Huhu: Microsoft käy kauppaa AMD:stä?

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (2)

Huhu: Microsoft käy kauppaa AMD:stä?
KitGurun nimettömien lähteiden mukaan Microsoft on lähestynyt muun muassa näytönohjaimistaan tunnettua AMD:tä ostotarjouksen merkeissä.

Microsoft on sivuston mukaan ollut AMD:hen yhteydessä pari kuukautta sitten, mutta tuloksesta tai yhteydenoton tarkemmasta sisällöstä ei ole tietoa. Kumpikaan yhtiö ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Kauppaa pidettäisiin osaltaan sekä Microsoftille järkeävänä että hieman outona. Toisaalta Microsoft säästäisi kauppahinnan suhteellisen nopeasti takaisin pelkillä Xboxeilla: On arveltu, että Microsoft maksaa AMD:lle noin sata dollaria per konsoli (sen sisältämien AMD:n piirien vuoksi), ja konsolia myydään sen elinkaaren aikana todennäköisesti kymmeniä miljoonia. Arvioiden mukaan Microsoft voisi säästää jopa miljardi dollaria vuodessa, jos se omistaisi AMD:n. Mikäli AMD vielä valmistaisi enemmän mobiililaitteisiin sopivia piirejä, olisi säästö entistä suurempi.


Outoa kaupassa olisi se, että AMD:n liiketoiminta ei periaatteessa kiinnosta Microsoftia. Rautamyynti on ollut yhtiön heikkous jatkuvasti, ja vaikka sitä kiinnostaisikin tietynlaisten suorittimien valmistus omiin laitteisiinsa, niin palvelinpuolen suorittimet ja kuluttajatason näytönohjaimet tuskin kuuluvat sen ydinliiketoimintasuunnitelmaan.

Microsoftin kassavarat ja AMD:n arvo huomioiden kauppaa voisi pitää mahdollisena. AMD on kuitenkaan tuskin valmis myymään toiminnastaan vain osaa, jos mitään, joten on odotettava jotakin lisätietoa neuvotteluista, ennen kuin kauppaa voidaan pitää todennäköisenä. Nykyisellään kyseessä on siis vain huhu.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
No tuo olisi todella outo ostos...
Ei oikein ole mitään syytä miksi Mikkisofta tähän lähtisi paitsi, jos haluavat päästä samaan asemaan kuin Apple ja tehdä itte omat prossat ja graffapiirit omalle tuotteelle... mutta miksi Mikkisofta haluaisi tehdä niin?
Ainut mitä voisi edes hämärästi kuvitella on, että Mikkisofta näkee, että AMD menee konkkaan eikä halua Intel monopolia, mutta ei tämä silti olisi järkevää millään matematiikalla...
Eli kesäankka kysessä.
Snifferr
Snifferr
MS ja Intel ovat myös historiallisesti kimpassa. Vaikka mobiili kehitys tuota onkin vähentänyt niin silti jos MS ostaisi AMD:n olisi se melko outo kauppa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5402 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä