iPadin suurimmat puutteet ovat pian historiaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

iPadin suurimmat puutteet ovat pian historiaa
Vaikka iPadit ovatkin tableteissa selviä markkinajohtajia, eivät ne ole kuitenkaan aivan täydellisiä laitteita noin viiden vuoden kehityskaaren jälkeenkään. Toivotuimpia ominaisuuksista on ollut mahdollisuus luoda kirjautumistunnukset useammalle henkilölle (kuten tietokoneissakin) ja tuki usean sovelluksen samanaikaiselle käytölle.

Nämä kaksi iPadin kenties toivotuinta ominaisuutta ja suurinta puutetta on 9to5macin luotettavien lähteiden mukaan tulossa vihdoin saataville tämän vuoden aikana. Apple testasi mahdollisuutta jakaa iPadin näyttöä useammalle sovellukselle jo iOS 8:n testausvaiheessa, mutta se päätettiin tiputtaa ominaisuuslistalta pois, kun siitä ei saatu tarpeeksi valmista tekelettä.

9to5macin mukaan tuki usean sovelluksen käytölle aktivoidaan iOS 9:ssä ja sen avulla ohjelmia voi ajaa joko 1/2-, 1/3- tai 2/3-tiloissa. Samanaikaisesti esillä olevien sovellusten määrä on rajoitettu kahteen eli käyttäjä ei voi suorittaa kolmea ohjelmaa 1/3-näkymässä. Samasta sovelluksesta voi kuitenkin aukaista kaksi ikkunaa, esimerkiksi Safarin tapauksessa ruudulle saa näkyviin kaksi välilehteä. Kahden näkymän tila samasta sovelluksesta voi tulla kuitenkin iOS 9:ään myöhemmin julkaistavan ohjelmistopäivityksen muodossa.


Usean sovelluksen samanaikainen käyttö suunniteltiin alun perin isompaa ja toistaiseksi julkistamatonta "iPad Prota" silmällä pitäen, mutta 9to5macin mukaan ominaisuus on tarkoitus julkaista myös nykyisille iPadeille.

IPadeihin on tulossa myös mahdollisuus luoda samalle laitteille useita eri käyttäjäprofiileita, mikä helpottaa laitteen jakamista esimerkiksi perheen kesken. 9to5macin jutusta ei kuitenkaan ilmennyt, että tukeeko ominaisuus Touch ID:tä eli voisiko esimerkiksi iPad Air 2:ssa omalle käyttäjätilille kirjautua suoraviivaisesti oman sormenjäljen avulla. Ominaisuus ei kuitenkaan välttämättä valmistu vielä iOS 9:n julkaisuun mennessä, vaan se voi tulla saataville myöhemmin 9.x-päivitysten mukana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä