Piraatit eivät saakaan ilmaista Windows 10:tä – "Luvassa houkuttelevia tarjouksia"

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Piraatit eivät saakaan ilmaista Windows 10:tä – "Luvassa houkuttelevia tarjouksia"
Microsoftin käyttöjärjestelmäryhmän johtaja Terry Myerson aiheutti keväällä kohun, kun hän kertoi Reutersille ohjelmistojätin aikovan tarjota Windows 10 -päivityksen ilmaiseksi myös niille, jotka ovat ladanneet Windows 7:n tai 8:n laittomasti.

Hämmennystä aiheuttanutta lausuntoa paikkailtiin myöhemmin medialle lähetetyllä kommentilla, jonka mukaan ilmainen Windows 10 -päivitys ei muuttaisi laitonta käyttöjärjestelmää lailliseksi. Vaikka kommentin olikin tarkoitus selventää tilannetta, aiheutti se pikemminkin vain lisää ihmettelyä: Kohdellaanko Windows 10:een siirtyneitä piraatteja kuinkin samalla tavalla kuin muitakin? Jos ei, niin mitkä ovat käytännössä erot laillisiin asennuksiin?

Hämmentääkseen soppaa vielä lisää, Microsoft on nyt ilmoittanut ettei se aio tarjota lainkaan ilmaista päivitystä laittomille Windows-järjestelmille. Toisin sanoen mikään ei tule muuttumaan aiemmasta.


Ilmaisen päivityksen sijaan Microsoftin suunnitelmana on tuoda saataville "houkuttelevia tarjouksia", joilla piraatit yritetään saada käännytettyä laittomista asennuksista laillisiin versioihin. Microsoft aikoo siis periä jonkinlaisen summan piraateilta jos he haluavat laillistaa asennuksensa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

muppis
muppis
Se summa saisi olla ihan reilusti se sama kuin mitä kaupasta ostettuna, koska muutenhan se kannustaisi ensin piratisoimaan ja sitten ostamaan jos halvemmalla saisi kuin suoraan hyllystä. Tämä on vähän käärmeen ajamista putkeen.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Malboro
Malboro
Ja miten käy Technical Previewin omistajille?
Numsu
Numsu
Originally posted by Malboro:
Ja miten käy Technical Previewin omistajille?
Se on vain nimensä mukaan preview, ja vanhenee 6-12kk jälkeen julkaisusta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 5364 Vapaata keskustelua
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
DDR4 muistit 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 145 PC:n pelit
ISO Tiedosto - ongelma 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä