AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna
AMD:n tulevaisuudensuunnitelmat lepäävät pitkälti tulevan Zen-arkkitehtuurin varassa, mutta sitä ennen työpöytäpuolella nähdään kuitenkin APU-malleja Excavator-ytimillä.

BenchLife-verkkosivusto on saanut käsiinsä tietoja AMD:n suunnitelmista APU-suorittimien varalle ensi vuoden osalta. AMD julkaisi vastikään Godavari-koodinimellä varsin pienimuotoisen päivityksen työpöytäpuolen Kaveri APU-suorittimiin, ja varsinainen kehitysaskel otettiin mobiilipuolen Carrizo-alustan myötä. Carrizon käyttämiä Excavator-ytimiä nähdään näillä näkymin myös työpöytäpuolella, mutta vasta ensi vuonna Bristol Ridge -alustan myötä.
Bristol Ridge käyttää ilmeisesti uutta FM3-alustaa, jota hyödyntää myös tulevat Zen-arkkitehtuurin suorittimet. FM3:n luvataan tuovan ainakin tuen DDR4-muisteille. Lisäksi Bristol Ridgen myötä AMD:n työpöytäpuoli saa samat ominaisuudet kuin nykyiset Carrizo-kannettavat, ja tuettuna pitäisi olla esimerkiksi HDMI 2.0 ja 4K H.265-rautapurku.Bristol Ridgen julkaisu on tähdätty ensi vuoden heinäkuulle, ja Zen-arkkitehtuuria käyttävä Summit Ridge lokakuulle. Toisaalta lähteenä on toistaiseksi vain vahvistamaton tiekartta, ja aitonakin se olisi todennäköisesti lähinnä alustava arvio. Excavator-ytimien saapuminen työpöydälle vasta ensi vuoden puolella johtuu ilmeisesti astetta isommasta uudelleensuunnittelusta, sillä mobiilipuolelle suunnattu Carrizo ei käänny ongelmitta työpöytäpuolen yli 4 GHz kellotaajuuksille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5082 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1149 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Xbox one S vs X 1 Xbox One
Näytä lisää viestejä