Windows 10 ohitti jo Applen OS X 10.10:n?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (1)

Windows 10 ohitti jo Applen OS X 10.10:n?
Windows 10 on ollut nyt markkinoilla noin kolme viikkoa ja yleisesti vastaanotto on ollut varsin positiivista – varsinkin huomioon ottaen edellisversion murska-arviot. Uuden käyttöjärjestelmän asennusmäärät eivät ole nousseet aivan räjähdysmäisesti, mutta Redmontissa voidaan olla jokseenkin tyytyväisiä, sillä Neowinin tietojen mukaan Windows 10 on saattanut jo ohittaa Applen OS X:n.

Windows 10 on ylittänyt nyt 53 miljoonaa asennusta, joka tarkoittaa noin Statcounterin mukaan noin 4,95 prosentin markkinaosuutta. NetMarketsharen mukaan puolestaan OS X 10.10 Yosemiten osuus oli heinäkuun lopussa 4,74 prosenttia – muilla OS X -versioilla on lisäksi yhteensä pari prosenttia – ja Windows 8.1:n 13,09 prosenttia. Ylivoimaisesti suurin markkinaosuus on Windows 7:llä, jota käyttää n. puolet PC-käyttäjistä. Näitä käyttäjiä Microsoft erityisesti houkuttelee Windows 10:n pariin.

Luonnollisesti Microsoftille OS X:n ohittaminen asennusmäärissä on vain yksi ensimmäisistä virstanpylväistä. Myös Windows 8.1:n ohittaminen pitäisi tapahtua helposti, mutta todellinen kysymys on milloin Windows 10 ohittaa Windows 7:n – jos koskaan.


Käyttöjärjestelmän vastaanotto ja käyttöjärjestelmän soveltuvuus erilaisille laitteille on parempaa luokkaa kuin edeltäjässä, joten odotukset ovat tietysti korkealla sekä yhtiön sisällä että sen ulkopuolella.

Päivitys: Korjattu otsikkoa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

guy_fawkes
guy_fawkes
Jokaisen päivityksen yhteydessä skannataan kiintolevysi sisältö (ns. snapshoteina, ei raaka-datana) ja lähetetään automaattisesti Microsoftille, joka taas sitten eteenpäin jakaa kaikkien Windows-käyttäjien datan NSA:n ja muiden vastaavien tahojen kanssa. Tietoja myös myydään firmoille suoramainontaa varten jne.

Ihmiset ja perheensä profiloidaan kaiken datan perusteella. Ei välttämättä suoraan vaikuta yksityishenkilön elämään ("ei siellä mitään ihmeellistä ole"), mutta törkeää tämä kertakaikkiaan on! Siellä ovat perhekuvasi, tiedot ostoksistasi, selaushistoriasi jne.

Windows on suljetun koodin ympäristö, paljon tapahtuu piilossa ja salassa asioita joista ei vielä tiedetäkään. Windows alustassa käyttäjä ei ole kuskin paikalla vaan lisenssin omaava kulutushyödyke.

Siihen on syynsä miksi Microsoft-koodi on suljettu. Muussakin kuin kaupallisessa mielessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 2 Myydään
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 50 Vapaata keskustelua
HP Laserjet M110w 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1188 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
AfterDawnin sivusto uudistui, v5 tuli käyttöön kesäkuussa 2022 2 Keskustelualueiden tiedotukset ja uutiset
videot ja areena & yle 5 Videon toisto
Pelejä ilmaiseksi 124 PC:n pelit
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä