Intelin Skylake ensimmäisessä testissä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Intelin Skylake ensimmäisessä testissä
Kiinalainen TechBang-sivusto on julkaissut ensimmäiset testit Intelin tulevasta Skylake-arkkitehtuuriin perustuvasta Core i7-6700K -suorittimesta.

Intelin uskotaan julkaisevan Skylake K-suorittimet elokuussa, mutta se ei ole estänyt TechBang-sivustoa julkaisemasta kokonaista arvostelua tulevasta piiristä. Core i7-6700K on tuttuun tapaan neliytiminen suoritin HyperThreading-tuella, ja vastaa nykyisen Haswell Devil's Canyon -sukupolven i7-4790K-mallia. 95W tehonkulutusarvolla varustettu suoritin toimii 4 GHz peruskellotaajuudella, joka nousee turbon voimin maksimissaan 4,4 GHz taajuudelle.


Computerbasen keräämä lista TechBang-sivuston tuloksista.Sivuston tulosten perusteella uusi piiri tuo parhaimmillaan lähes 30% parannuksen Cinebench R15 OpenGL-testissä, mutta esimerkiksi 3DMark Fire Strike -testeissä tulokset olivat marginaalisesti heikommat kuin Haswell-mallin. Testien keskiarvoksi saatiinkin vain 6,9% parannus, mikä ei lupaile erityisen suurta kehitysaskelta tälläkään kertaa. Toisaalta kyseessä on vasta yhden kiinalaissivuston testi, joten toivon kipinä astetta kiinnostavammasta julkaisusta lienee vielä elossa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well samantyyppinen "parannus" kuin aiemmissakin julkaisuissa. Uusi ominaisuus parantaa nopeutta erityistilanteissa, mutta kokonaisuutena ei kummoista. Mutta näillä mennään. Suurin syy päivittää on emolevyssä tapahtuvat uudistukset. Toisalta prosessorikanta pikkuhiljaa yhtenäistyy, niin 10 vuotta vanhalla prossalla pärjää mainiosti mistä vaan kun ohjelmoivat ahneimmillaankin käyttävät vain hiukkasen nopeampaa testaamiseen.
No toivottavasti mobiilipiirit paranevat taas suhteessa enemmän.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä