AfterDawn logo

Läppärin näytöistä neljännes pois - tekniikka siirtyy puhelimista kannettaville tietokoneille

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

LG on tuoreessa tiedotteessaan kertonut aloittavansa Advanced In-Cell Touch (AIT) -kosketusnäyttöjen massatuotannon PC-kokoluokassa vielä tämän vuoden puolella.

AIT-näytöt ovat aiemmin tuttuja muun muassa yhtiön omasta G4-puhelimesta, joka käväisi myös Puhelinvertailun testissä. AIT-näytön etu on siinä, että kosketussensorit ovat suoraan LCD-paneelissa, joten näytön kerroksia saadaan vähennettyä, mikä johtaa suoraan ohuempaan rakenteeseen.

LG:n ensimmäiset näytöt ovat tiedotteen mukaan tarkkuudeltaan Full HD -tasoa. Kyseessä on yhtiön mukaan ensimmäinen kerta, kun tekniikkaa sovelletaan PC-kokoluokan näyttöihin. Teknologia mahdollistaa noin 25 prosenttia ohuemman rakenteen, minkä lisäksi se on noin 35 prosenttia kevyempi kuin perinteisemmät LCD-kosketuspaneelit. Yksinkertaisemman kerrosrakenteen pitäisi myös vähentää heijastuksia.

LG aikoo toimittaa paneeleitaan useille valmistajille ainakin 15,6 ja 14 tuuman kokoisina. Tavoitteena on pian valmistaa myös kynätoimintoja tukevia sekä korkeamman resoluution paneeleita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT