Samsungin uusi tietokonenäyttö lataa puhelimesi langattomasti

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Samsungin uusi tietokonenäyttö lataa puhelimesi langattomasti
Mobiililaitteiden langaton lataus on kutkuttava ajatus, mutta valitettavasti sen käytännön toteutukset ovat olleet melko kömpelöitä: tarjolla on ollut monia toistensa kanssa epäyhteensopivia standardeja ja lisäksi lataukseen on tarvittu erillinen lataustelakka.

Latausstandardien epäyhteensopivuus on kuitenkin hiljalleen muuttumassa yhteensopivuudeksi ja laitteiden lataamisestakin yritetään tehdä paljon kitkattomampaa lisäämällä latauspiirejä arkipäiväisiin esineisiin. Esimerkiksi Samsung on lisännyt latauspiirin uuteen SE370-tietokonenäyttöön, jolla voi ladata esimerkiksi puhelinta samalla istuu tietokoneella.

Samsungin näyttö tukee Qi-latausstandardia, joten latausalue ei ole kuitenkaan erityisen kattava, vaan ladattava puhelin täytyy asettaa latauspaikan (näytön jalka) päälle. Optimaalisin ratkaisu olisi tietysti se, että näyttö pystyisi lataamaan vaikkapa taskussa olevaa puhelinta, jolloin et olisi edes tietoinen akun täyttymisestä.


SE370 tulee myyntiin 23,6 ja 27 tuuman kokoisina. Molemmissa kokoversioissa käytetään Full HD -tarkkuuden PLS-paneelia, joiden vasteajat ovat neljä millisekuntia. AMD:n FreeSync-tekniikkaa tukevassa näytössä on HDMI-, DisplayPort- ja D-Sub-liitinpaikat.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Kiedis
Kiedis
Quote:
Samsungin näyttö tukee Qi-latausstandardia, joten latausalue ei ole kuitenkaan erityisen kattava, vaan ladattava puhelin täytyy asettaa latauspaikan (näytön jalka) päälle. Optimaalisin ratkaisu olisi tietysti se, että näyttö pystyisi lataamaan vaikkapa taskussa olevaa puhelinta, jolloin et olisi edes tietoinen akun täyttymisestä.
Melko futuurisia odotuksia kirjoittajalla. Eipä taida teknologia olla vielä vuosikymmeneen sillä tasolla, ettei tavallisen kuluttajan tarvitsisi asettaa puhelinta langatonta latausta varten jollekin tasolle sen sijaan, että puhelin makaisi koko ajan taskussa ellei taskua vasten länttäse jotain objektia. Eikä varsinkaan sillä tasolla, että tietokoneen näyttö lataisi taskussa olevaa puhelinta. (Eihän se sähkökään siirry vielä tavisten kodeissa langattomasti pistorasiasta kahvinkeittimeen tai telkkariin.).

Toisaalta en ainakaan itse lämpene pätkän vertaa ajatukselle, että puhelin latautuisi taskussa, luurin kun ottaa ja jättää melkoisen mielellään pois taskusta aina kuin mahdollista, oli se latauksessa tai ei. Langaton lataus myös lämmittää puhelinta varsin kiitettävästi enkä ainakaan itse kaipaa sisällä (=lämpimässä) ollessani taskuun ylimääräistä lämmitintä. Oikeastaan taskussa oleva lämmin/kuuma puhelin on äärimmäisen ärsyttävän tuntuista muutenkin.

Lainatusta tekstistä jäi kuitenkin hämmentämään eniten se, miksei kuluttaja haluaisi tietää puhelimen akun täyttymisestä? Jatkuva lataaminenhan kuluttaa vaan turhaa energiaa eikä taida vieläkään tehdä puhelimelle pidemmän päälle kovin hyvää pitää akun varausta jatkuvasti 100%:ssa etenkään, kun enemmissä määrin puhelimet ovat mallia, josta ei akkua itse voi vaihtaa.

-Kiedis

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5356 Vapaata keskustelua
yle-areena.com 3 HD-kanavat
Kuvien siirto/pelastaminen 7 Kannettavat tietokoneet
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä