisun jälkeen Microsoft kertoi lukuja Windows 10:stä

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (17)

Kuukausi julkaisun jälkeen Microsoft kertoi lukuja Windows 10:stä
Microsoft pomo Yusuf Mehdi on kertonut Twitterissä tietoja Windows 10:n ensimmäisestä kuukaudesta. Mehdin mukaan Windows 10 on nyt jo yli 75 miljoonassa tietokoneessa.

Kerroimme noin viikko sitten, että arviolta yli 50 miljoonaa käyttäjää on ottanut käyttöön uusimman Windowsin. Nyt luku on jo virallisesti yli 75 miljoonaa. Samassa ajassa Windows 8 ei saanut kasaan edes 20 miljoonaa lisenssimyyntiä.

Mehdi jakoi myös muuta statistiikkaa Windows 10:stä ja sen ensimmäisestä kuukaudesta markkinoilla. Windows 10 on jo käytössä 192 eri maassa ja yli 90 000 eri laitemallissa. Peräti 122 vuoden edestä peliä on striimattu Xbox Onelta Windows 10:een ja 10 miljoonaa saavutusta on avattu eri peleissä.

Lisäksi Cortana on kertonut puoli miljoonaa kertaa vitsin ja Windows-sovelluskaupasta on ladattu laitetta kohti 6 kertaa enemmän sovelluksia kuin Windows 8:ssa. Jälkimmäinen varmasti lämmittää yhtiöitä erityisesti.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

17 kommenttia

RekookeR
RekookeR
Varmaan suurin osa downgradennut

-Reko

xbkrypt0n
xbkrypt0n
Täällä muutamat hokevat jatkuvasti että Windows 10 on raakile ja kuinka kauhean huono Windows 10 on, mutta eivät sitten sen enempää osaa asiaa perustella. Poislukien tietojen keruu (minkä saa pois käytöstä) ja oletusohjelmien resetointi päivityksen yhteydessä (mitkä voi itse vaihtaa takaisin mihin haluaa), ei tuossa käyttöjärjestelmässä ole mitään vikaa.
oxygenol
oxygenol
Originally posted by RekookeR:
Varmaan suurin osa downgradennut
Täällä takas downgreidattu seiskaan. Olihan tuo kymppi ihan näyttävä, mutta ei saanut järisytettyä maata jalkojeni alla.

Seiskalla pärjää niin miksi päivitellä?
RekookeR
RekookeR
Originally posted by xbkrypt0n:
Täällä muutamat hokevat jatkuvasti että Windows 10 on raakile ja kuinka kauhean huono Windows 10 on, mutta eivät sitten sen enempää osaa asiaa perustella. Poislukien tietojen keruu (minkä saa pois käytöstä) ja oletusohjelmien resetointi päivityksen yhteydessä (mitkä voi itse vaihtaa takaisin mihin haluaa), ei tuossa käyttöjärjestelmässä ole mitään vikaa.
Kandee lukee Muropaketista kokemuksia tuosta ja syitä miksi porukka downgradee.
En tiedä mitä täällä on kirjoiteltu.


-Reko

wilmer
wilmer
on se hienoa että täällä keskustellaan uusimmasta win 10 ohjelmasta, mutta vain sellaisten kannalta jotka on ammattilaisia tietokoneen käytössä,,, me jotka emme ole ammattilaisia emme tiedänoita "vippaskonsteja ja muuta sellaista ME tarvitsemme hyviä neuvoja emme tietokone kapulakieltä jota tavallinen käyttäjä ei ymmärrä... joten kertokaa meille tyhmillekkin asiallista tekstiä jolla mekin voimme asentaa Windows 10 8.i windowsin tilalle.vai onko tilattava joku ohjelmaguru asentamaan ohjelma koneelle niin että se toimii moitteetta
hannibal_pjv
hannibal_pjv
10 toimii todella hienosti ja iso parannus sekä seiskaan, että varsinkin kasiin. Pisteet kotiin!

Itsellä oli ongelmia asennuksen kanssa silloin alussa, kun oli ruuhkaa. Nyttemmin olen asentanut sen jopa tablettiin, jossa 2 gigaa muistia atom prossa ja toimii kuin unelma. Ei mitään nikottelua, mitä nyt tabletin mitättömän pieni asennustila aiheitti vähän vääntämistä. Isompaan tablettiin menikin sitten heittämällä.

Ongelma on, että jos yritti asentaa jo silloin kun oli ruuhkaa, niin asennustiedostot saattoi korruptoitua ja jos niin on käynyt niin ei haittaa, vaikka jonkun "gurun" saisikin poistamaan sen epäonnistuneen asennusversion. Ei se hankalaa ole, mutta ei kuitenkaan peruskoneenkäyttäjän kannalta mitenkään läpihuutojuttu.

Jos taas ei ole vielä edes yrittänyt asentaa, niin ensin windows updatesta kaikki uusimmat päivitykset laitteelle ja sitten jossain vaiheessa kone kysyy haluatko päivittää kymppiin (windows logo alapalkin oikeassa reunassa) Siihen kun vastaa kyllä, niin jossain vaiheessa asennuksen sitten pitäisi latautua koneelle.
Jos ei hätä, niin odottaisin ehkä vielä kuukauden tai pari, jotta loputkin isommat roskat on saatu siivottua tosin. Riippuen siitä kuinka yleinen masiina itse kullakin mahtaa olla.
wilmer
wilmer
heips
kiitos vastauksestasi ja ohjeesta,teen kuten neuvoit eli ensin Windows update ja sitten Windows 10 koneelle .. viellä kerran paljon kiitoksia
RekookeR
RekookeR
Originally posted by wilmer:
heips
kiitos vastauksestasi ja ohjeesta,teen kuten neuvoit eli ensin Windows update ja sitten Windows 10 koneelle .. viellä kerran paljon kiitoksia
Tuo downgrade tarkoittaa päivityksen poistamista, palaamista aiempaan versioon. Jos kovin moni niin tekee, niin heillä varmasti on hyvä syy siihen.
Siitä voi päätellä, että sellaisen, joka ei ole hyvä koneiden kanssa, ei taatusti kannata Windows 10 asentaa ainakaan vielä. Ohjelmat kaatuilee/ei toimi. Laiteajureita ei välttämättä löydy ollenkaan vähääkään vanhemmille laitteille jne. Ongelmia siitä tulee helposti, kuten porukka on raportoinutkin.
Noin iso asia kuin käyttöjärjestelmä, niin ei kannata olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa toimivuutta vaan odottaa, että ongelmat on saatu eka selätettyä valmistajan puolelta. Tuon saa kuitenkin vuoden ajan ilmaiseksi päivittää aiemmasta Windows versiosta.

-Reko

WereCatf
WereCatf
Originally posted by RekookeR:
Ohjelmat kaatuilee/ei toimi.
Hm, minen ole kyl törmännyt vielä yhteenkään, joka ei toimis tai joka kaatuilis sen enempää ko ennenkään.
xbkrypt0n
xbkrypt0n
Originally posted by RekookeR:
Jos kovin moni niin tekee, niin heillä varmasti on hyvä syy siihen.
Heitäppä sitä linkkiä näihin "kovin moneen" jotka näin tekevät ja mistä syistä. Jos kerta lähdet tämmöisiä väittämään, niin anna todisteita. Eikä mikään "katso googlesta" tai "katso murosta" ole oikea peruste tai todiste noille väitteille. Faktaa pöytään asiasta.

Nuo samat ohjelmat kaatuilee/ei toimi, ajurit puuttuu ja downgradeamisväitteet esitettiin Windows 7 julkaisun yhteydessä ja samat henkilöt esittivät kuinka Windows XP oli silloin parempi kuin Windows 7. Osa vaikuttaa vaan toistelevan näitä samoja väitteitä Windows 10 kanssa kun se on ollut isojen IT poikien ja tyttöjen juttu silloin XP:n jälkeisenä aikana.
kittap
kittap
meillä oli 3 läppäriä: Dell, Vaio ja Acer joissa kaikissa win7 65bit. Tutulla oli tuo Acer lainassa ja meni lataamaan sen 10 ja ilmeisesti päivityksenä (Upgrade versio) eikä täysin uutena (full) vaikka oltiin kielletty. No se Acer ei tykännyt vaan kyykkäsi eikä suostu enää käynnistämään ilmeisesti emolevyäkään.En edelleenkään tuu lataamaan 10iä koska siihen tarvii uusia ohjelmatkin.
Sandre
Sandre
Tietokone huollosta terve. Olemme erikoistuneet läppärien korjaamiseen. Windows 10 on aiheuttanut meille ihan kivasti töitä ja ollaan päästy downgradee käyttiksiä. Muutamiin Acer ja Dell läppäri malleihin ei ole tehty yhteensopivia ajureita, jotka toimisivat kympissä. Lähinnä pieniä ongelmia, kuten ääntä ei tule ja USB väylät ei tunnista laitteita. Kiitos microsoftille, niin saimme ottaa pari työharjoittelijaa näihin hommiin.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kuten itsekkin tuossa edella sanoin, että jos ei ole hätä, niin helposti kannattaa odotella se pari kuukautta vielä!
Itsellä ei ole ollu ongelmia, mutta aina kun winkka vaihtuu, niin menee tovi, että ajurit alkaa olemaan kunnossa. Mutta wikka 10 on sen verta lähellä winkka kasia, että aika tavalla vähemmän ongelmia tämän kanssa on ollut.
Sama kuin siirtyminen Vistasta seiskaan. Joitain uutta, mutta pohjimmiltaan paljon samaa kuin edellisessä winkassa. Mutta tässä on kuitenkin ilmaista päivitysaikaa ensi kesään saakka, joten ehtii myöhemminkin.
Mutta kokonaisuutena on hyvä paketti kasassa. Paljon hyödyllisiä uudistuksia, paljon ei niin hyödyllisiä muutama sellainen, jossa vähän mietityttää miksi noin...
wilmer
wilmer
olen todellakin iloinen että olen saanut todella paljon opastusta win 10 varten ostin valmiin pöytäkoneen koska en ole tietokonen ihmisiä ;C siihen tuli win 8.1 ja en oikein ole tyytyväinen siihen joten vaihdan sen win 10 ,mutta vasta myöhemmin kuten olen saanut teiltä neuvoja asennuksen suhteen....KIITOS TEILLE KAIKILLE

terveisin Wilmer 70v
RekookeR
RekookeR
Originally posted by xbkrypt0n:
Originally posted by RekookeR:
Jos kovin moni niin tekee, niin heillä varmasti on hyvä syy siihen.
Heitäppä sitä linkkiä näihin "kovin moneen" jotka näin tekevät ja mistä syistä. Jos kerta lähdet tämmöisiä väittämään, niin anna todisteita. Eikä mikään "katso googlesta" tai "katso murosta" ole oikea peruste tai todiste noille väitteille. Faktaa pöytään asiasta.
Miksi mun pitäisi todisteita antaa? En ala kanssasi väittelemään asiasta, pidä oma mielipiteesi omanasi. Murossa on ketju asiasta ja saman suuntaisiin kommentteihin törmää lähes jokasessa Steamin pelejä koskevassa foorumissa.
Jos sulla asiat menee hyvin, niin ok, ei se tarkoita etteikö muilla voisi olla ongelmia. Itse en ala edes yrittämään asennusta toistaiseksi. En ymmärrä niitä joilla on hirvee hinku tuota päivittää.

-Reko

xbkrypt0n
xbkrypt0n
Originally posted by RekookeR:
Miksi mun pitäisi todisteita antaa? En ala kanssasi väittelemään asiasta, pidä oma mielipiteesi omanasi.
Todisteita pitäisi antaa kun itse lähdit väittämään, että nimenomaan suurin osa Windows 10 käyttäjistä on palannut Windows 7 tai Windows 8/8.1 käyttöjärjestelmän pariin kun Windows 10 käyttöjärjestelmässä on niin paljon vikaa. Tietääkseni lisätiedon pyytäminen asiasta ei ole mikään mielipide.
Originally posted by RekookeR:
Itse en ala edes yrittämään asennusta toistaiseksi.
No sehän antaakin hyvät perusteet uuden käyttöjärjestelmän arviointiin. Testaamatta kuraa ja kaikkien muidenkin mielestä näin selvästi on :)
wilmer
wilmer
kohta syttyy sota ,puolesta ja vastaan. aika näyttää mitä tapahtuu

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä