AMD:n Fury X -näytönohjaimien pumput inisevät jälleenmyyntiversioissakin

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Fury X -näytönohjaimien pumput inisevät jälleenmyyntiversioissakin
AMD:n uuden lippulaivanäytönohjain Radeon R9 Fury X:n julkaisu ei ole mennyt aivan toivotun lailla. Yksi sen positiivisimmista puolista on ollut tehokas ja hiljainen nestejäähdytin, mutta sitä vaivaa ilmeisesti nestepumpusta peräisin oleva ininä.

Useat Fury X -arvostelut totesivat melutesteissään Fury X:n olevan yksi hiljaisimmista näytönohjaimista rasituksessa, mutta valitettavasti varsinkin idle-tilassa korviin saattaa kuulua rasittavaa ininää, joka johtuu AMD:n omien sanojen mukaan käytetystä pumpusta. Yrityksen mukaan vika olisi kuultavissa vain ennen julkaisua valmistetussa erässä, jotka lähetettiin arvostelijoilla. Nyt useat käyttäjät ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei heidän ostamassaan kortissa ole tehty muutoksia asian osalta, ja pumpun ininä on edelleen kuultavissa.


Gamers Nexus teki vertailuja Fury X:n ja EVGA 980 Ti Hybridin pumppujen melutasostaPC Perspective -verkkosivusto otti asian testiin, ja heidän testaamansa kaksi hankittua korttia vastasivat AMD:n toimittamaa arvostelukappaletta pumpun osalta. Verkkoon on kuitenkin ilmestynyt kuvia korteista, joissa käytetty Coolermasterin pumppu on merkattu eri tavalla, mikä viittaisi siihen, että kyseessä olisi AMD:n mainitsema korjattu versio. Toistaiseksi myynnistä kuitenkin ilmeisesti löytyy aikaisemman erän kortteja, joissa vikaa vielä ilmenee, eikä AMD ole antanut asiaan selvitystä.


Oletetusti korjattu versio poikkeavalla Coolermasterin logolla

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2216 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä