Apple päivitti 15-tuumaisen MacBook Pron

Kirjoittaja Panu Roivas,

Apple päivitti 15-tuumaisen MacBook Pron
Apple on päivittänyt 15-tuumaisen MacBook Pron sisukaluja uusilla komponenteilla. Lisäksi tarjolle tulee uusi versio 5K-resoluution iMacista.

Retina MacBook Pron 15-tuumainen versio päivittyy uudella Force Touch -kosketusalustalla, joka on jo nähty aiemmin muun muassa uudessa 12-tuumaisessa MacBookissa. Tämän lisäksi myös sisuskaluja on päivitetty SSD-aseman, akun ja näytönohjaimen osalta.

PCIe-liitäntäisen SSD:n nopeudeksi kerrotaan parhaimmillaan 2 GBps, ja suurempi akku tuo tunnin verran lisää käyttöaikaa, eli yhteensä 9 tuntia langatonta webbisurfausta tai elokuvatoistoa iTunesin kautta. Uutena näytönohjaimena toimii AMD:n Radeon M370X 2GB, joka käyttää Cape Verde -piiriä, jota on käytetty muun muassa työpöytäpuolen Radeon HD 7700 -sarjassa.

Edullisemmassa mallissa on käytössä 2,2 Ghz Core i7 -suoritin, 256 Gt SSD sekä Intelin Iris Pro -näytönohjain. Hintaa tällä kokoonpanolla on 2 299 €. Hintavammalla 2 849 € mallilla saa 2,5 GHz suorittimen, 512 Gt SSD:n sekä Radeon R9 M370X -näytönohjaimen.


MacBookin lisäksi Apple lisäsi mallistoonsa edullisemman 2 349 euron hintaisen 5K iMacin, jossa on astetta hitaampi 3,3 GHz Core i5-suoritin, perinteinen 1 Tt kiintolevy Fusion Driven sijasta, sekä Radeon R9 M290 -näytönohjain.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 193 Windows -ongelmat
Biisiketju 5210 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 114 PC:n pelit
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä