Oculus Rift VR-lasien laitteistosuositukset julki

Kirjoittaja Panu Roivas,

Oculus Rift VR-lasien laitteistosuositukset julki
Oculus Rift virtuaalitodellisuuslasien on tarkoitus tulla myyntiin ensi vuoden alkupuolella, ja speksien viimeistelyn myötä myös laitteistovaatimukset on saatu julki.

Oculus VR:n blogissa kerrotaan Riftin minimivaatimuksena olevan Intelin neliytiminen i5-4590 suoritin, Nvidian GeForce GTX 970 tai AMD:n Radeon R9 290 näytönohjain, sekä 8 Gt DDR3-muistia. Kyseinen kokoonpano on tällä hetkellä vielä kohtuullisen hintava, mutta Oculus uskoo hintojen laskevan kohtuullisemmalle tasolle ensimmäisen Rift-version elinaikana.

Tehokkaiden komponenttien lisäksi Rift vaatii vähintään Windows 7 SP1 -käyttöjärjestelmän, kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä HDMI 1.3 -liitännän, jolla se liitetään näytönohjaimeen. Osa HDMI 1.3 -liitännöistä ei kuitenkaan kykene 297 MHz pikselikellotaajuuteen, joten esimerkiksi GTX 970M -näytönohjaimella varustetut kannettavat eivät välttämättä tue Riftiä jos niiden HDMI-liitäntä ei yllä 297 MHz taajuudelle.

Oculus Rift käyttää 2160x1200-resoluution OLED-paneelia 90 Hz virkistystaajuudella. Perinteinen pelaaminen 1080p-näytöllä 60 FPS nopeudella vaatii n. 124 miljoonan pikselin laskentaa per sekunti, mutta Oculus Riftillä lukema nousee 233 miljoonaan pikseliin. Käytännössä VR-pelien pyörittäminen tulee vaatimaan n. 3x enemmän suorituskykyä näytönohjaimelta verrattuna 1080p 60 Hz näytöllä pelaamiseen. VR-peleissä on myös äärimmäisen tärkeää, ettei ruudunpäivitys laske alle virkistystaajuuden, sillä nykimiset ruudunpäivityksessä tekevät VR-kokemuksesta epämiellyttävän.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille