AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna
AMD:n tulevaisuudensuunnitelmat lepäävät pitkälti tulevan Zen-arkkitehtuurin varassa, mutta sitä ennen työpöytäpuolella nähdään kuitenkin APU-malleja Excavator-ytimillä.

BenchLife-verkkosivusto on saanut käsiinsä tietoja AMD:n suunnitelmista APU-suorittimien varalle ensi vuoden osalta. AMD julkaisi vastikään Godavari-koodinimellä varsin pienimuotoisen päivityksen työpöytäpuolen Kaveri APU-suorittimiin, ja varsinainen kehitysaskel otettiin mobiilipuolen Carrizo-alustan myötä. Carrizon käyttämiä Excavator-ytimiä nähdään näillä näkymin myös työpöytäpuolella, mutta vasta ensi vuonna Bristol Ridge -alustan myötä.
Bristol Ridge käyttää ilmeisesti uutta FM3-alustaa, jota hyödyntää myös tulevat Zen-arkkitehtuurin suorittimet. FM3:n luvataan tuovan ainakin tuen DDR4-muisteille. Lisäksi Bristol Ridgen myötä AMD:n työpöytäpuoli saa samat ominaisuudet kuin nykyiset Carrizo-kannettavat, ja tuettuna pitäisi olla esimerkiksi HDMI 2.0 ja 4K H.265-rautapurku.Bristol Ridgen julkaisu on tähdätty ensi vuoden heinäkuulle, ja Zen-arkkitehtuuria käyttävä Summit Ridge lokakuulle. Toisaalta lähteenä on toistaiseksi vain vahvistamaton tiekartta, ja aitonakin se olisi todennäköisesti lähinnä alustava arvio. Excavator-ytimien saapuminen työpöydälle vasta ensi vuoden puolella johtuu ilmeisesti astetta isommasta uudelleensuunnittelusta, sillä mobiilipuolelle suunnattu Carrizo ei käänny ongelmitta työpöytäpuolen yli 4 GHz kellotaajuuksille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4470 Vapaata keskustelua
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Elokuvia 22 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2129 Vapaata keskustelua
Imuroin koneen sisuskalut & kävi näin (Reboot and select proper boot device...) 6 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 347 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1158 Windows -ongelmat
Näytönohjain "hukassa" 7 Ajuri- ja softaongelmat
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 10 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä