AfterDawn logo

Nokialla oli kehityksessä neljä julkaisematonta tablettia?

AfterDawn AfterDawn


Mobiilivuotojen keulakuva @evleaks eli Evan Blass on julkaissut Twitterissä tietoja Nokian kehittämistä tableteista. Sirius-koodinimellä aikanaan tunnetun ja sittemmin Lumia 2520 -nimellä julkaistun tabletin (kuvassa) lisäksi Nokialla oli mahdollisesti työn alla useita muitakin tablet-laitetta.

Blassin mukaan Nokia työsti ainakin neljää tablettia, joiden koodinimet olivat Illusionist, Mercury, Pine ja Vega/Atlas. Vuotaja puhuu nimenomaan vanhasta Nokiasta (ja sen matkapuhelinliiketoiminnasta), joka myytiin Microsoftille, sillä Nokia esitteli viime vuonna Android-tabletti N1:n. Twiitissä ei mainita tapettiinko projektit Nokian vai Microsoftin aikana.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT