AfterDawn logo

Steam Machine -koneiden toimitukset alkavat lokakuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Valve on ilmoittanut aloittavansa Steam Machine -pelitietokoneiden/-konsoleiden toimitukset ennakkotilaajille 16. lokakuuta. Laitevalmistajakumppaneina ovat Alienware ja Syber. Jos et ole hypännyt ennakkotilauksiin mukaan, niin koneiden varsinainen jälleenmyynti alkaa vasta 10. marraskuuta.

Alienwaren rakentaman Steam Machine -pelikoneen aloitushinta on 449 dollaria, kun taas Syberin kehittämän kokoonpanon hinnat alkavat 499 dollarista. Tietokoneissa käytetään Intelin Core-suorittimia sekä Nvidian GeForce-näytönohjaimia. Käyttöjärjestelmänä on Valven Steam-pelijakeulualustan ja Linuxin pohjalta luotu SteamOS.

Käyttöjärjestelmävalinnan vuoksi Steam Machine -ostajien kannattaa olla tarkkana: perinteiset Windows-pelit eivät toimi koneissa, mikäli niistä ei ole tehty erikseen Linux-versiota. Windows-pelien pelaaminen onnistuu kuitenkin striimaamalla ne Windows-tietokoneelta televisioon kytkettyyn Steam Machineen – sama temppu onnistuu tosin edullisemmin noin 55 euroa maksavan Steam Link -lisälaitteen avulla.


Steam Machine -pelaamista varten Valve on esitellyt myös 55 euroa maksavan Steam Controller -peliohjaimen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT