AfterDawn logo

Intel lupaa kerroinlukottomia suorittimia peliläppäreihin

Panu Roivas Panu Roivas

Intel on Skylake-suorittimien julkaisun myötä luvannut tuovansa markkinoille myös ensimmäiset K-mallin kerroinlukottomat suorittimet pelikannettaviin.

Työpöytäpuolella Intel on jo pitkään mainostanut ylikellotusystävällisyyttään pari kympppiä hintavammilla K-malleilla, mutta mobiilipuolella suorittimet ovat olleet yleensä lukittuja ainakin kertoimien osalta. Kannettavien osalta ylikellotusta vaikeuttaa luonnollisesti heikompi jäähdytys, ja monesti suorittimet tuppaavat tiputtamaan kellotaajuutta herkästi lämpötilan noustessa. Jotkin peliläppärit, kuten aiemmin arvostelemamme Asus G751 ovat kuitenkin mahdollisia käyttökohteita Intelin uusille K-malleille, ja jäämmekin mielenkiinnolla odottelemaan miten paljon mobiilipuolen suorittimista saadaan irti.

Yritys ei ole vielä kertonut tarkempia suunnitelmiaan läppäripuolen Skylake-malleista, mutta niiden julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden loppuun mennessä. Intel järjestää vielä elokuun lopulla IDF-tapahtuman, jossa se paljastaa loput Skylaken salaisuudet joita ei vielä kerrottu työpöytäpuolen K-mallien julkistuksessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT