AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:n Bristol Ridge jatkaa APU-kehitystä ensi vuonna
AMD:n tulevaisuudensuunnitelmat lepäävät pitkälti tulevan Zen-arkkitehtuurin varassa, mutta sitä ennen työpöytäpuolella nähdään kuitenkin APU-malleja Excavator-ytimillä.

BenchLife-verkkosivusto on saanut käsiinsä tietoja AMD:n suunnitelmista APU-suorittimien varalle ensi vuoden osalta. AMD julkaisi vastikään Godavari-koodinimellä varsin pienimuotoisen päivityksen työpöytäpuolen Kaveri APU-suorittimiin, ja varsinainen kehitysaskel otettiin mobiilipuolen Carrizo-alustan myötä. Carrizon käyttämiä Excavator-ytimiä nähdään näillä näkymin myös työpöytäpuolella, mutta vasta ensi vuonna Bristol Ridge -alustan myötä.
Bristol Ridge käyttää ilmeisesti uutta FM3-alustaa, jota hyödyntää myös tulevat Zen-arkkitehtuurin suorittimet. FM3:n luvataan tuovan ainakin tuen DDR4-muisteille. Lisäksi Bristol Ridgen myötä AMD:n työpöytäpuoli saa samat ominaisuudet kuin nykyiset Carrizo-kannettavat, ja tuettuna pitäisi olla esimerkiksi HDMI 2.0 ja 4K H.265-rautapurku.Bristol Ridgen julkaisu on tähdätty ensi vuoden heinäkuulle, ja Zen-arkkitehtuuria käyttävä Summit Ridge lokakuulle. Toisaalta lähteenä on toistaiseksi vain vahvistamaton tiekartta, ja aitonakin se olisi todennäköisesti lähinnä alustava arvio. Excavator-ytimien saapuminen työpöydälle vasta ensi vuoden puolella johtuu ilmeisesti astetta isommasta uudelleensuunnittelusta, sillä mobiilipuolelle suunnattu Carrizo ei käänny ongelmitta työpöytäpuolen yli 4 GHz kellotaajuuksille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä