Apple päivitti 15-tuumaisen MacBook Pron

Kirjoittaja Panu Roivas,

Apple päivitti 15-tuumaisen MacBook Pron
Apple on päivittänyt 15-tuumaisen MacBook Pron sisukaluja uusilla komponenteilla. Lisäksi tarjolle tulee uusi versio 5K-resoluution iMacista.

Retina MacBook Pron 15-tuumainen versio päivittyy uudella Force Touch -kosketusalustalla, joka on jo nähty aiemmin muun muassa uudessa 12-tuumaisessa MacBookissa. Tämän lisäksi myös sisuskaluja on päivitetty SSD-aseman, akun ja näytönohjaimen osalta.

PCIe-liitäntäisen SSD:n nopeudeksi kerrotaan parhaimmillaan 2 GBps, ja suurempi akku tuo tunnin verran lisää käyttöaikaa, eli yhteensä 9 tuntia langatonta webbisurfausta tai elokuvatoistoa iTunesin kautta. Uutena näytönohjaimena toimii AMD:n Radeon M370X 2GB, joka käyttää Cape Verde -piiriä, jota on käytetty muun muassa työpöytäpuolen Radeon HD 7700 -sarjassa.

Edullisemmassa mallissa on käytössä 2,2 Ghz Core i7 -suoritin, 256 Gt SSD sekä Intelin Iris Pro -näytönohjain. Hintaa tällä kokoonpanolla on 2 299 €. Hintavammalla 2 849 € mallilla saa 2,5 GHz suorittimen, 512 Gt SSD:n sekä Radeon R9 M370X -näytönohjaimen.


MacBookin lisäksi Apple lisäsi mallistoonsa edullisemman 2 349 euron hintaisen 5K iMacin, jossa on astetta hitaampi 3,3 GHz Core i5-suoritin, perinteinen 1 Tt kiintolevy Fusion Driven sijasta, sekä Radeon R9 M290 -näytönohjain.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2216 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä