AMD:n Radeon 300-sarja pelkkää uudelleenbrändäystä?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD:n Radeon 300-sarja pelkkää uudelleenbrändäystä?
AMD:n odotetaan julkaisevan uuden lippulaivamallin Radeon-sarjaan 16. päivä E3-messujen myötä, mutta samalla yritys aikoo ilmeisesti "päivittää" nykyisen 200-sarjan uuten 300-sarjaan.AMD:n uusien näytönohjainjulkistusten osalta hulabaloo keskittyy enimmäkseen Fiji XT -piiriin, joka tullaan ilmeisesti paljastamaan ensi tiistaina Fury X -nimellä. Huhuosaston mukaan kyseessä saattaa kuitenkin olla lähinnä paperijulkaisu kyseisen mallin osalta, mutta sen sijaan uusia 300-sarjan Radeon-näytönohjaimia on jo ehditty ostella jo kaupoista ennen varsinaista julkaisua.AMD julkaisi jo aiemmin 300-sarjan OEM-mallit, mutta ilmeisesti samat kortit ovat tulossa myyntiin myös työpöytäpuolella. Valitettavasti mitään uusien ja ihmeellisten piirien kavalkadia ei ole luvassa, vaan 300-sarja perustuu näillä näkymin tiukasti nykyiseen 200-sarjaan, eli kyseessä on lähinnä pienimuotoisia päivityksiä kellotaajuuksien, hinnan ja muistikapasiteetin osalta.HardOCP:n foorumilta löytyvä kuva XFX R9 390X:n PCB:stä paljastaa Taiwanissa tehdyn Hawaii-piirin


Esimerkiksi Radeon R9 390X käyttää ilmeisesti samaa TSMC:llä valmistettua Hawaii-piiriä kuin 290X, ja erona on vain 8 GB muistimäärä, sekä sopimusvalmistajan versiosta riippuen hieman korkeammat kellotaajuudet. Myös muut julkaistavat mallit perustuvat vanhempiin malleihin.


kuvat: WCCFTech


Mikä tekee asiasta vielä kyseenalaisemman on vastikään vuodetut korttien eurohinnat, jotka ovat ainakin yläpäässä merkittävästi korkeammat kuin nykyisellä 200-sarjalla. Parin päivän päästä nähdään siis, onko AMD:n 300-sarjan korteissa todella mitään ässää hihassa, vai aikooko yritys todella julkaista 300-sarjan kortit vain kaksinkertaisella muistimäärällä ja isommalla hintalapulla varustettuna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

power_age
power_age
No niin se siitä odottelusta, ilm. lähes yhtä tyhjän kanssa, pikkasen kelloja ehkä saatu viilattua + 4GB muistia korkeampi hinta sama kortti kun R9 290X, 2.nen muuttuu 3.ksi hintaa ????

Tehot muistiongelmaisen GTX 970.sen samoissa, that's it AMD.n 390X.sta who can manage to be of interest to 2x tai 3x CF setistä, noilla kulutuksilla jos ajuripuolikaan ei oikein taida toimia CF seteillä.

OT. Ei taida hyvin mennä AMD.lla nykyään vaikka uuden tekniikan toivatkin, ja vaikka intelliä osoitellaan intel sitä intel tätä, jos AMD on nyt auttanut tällä uudella ehkä mullistavalla muisti tekniikalla, toki ei sovi unohtaa nvidiaa joka saa varmasti fiji Fyryn ilmaannuttua markkinoille oman tieto paketin koottua HBM.sta.

On myös intel auttanut prosessori kehityksessä kun on integroinut sinne prossuun yhtä jos toista, nyt taitaa taas takaisin tuoda osaa piirisarjalle, on näistä kokeilusta hyötyä myös ehkä tulevalle AMD.n työpöytäpuolen kehitykselle jos se vielä jatkuu, ja muille valmistajille.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Chrome selain ja osoitepalkki 9 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5358 Vapaata keskustelua
yle-areena.com 4 HD-kanavat
Ongelma: Läppärin html-tiedoston katsominen android-puhelimella 1 Android -keskustelu
Kuvien siirto/pelastaminen 7 Kannettavat tietokoneet
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä