Windows 10 on nyt "valmis"

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (13)

Windows 10 on nyt "valmis"
Windows 10 on nyt saatu "valmiiksi" ja Microsoft valmistautuu seuraavaksi käyttöjärjestelmän maailmanlaajuiseen jakeluun, uutisoi The Verge. Windows Insider -testaajat pääsevät jo nyt kokeilemaan valmistunutta ohjelmistoa.

Valmis Windows 10 on koontiversionumeroltaan 10240, johon Windows 7- ja Windows 8 -tietokoneiden käyttäjät voivat päivittää heinäkuun 29. päivän jälkeen. Tiedossa voi olla kuitenkin yllättäviä käänteitä, minkä vuoksi Microsoft voi joutua tekemään pieniä bugikorjauksia ennen käyttöjärjestelmän jakelun aloittamista. Microsoft ei itse vielä julista 10240-koontiversiota valmiiksi, vaan kuvailee sen olevan "hyvin lähellä" lopullista.

Vaikka Windows 10 onkin periaatteessa nyt julkaisukunnossa, ei se kuitenkaan valmistu ikinä. Microsoftin on tarkoitus siirtyä uuteen kehitysmalliin, jossa Windows 10:lle julkaistaan tiheässä tahdissa pienempiä päivityksiä harvakseltaan isojen päivitysten sijaan.


Windows 10 ei tule kaikkien saataville 29. heinäkuuta, vaan Microsoftin suunnitelmana on tuoda käyttöjärjestelmäpäivitys saataville porrastetusti. Päivitysoikeiden saaminen voi kestää päiviä tai viikkoja. Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat päivittää tietokoneensa "kymppiin" ensi vuoden heinäkuuhun saakka ilmaiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

13 kommenttia

LinuxIRCsauna
LinuxIRCsauna
"Erityisesti nyt Microsoftin irtisanomisten jälkeen tulee mieleen, että miksi Suomen julkinen sektori on niin sitoutunut Microsoftin käyttöjärjestelmiin ja eikö nekin voitaisi korvata avoimen lähdekoodin järjestelmillä"

-Talouselämä

Microsoft antoi potkut Suomelle. Miksi ei Suomi antaisi potkuja Microsoftille?
Lindux
Lindux
Originally posted by LinuxIRCsauna:
"Erityisesti nyt Microsoftin irtisanomisten jälkeen tulee mieleen, että miksi Suomen julkinen sektori on niin sitoutunut Microsoftin käyttöjärjestelmiin ja eikö nekin voitaisi korvata avoimen lähdekoodin järjestelmillä"

-Talouselämä

Microsoft antoi potkut Suomelle. Miksi ei Suomi antaisi potkuja Microsoftille?
Niin, sehän on helppoa ja yksinkertaista ja koska kyse on avoimista ohjelmistoista, niin kaiken lisäksi vieläpä ilmaista. Vai olikohan se ihan niin yksinkertainen yhtälö kuitenkaan? Eräissä valtion yksiköissä on nyt jokunen vuosi hammasta purren "nautittu" Open officen tuomasta ilmaisuudesta, vaan liikehdintää takaisin Microsoftin Officen puoleen on tapahtumassa.

Ehkä joskus tulevaisuudessa. Nähtäväksi jää.
JussiFX
JussiFX
Originally posted by Lindux:
Originally posted by LinuxIRCsauna:
"Erityisesti nyt Microsoftin irtisanomisten jälkeen tulee mieleen, että miksi Suomen julkinen sektori on niin sitoutunut Microsoftin käyttöjärjestelmiin ja eikö nekin voitaisi korvata avoimen lähdekoodin järjestelmillä"

-Talouselämä

Microsoft antoi potkut Suomelle. Miksi ei Suomi antaisi potkuja Microsoftille?
Niin, sehän on helppoa ja yksinkertaista ja koska kyse on avoimista ohjelmistoista, niin kaiken lisäksi vieläpä ilmaista. Vai olikohan se ihan niin yksinkertainen yhtälö kuitenkaan? Eräissä valtion yksiköissä on nyt jokunen vuosi hammasta purren "nautittu" Open officen tuomasta ilmaisuudesta, vaan liikehdintää takaisin Microsoftin Officen puoleen on tapahtumassa.

Ehkä joskus tulevaisuudessa. Nähtäväksi jää.
Open/LibreOffice on kyllä naurettava räpellys MS Officen rinnalla.
v1gor
v1gor
Originally posted by JussiFX:
Open/LibreOffice on kyllä naurettava räpellys MS Officen rinnalla.
Olen eri mieltä, ja versio 5.0 tuo LibreOfficen jälleen uudelle tasolle kaupallisten ohjelmistojen kilpailijana. On vain ajan kysymys koska menee laadussa ohitse.

Sillä välin voi ottaa käyttöön WPS-Officen (maksullinen). Kuin klooni Microsoftin perinteisestä.

Linux ja ilmainen, avoin Office-ratkaisu tuovat pitkässä juoksussa etuja, joista nykymenoon tottunut firmanjohtaja ei osannut kuvitellakaan. Eikä tiennyt. Nyt puhaltavat uudet tuulet, hyvät ihmiset!
Lindux
Lindux
Ei kyse ole ainoastaan firman johtajista, vaan heistä, jotka joka päivä tekevät töitään tavoilla, joihin ovat tottuneet. LibreOfficen versio 5 voi olla laadullisesti miten lähellä MS Officea hyvänsä, niin se ei vielä riitä, sen pitäisi olla jollain tavoin huomattavasti edellä, jota se ei ole. Se ei ole sitä siksi, että se olisi huono, vaan siksi, että on aika hankala kuvitella enää käytettävyyden osalta osa-alueita joissa toimisto-ohjelmisto voisi olla merkittävästi monipuolisempi ja parempi, mitä nykyiset ovat. Sitten kun edessä on vielä yhteensopivuusongelmat MS:n ja Libreofficen välillä, houkuttelee vaihtaminen entistä vähemmän.
Kuten olen sanonut, niin väkisin ei kannata kilpailla joistakin asioista, jos ei siitä ole kenellekään varsinaisesti hyötyä, saati iloa. Linuxin kannattaisi pysytellä suurkoneympäristöissä, sulautetuissa järjestelmissä ja devausympäristöissä. Kehittää itseään kenties sopivaksi tieteellisiin ympäristöihin jne. mutta mikä hinku jokaisen työpöydälle? Antaa mäsän ja Applen rellestää siellä ihan rauhassa. Kyllä ihmiset sen sitten omivat jos siltä tuntuu, mutta vuosikymmenten saatossa on nähty, että väkisin tyrkyttäminen, etenkin sitä kautta että soitetaan suuta Windowsin huonoudesta, on loppuun kuljettu tie. Get real.
v1gor
v1gor
Originally posted by Lindux:
Ei kyse ole ainoastaan firman johtajista, vaan heistä, jotka joka päivä tekevät töitään tavoilla, joihin ovat tottuneet. LibreOfficen versio 5 voi olla laadullisesti miten lähellä MS Officea hyvänsä, niin se ei vielä riitä, sen pitäisi olla jollain tavoin huomattavasti edellä, jota se ei ole. Se ei ole sitä siksi, että se olisi huono, vaan siksi, että on aika hankala kuvitella enää käytettävyyden osalta osa-alueita joissa toimisto-ohjelmisto voisi olla merkittävästi monipuolisempi ja parempi, mitä nykyiset ovat. Sitten kun edessä on vielä yhteensopivuusongelmat MS:n ja Libreofficen välillä, houkuttelee vaihtaminen entistä vähemmän.
Kuten olen sanonut, niin väkisin ei kannata kilpailla joistakin asioista, jos ei siitä ole kenellekään varsinaisesti hyötyä, saati iloa. Linuxin kannattaisi pysytellä suurkoneympäristöissä, sulautetuissa järjestelmissä ja devausympäristöissä. Kehittää itseään kenties sopivaksi tieteellisiin ympäristöihin jne. mutta mikä hinku jokaisen työpöydälle? Antaa mäsän ja Applen rellestää siellä ihan rauhassa. Kyllä ihmiset sen sitten omivat jos siltä tuntuu, mutta vuosikymmenten saatossa on nähty, että väkisin tyrkyttäminen, etenkin sitä kautta että soitetaan suuta Windowsin huonoudesta, on loppuun kuljettu tie. Get real.
Olet sinä soma :-) -itseasiassa en halua muuta lisätä. Kiitoksia ohjeistuksesta; yritän tästä lähtien "get real"..
xalan
xalan
Originally posted by Lindux:
Ei kyse ole ainoastaan firman johtajista, vaan heistä, jotka joka päivä tekevät töitään tavoilla, joihin ovat tottuneet. LibreOfficen versio 5 voi olla laadullisesti miten lähellä MS Officea hyvänsä, niin se ei vielä riitä, sen pitäisi olla jollain tavoin huomattavasti edellä, jota se ei ole. Se ei ole sitä siksi, että se olisi huono, vaan siksi, että on aika hankala kuvitella enää käytettävyyden osalta osa-alueita joissa toimisto-ohjelmisto voisi olla merkittävästi monipuolisempi ja parempi, mitä nykyiset ovat. Sitten kun edessä on vielä yhteensopivuusongelmat MS:n ja Libreofficen välillä, houkuttelee vaihtaminen entistä vähemmän.
Kuten olen sanonut, niin väkisin ei kannata kilpailla joistakin asioista, jos ei siitä ole kenellekään varsinaisesti hyötyä, saati iloa. Linuxin kannattaisi pysytellä suurkoneympäristöissä, sulautetuissa järjestelmissä ja devausympäristöissä. Kehittää itseään kenties sopivaksi tieteellisiin ympäristöihin jne. mutta mikä hinku jokaisen työpöydälle? Antaa mäsän ja Applen rellestää siellä ihan rauhassa. Kyllä ihmiset sen sitten omivat jos siltä tuntuu, mutta vuosikymmenten saatossa on nähty, että väkisin tyrkyttäminen, etenkin sitä kautta että soitetaan suuta Windowsin huonoudesta, on loppuun kuljettu tie. Get real.
Kai nyt kyse on tarpeista, kaikki ei tarvi kuin promillen Officen ominaisuuksista ja meilläkin on töissä LibreOffice, toimii täällä ihan hyvin ja täyttää sen tarpeen mihin tarvitaan, joillakin on MS Office kuten lähinnä myyjillä. Työkoneena on Windows 7 PC ja täysin toimisi myös Mint/Ubuntu tässä hommassa, asentaisin heti jos saisi luvan :)

Luovuin henkilökohtaisessa käytössä Windowsista Vistan aikoihin ja siirryin Maciin. Vuodesta 2012 asti olen käyttänyt Linuxia, lähinnä Ubuntua ja uusimmassa PC koneessa Minttiä. Nämä toimii täysin hyvin myös desktop-käyttiksinä, mutta toki ymmärrän jos on office- tai pelifriikki, silloin se Windows on hyvä, ainakin tässä vaiheessa.

Vaihtoehtoja pitää olla, hyvin on selaimissakin Chrome ja Firefox jne., miksi ei dekstop-käyttiksissä saisi olla vaihtoehtoja vaan pitäisi antaa Applen ja Microsoftin "rellestää" tällä kentällä =D
hakke
hakke
Linuxissa on niin mieletön määrä deal breakereita vs osx tai windows, että vaikka kuinka olisi fanipoika, ei niistä yli pääse. Tulis mieleenkään vaihtaa linuxia läppäriin. Nyt mennään hienosti työpäivä yhdellä latauksella, linuxilla käyttöaika puolittuu ja pitäisi laturia kuljettaa mukana. Voi huoh. Ja koitettu on.

Tehokäyttäjälle joku libreoffice tai vastaava on lähinnä huono vitsi.
prezo
prezo
Asiahan on siitä kiinni mitä on tottunut käyttämään. Itselle paperitöiden teko on wintoosassa liian rauhaton tila, jonka vuoksi heitän usein chromen metro -tilaan jolloin saan chromebook näkymän. Siellä saan tehtyä driven työkaluilla kaiken tarvitseman kunnolla ja rauhassa.

Mutta tätä kymppiä kyllä odotan, päivitän heti kun mahdollista. Kannattanee tehdä ihan puhdas asennus päälle jottei mitään kilkkeitä jää taustalle pyörimään.
daim0n
daim0n
Ja edelleenkään ei Microsoft ole ilmoittanut mikä on tulevaisuudessa Windowsin maksupolitiikka?

Sitä odotellessa, ennen en viitsi seiskaa kymppiin edes kokeilumielessä vaihtaa.
ackalin
ackalin
Voisiko joku avata vanhalle hölmölle tätä miksi ei 10 asennusta maksupontikan takia?

En meinaan ymmärrä miten joku tulevan käyttiksen hinta merkitsee ostanko vai tässä tapauksessa saanko Ilmaseksi uusimman. Minulla ollut 95:ta aina melkein heti ilmestyttyä uusin aina koneessa.

Silloin joskus kun tuo 7 tuli ostettua Vistan tilalle, niin oudolta olisi tuntunut ajatella uskallanko ostaa, kun en tiedä mitä seuraavaa käyttis maksaisi mikä sittemmin oli 8.

Eihän sitä tulevaisuuden uutta isoa päivitystä ole pakko ostaa vaan eka 10 voi pitää alkuperäisenä samaan tapaan kuin 7, 8 tai XP ja päivittä ilmaiset vaan.

”siis ihan jotain muuta”

miiu74
miiu74
Originally posted by daim0n:
Ja edelleenkään ei Microsoft ole ilmoittanut mikä on tulevaisuudessa Windowsin maksupolitiikka?

Sitä odotellessa, ennen en viitsi seiskaa kymppiin edes kokeilumielessä vaihtaa.
Itse veikkaan, että joku nimellinen hinta. Parempi tulot tullee sovelluksista ja muista appsien ostamisesta sieltä kaupasta.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Odotan kyllä innolla w10 mutta heti sitä en uskalla alkaa asentamaan mahd. vielä ilmaantuvien yhteensopivuus ongelmienkin tähden ja mielellään haluaisin myös w10 ASENNUSMEDIAN ilmaiseksi.

Mitä sitten kun w7 päivitän w10:ppiin ja pitääkin OS jossain kohtaa asentaa uudeleen. ?

Asennanko 7 ja lataan kaikki service packit ja päivitän taas kymppiin ilman sen asennusmediaa ?

En halua w10 ilmaisena jollen saa myös sen asennusmediaa levyllä ilmaisena, taikka tikulla.

Ei se ole silloin ilmainen jollei sitä asennusmediaa saa mukana....

Toki voisi jonkun imagen tehdä puhtaasta asennuksesta mutta... (jauhaa purkkaa).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. heinäkuuta, 2015 @ 17:54

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä