AfterDawn logo

AMD:n nestejäähdytetty lippulaivanäytönohjain kuvissa

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n odotetaan julkaisevan seuraavan sukupolven lippulaivanäytönohjaimen 16. päivä E3-messujen myötä. Huhuosastolla on ollut viime aikoina kaikenlaista ihmeteltävää, mutta ainakin tulevan näytönohjaimen ulkomuoto alkaa olla jo uusimpien kuvien perusteella varmistuneelta.

PC Perspective on julkaissut toistaiseksi laadukkaimmat kuvat AMD:n tulevasta kortista, jonka nimeksi on muodostumassa Radeon Fury X. Fury-nimeä on aikanaan käytetty joissain Atin malleissa, ja Fury X taipuu myös lyhennettynä AMD:ltä tuttuun FX-brändiin.

Kuvien perusteella itse kortti jää varsin pienikokoiseksi HBM-muistitekniikan ja nestejäähdyttimen ansiosta. HBM-muistit pakataan suoraan piirin viereen neljään pinoon, ja huhujen mukaan ainakin alkuun tarjolla olisi vain 4 GB versio. Lisäksi kortista löytyy vain 3xDP-liitännät sekä oletettavasti HDMI 2.0 -liitin, joten DVI-liitäntää kaipaavat joutuvat käyttämään adapteria. Pienikokoinen kortti sisältää kuitenkin 2x8pin PCIe-lisävirtaliittimet, joten tehonkulutus saattaa ylittää jopa 300W rajan.


Jäähdytystä varten AMD on kehittänyt uudenlaisen AIO-nestejäähdyttimen, jolla ilmeisesti viilennetään myös virransyötön komponentit, sillä kortissa ei ole perinteisempien hybridijäähdyttimien tuuletinta virransyötön viilentämiseen. Jäähdytyskennon päältä löytyy 120 mm tuuletin, jonka epäillään olevan Nidec Servon valmistama. Kyseistä tuuletinta on myyty myös Scythen toimesta suosittuna Gentle Typhoon -mallina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT