Windows 10 ohitti jo Applen OS X 10.10:n?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (1)

Windows 10 ohitti jo Applen OS X 10.10:n?
Windows 10 on ollut nyt markkinoilla noin kolme viikkoa ja yleisesti vastaanotto on ollut varsin positiivista – varsinkin huomioon ottaen edellisversion murska-arviot. Uuden käyttöjärjestelmän asennusmäärät eivät ole nousseet aivan räjähdysmäisesti, mutta Redmontissa voidaan olla jokseenkin tyytyväisiä, sillä Neowinin tietojen mukaan Windows 10 on saattanut jo ohittaa Applen OS X:n.

Windows 10 on ylittänyt nyt 53 miljoonaa asennusta, joka tarkoittaa noin Statcounterin mukaan noin 4,95 prosentin markkinaosuutta. NetMarketsharen mukaan puolestaan OS X 10.10 Yosemiten osuus oli heinäkuun lopussa 4,74 prosenttia – muilla OS X -versioilla on lisäksi yhteensä pari prosenttia – ja Windows 8.1:n 13,09 prosenttia. Ylivoimaisesti suurin markkinaosuus on Windows 7:llä, jota käyttää n. puolet PC-käyttäjistä. Näitä käyttäjiä Microsoft erityisesti houkuttelee Windows 10:n pariin.

Luonnollisesti Microsoftille OS X:n ohittaminen asennusmäärissä on vain yksi ensimmäisistä virstanpylväistä. Myös Windows 8.1:n ohittaminen pitäisi tapahtua helposti, mutta todellinen kysymys on milloin Windows 10 ohittaa Windows 7:n – jos koskaan.


Käyttöjärjestelmän vastaanotto ja käyttöjärjestelmän soveltuvuus erilaisille laitteille on parempaa luokkaa kuin edeltäjässä, joten odotukset ovat tietysti korkealla sekä yhtiön sisällä että sen ulkopuolella.

Päivitys: Korjattu otsikkoa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

guy_fawkes
guy_fawkes
Jokaisen päivityksen yhteydessä skannataan kiintolevysi sisältö (ns. snapshoteina, ei raaka-datana) ja lähetetään automaattisesti Microsoftille, joka taas sitten eteenpäin jakaa kaikkien Windows-käyttäjien datan NSA:n ja muiden vastaavien tahojen kanssa. Tietoja myös myydään firmoille suoramainontaa varten jne.

Ihmiset ja perheensä profiloidaan kaiken datan perusteella. Ei välttämättä suoraan vaikuta yksityishenkilön elämään ("ei siellä mitään ihmeellistä ole"), mutta törkeää tämä kertakaikkiaan on! Siellä ovat perhekuvasi, tiedot ostoksistasi, selaushistoriasi jne.

Windows on suljetun koodin ympäristö, paljon tapahtuu piilossa ja salassa asioita joista ei vielä tiedetäkään. Windows alustassa käyttäjä ei ole kuskin paikalla vaan lisenssin omaava kulutushyödyke.

Siihen on syynsä miksi Microsoft-koodi on suljettu. Muussakin kuin kaupallisessa mielessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Muisti ja näyttis käy ylikierroksilla 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Erikoinen ongelma liittyen kirjoittamiseen nettifoorumeille 5 Ajuri- ja softaongelmat
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 5 Windows -ongelmat
YLE Areena ongelma 33 Televisiot
Android 11 Google Play - Missä on lista sovelluksista, jotka poistettu tililtä? 4 Android -keskustelu
Software Lost Ark peliin 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4895 Vapaata keskustelua
Videoketju 392 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 67 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 6 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä