Windows 10 ohitti jo Linuxin ja Vistan

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (16)

Windows 10 ohitti jo Linuxin ja Vistan
Viime viikolla jakeluun tullut uusi Windows 10 on ohittanut käyttäjämäärissä jo muutaman virstanpylvään.

Uuden käyttöjärjestelmän taakse on työpöytäkäyttäjissä jäänyt esimerkiksi Windows Vista sekä Linux, kirjoittaa WMPoweruser. Luvut perustuvat Statcounterin mittauksiin.

Microsoft itse kertoi viime torstaina, että asennuksia oli siihen mennessä jo 14 miljoonaa. Toissapäivänä Windows 10:n markkinaosuus oli Statcounterin lukujen mukaan lähes 2,5 prosenttia. Esimerkiksi Chrome OS:n siivu on 0,26 prosenttia, Linuxin 1,6 prosenttia ja Windows Vistan 2,01 prosenttia. Seuraavien viikkojen aikana Windows 10 päässee hätyyttelemään ainakin Windows 8:aa (3,82 %) ja mahdollisesti OS X:ää (7,42 %). Windows XP, 8.1 ja 7 ovat vielä matkan päässä, mutta Microsoft tehnee kaikkensa, jotta uusi järjestelmä saadaan tällä kertaa mahdollisimman moniin laitteisiin.


Isompien päätelmien tekeminen on tässä vaiheessa vähän aikaista, mutta näyttäisi siltä, että suurin osa uuteen järjestelmään nopeasti tarttuneista käyttäjistä on siirtynyt siihen Windows 7:stä, joka on eniten menettänyt markkinaosuudestaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

16 kommenttia

Lumikki
Lumikki
Kyllä tuon Windows 10 nyt luulisi saavuttavan suosiota, vaikka tällä kertaa yksityisyys asioissa Microsoft töppäilikin. Ensinnäkin Windows 7 käyttäjät jättivät tahallisesti Windows 8 väliin, joten osan heistä luulisi siirtyvän Windows 10 käyttäjäksi. Windows 8 käyttäjät nyt siirtyvät joka tapauksessa koska he ottavan minkä tahansa uuden asian käyttöön ilman kritiikkiä. Joten kyllä sille Windows 10:lle pitäisi käyttäjiä löytyä vaikka osa Windows 7 käyttäjistä voi mahdollisesti jäädä Windows 7:ään ihan noiden yksityisyys asioiden takia.
miiu74
miiu74
Jännää, ettei linuxfanit vielä ole huutamassa puolueellista tietoa vaikkei se osuus siitä paljoa nousisi.
WereCatf
WereCatf
Originally posted by Lumikki:
Windows 8 käyttäjät nyt siirtyvät joka tapauksessa koska he ottavan minkä tahansa uuden asian käyttöön ilman kritiikkiä.
Täh? Millä perusteella?
xalan
xalan
Jaa, no yksi Linuxfani tässä. Kokeilin Windows 10 käyttistä, vaikutti niin hyvälle että piti ostaa Retail versio, asensin dualboottiin Linuxin rinnalle :p En toki Linuxia hylkää, eli edelleen se on Windowsin rinnalla tässä koneella. Aikoinaan pettymys Windowseihin lähti Vistasta, jolloin tuli siirryttyä Windowsista kokonaan pois, töissä on tullut käyteltyä Windowsia (7) toki. Vielä kun kokeilin 2012 Windows 8 käyttistä, olin jo varma että Windows on ikuisesti mennyttä, ainakin omalla kohdalla, se oli suorastaan karsea, huh huh!

Mutta mutta... suunta on muuttunut parempaan, kympistä tuli ihan mieleen vanha kunnon Windows 2000 ja enää ei ole tuota metropakotusta. Uskon että kympistä voi tulla taas hyvin suosittu Windows, kunhan eivät vain ryssi asioita, itse ainakin vaihdan hyvin nopeesti pois jos alkaa tuntua epämiellyttämältä (mikä tahansa käyttis).
Lumikki
Lumikki
Quote:
Täh? Millä perusteella?

Perustuu ihan ihmisluonteeseen eli miten ihminen käyttäytyy edellisillä kerroilla siten myös toistamiseen kun on kyse samankaltaisesta tilanteesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. elokuuta, 2015 @ 22:51
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Itse tuli hommattua aika tykki peliläppäri hetki sitten w8.1 käyttiksellä. latasin muuten ihan instana tuon 10 siihen kun sen sai, enkä katunut. Ainut asia mikä jäi harmittamaan oli aivosyöpä jonka sain w8 käyttöjärjestelmästä kun sillä joudun pari viikkoa leikkimään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. elokuuta, 2015 @ 1:02
guy_fawkes
guy_fawkes
Windows 10 takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti.

Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

4th Reich :/
WereCatf
WereCatf
Originally posted by Lumikki:
Quote:
Täh? Millä perusteella?

Perustuu ihan ihmisluonteeseen eli miten ihminen käyttäytyy edellisillä kerroilla siten myös toistamiseen kun on kyse samankaltaisesta tilanteesta.
Eli, jos ihminen ottaa käyttöön jonkun uuden asian, mistä sinä et pidä, niin se tarkoittaa automaattisesti, ettei ensimainittu osaa kritisoida mitään ja hyväksyy jatkossa kaiken uuden automaattisesti?

Astuhan kuule alas sieltä jalustaltas.
WereCatf
WereCatf
Originally posted by guy_fawkes:
Windows 10 takaa sen, että tulevaisuudessa EU-stapo kolkuttelee ovellesi neljältä aamuyöllä, jos kirjoittelet EU:sta, islamista, siionismista tai monikulttuurisuudesta kriittisesti.

Sitten lähdetään kuulustelukammioihin, joista ei välttämättä koskaan palata.

4th Reich :/
Kuinka paljon sitä alumiinifoliota kului siun hattuusi?
Lumikki
Lumikki
Quote:
Eli, jos ihminen ottaa käyttöön jonkun uuden asian, mistä sinä et pidä, niin se tarkoittaa automaattisesti, ettei ensimainittu osaa kritisoida mitään ja hyväksyy jatkossa kaiken uuden automaattisesti?

Astuhan kuule alas sieltä jalustaltas.

Kyse ei ole siitä mitä minä teen tai mistä minä pidän tai en pidä, vaan siitä mitä Windows 8 käyttäjä tekee.
Quote:
Kuinka paljon sitä alumiinifoliota kului siun hattuusi?

Ennen NSA paljastuksia monet kutsuivat toisia ihmisiä folihatuksi jotka puhuin asioista joihin jotku eivät uskoneet että voisi koskaan tapahtua.
jartar
jartar
Originally posted by Lumikki:

Kyse ei ole siitä mitä minä teen tai mistä minä pidän tai en pidä, vaan siitä mitä Windows 8 käyttäjä tekee.


Kyse on vain siitä, että pidät KAIKKIA windows 8 käyttäjiä idiotteina ja kuvittelet heidän tekevän päätökset sen mukaan.
Originally posted by Lumikki:

Ennen NSA paljastuksia monet kutsuivat toisia ihmisiä folihatuksi jotka puhuin asioista joihin jotku eivät uskoneet että voisi koskaan tapahtua.

Kerrotko vaan mitä mieltä, olet juuri puolustamasi henkilön ajatuksista?

Lumikki
Lumikki
Quote:
Kyse on vain siitä, että pidät KAIKKIA windows 8 käyttäjiä idiotteina ja kuvittelet heidän tekevän päätökset sen mukaan.

En minä ole missään noin sanonut. Olen sanonut että he tuntuvat ottavan uusia asioita käyttöön ilman kritiikkiä. Tämä ei tee heistä "idiootteja" vaan heiltä puutuu kritikkiin perustuva pidättäväisyys. En näe tässä mitään ihmeellistä. On olemassa ihmisiä jotka kokeilee kaikkea yhden kerran. Mitä tuossa on ihmeellistä tai Teitä loukkaavaa. Se on mitä Te olette, hyväksytte Te sitä tai ette. Kyse on ihan eräästä ihmisluonteesta, eikä se asia siitä muutu.

Windows 8:sta oli julkisuudessa sen tulon yhteydessä paljon kritiikkiä. Kuten on myös Windows 10:stä vaikka se on erillaista. Kuitenkin ne jotka hyppäsivät Windows 8:n niin he ovat nyt Windows 10 käyttäjiä. Koska heille uusi on tärkeämpi asia kuin kritiikki joka asiassa on. Eli kritiikki ei saa aikaan heissä pidättäväisyyttä joka estäisi heidän siirtymisen Windows 10:iin.

Nykyiset Windows 7 käyttäjät sen sijaan kritiikki pysäytti ja nyt osa Windows 7 käyttäjistä tulee siirtymään Wndows 10:iin koska se mitä kritisoidaan on erillaista kuin Windows 8:n yhteydessä. Mutta osa Windows 7 käyttäjistä jää Windows 7:ään tämänkin kritiikin johdosta. Kyse on ihan eri ihmisten erillaisesta arvostuksesta eli mikä asia on kenellekin tärkeää. Tässä on kolme tekijää, uutuus, käyttöliittymän tehokkuus ja yksityisyysloukkaus. Jokainen noista vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin.
Quote:
Kerrotko vaan mitä mieltä, olet juuri puolustamasi henkilön ajatuksista?

En kumpaakaan, vaan totean että on ajattelematonta "hakkua" toisia foliohatuiksi, vaikka ei ole mitään tietoa miten asiat tulee tulevaisuudessa olemaan. Parempi esittää toinen parempi väite ja mihin se perustuu. Etenkin kun on jo julkisesti tapahtunut NSA:n kanssa että se mistä nämä "Foliohatuksi" haukutut puhui olikin ihan oikeaa asiaa. Itse en usko väittämän aikatauluun ja asia tuntuu liioitelulta, mutta muuten monet asiat voivat kyllä olla mahdollisia. Kyse ei ole siitä että mitä tapahtuu kun se on mahdollista vaan koska se tapahtuu. Koska jos asiaa voi väärinkäyttää niin sitä tullaan väärinkäytämään. Jotta jotain tuollaista voisi tapahtua niin ensin länsimäisen kulttuurin pitää romahtaa. Toisaalta on se sinne menossa kovaa vauhtia eli meidän nykyinen yhteiskunta on romahtamassa itsekkyyteen ja ahneuteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. elokuuta, 2015 @ 11:45
jartar
jartar
Originally posted by Lumikki:
En minä ole missään noin sanonut. Olen sanonut että he tuntuvat ottavan uusia asioita käyttöön ilman kritiikkiä. Tämä ei tee heistä "idiootteja" vaan heiltä puutuu kritikkiin perustuva pidättäväisyys. En näe tässä mitään ihmeellistä. On olemassa ihmisiä jotka kokeilee kaikkea yhden kerran. Mitä tuossa on ihmeellistä tai Teitä loukkaavaa. Se on mitä Te olette, hyväksytte Te sitä tai ette. Kyse on ihan eräästä ihmisluonteesta, eikä se asia siitä muutu.

Nyt sun mielestä omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset ovat pidättyväisiä. Käsittämätöntä... Ja edelleenkin sun mielestä kaikki Windows 8 käyttäjät ottavat uudet asiat käyttöön ilman kritiikkiä. Oman ajattelun puutteesta syyttäminen ei liity millään tavalla pidättyväisyyteen vaan se on puhdasta haukkumista ja vähättelyä. Turhaan kiertelet ja kaartelet ja keksit uusia merkityksiä sanoille kun jäät ihmisten haukkumisesta kiinni. Sun ajatusmaailma tulee kuitenkin kaikkille selväksi.
Originally posted by Lumikki:
Windows 8:sta oli julkisuudessa sen tulon yhteydessä paljon kritiikkiä. Kuten on myös Windows 10:stä vaikka se on erillaista. Kuitenkin ne jotka hyppäsivät Windows 8:n niin he ovat nyt Windows 10 käyttäjiä. Koska heille uusi on tärkeämpi asia kuin kritiikki joka asiassa on. Eli kritiikki ei saa aikaan heissä pidättäväisyyttä joka estäisi heidän siirtymisen Windows 10:iin.

Kokeile korjata ensin oma asennevamma. Sen jälkeen voit ehkä ymmärtää sen, että eri ihmiset ovat erilaisia ja tykkäävät/arvostavat erilaisia asioita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. elokuuta, 2015 @ 11:45
Lumikki
Lumikki
Quote:
Sen jälkeen voit ehkä ymmärtää sen, että eri ihmiset ovat erilaisia ja tykkäävät/arvostavat erilaisia asioita.

Todista minut vääräksi esittelemällä ihminen joka on nyt Windows 8 käyttäjä ja on päättänyt olla siirtymättä Windows 10:iin sen sisältämän yksityisyysloukkaus kritiikin takia tai sen takia että hän pitää Windows 8 käyttöliittymää Windows 10:ä parempana.

PS: Ymmärrän hyvin että ihmiset ovat erillaisia ja pitävät eri asioista, itse asiassa arvosta sitä erittäin korkealle. Mutta tiedostan myös että tietyt ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla, juuri siksi että mitä he ovat.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. elokuuta, 2015 @ 11:58
jartar
jartar
Originally posted by Lumikki:

Todista minut vääräksi esittelemällä ihminen joka on nyt Windows 8 käyttäjä ja on päättänyt olla siirtymättä Windows 10:iin sen sisältämän yksityisyysloukkaus kritiikin takia tai sen takia että hän pitää Windows 8 käyttöliittymää Windows 10:ä parempana.

PS: Ymmärrän hyvin että ihmiset ovat erillaisia ja itse asiassa arvosta sitä erittäin korkealle. Mutta tiedostan myös että tietyt ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla, juuri siksi että mitä he ovat.

Sitä voi kuule väittää ihan mitä tahansa, mutta teot ratkaisee.
Haukut Windows 8 käyttäjiä ja samaan aikaan arvostat heitä korkealle. Mikäs sen loogisempaa. Se parantaa kyllä selvästi tilannetta, että ymmärrät miksi kyseiset henkilöt eivät sinun mielestä pysty ajattelemaaan omilla aivoillaan.

Sun väite oli, että kaikki Windows 8 käyttäjät ottavat minkä tahansa uuden asian käyttöön ilman kritiikkiä. Sinun ihmisille esittämis pyyntö ei liity millään tavalla kyseiseen aiheeseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. elokuuta, 2015 @ 12:08
Lumikki
Lumikki
Quote:
Sitä voi kuule väittää ihan mitä tahansa, mutta teot ratkaisee.

Tämä on totta ja asian ydin.

Quote:
Sun väite oli, että kaikki Windows 8 käyttäjät ottavat minkä tahansa uuden asian käyttöön ilman kritiikkiä.

Tämä asia vaatii hieman täsmennystä sillä olet tulkinnut asian miten en sitä tarkoittanut, koska lause on hieman huonosti kirjoitettu. Sinä tulkitsit sen sananmukaisesti koskettaen kaikkea maanpäällä, irrottaen asian puhutusta asiayhteydestä. Sen sijaan että olisit tulkinnut asian koskettavan vain Windows kritiikkiä. Minun moka olisi pitänyt kirjoittaa asia paremmin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. elokuuta, 2015 @ 13:26

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 170 PC:n pelit
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä