Intelin kerroinlukottomat Broadwell-suorittimet tulossa myyntiin kesäkuussa

Kirjoittaja Panu Roivas,

Intelin kerroinlukottomat Broadwell-suorittimet tulossa myyntiin kesäkuussa
Japanilaisen Hermitage Akihabara -sivuston mukaan Intel aikoo julkaista tulevat Broadwell-arkkitehtuurin työpöytäsuorittimet 2. kesäkuuta.

Intelin Broadwell-arkkitehtuurin suorittimia ollaan nähty jo viime vuoden puolella mobiililaitteissa, mutta työpöytäsuorittimien osalta Intel on tyytynyt päivitettyihin Haswell-malleihin. Nyt tarjolle on kuitenkin tulossa uusia maksimissaan 65W TDP-arvolla varustettuja suorittimia integroidulla Iris Pro 6200 -näytönohjaimella. Tarjolle tulevat mallit ovat C-merkittyjä, mikä on ilmeisesti Intelin tapa ilmoittaa suorittimen olevan kerroinlukoton ja Iris Pro -näytönohjaimella varustettu.

LGA 1150 -kantaan tulevia malleja on ilmeisesti ainakin alkuun tarjolla vain kaksi kappaletta: Core i7-5775C ja Core i5-5675C. i7-5775C on tuttuun tapaan neliytiminen kahdeksalla säikeellä, ja hitaampi i5-malli tyytyy neljään säikeeseen. 65W TDP-arvon pitämiseksi kellotaajuuksia on laskettu Haswell-malleihin verrattuna, ja i7-5775C:n taajudet ovat 3,3/3,8 GHz ja i5-5675C:n 3,1/3,6 GHz.


Broadwell-malleja on jo ehditty ylikellotella maailmalla 5 GHz kellotaajuudelle ilmajäähdytyksen voimin. Broadwell-mallit saattavat kuitenkin päätyä selvästi kalliimmaksi kuin nykyiset kerroinlukottomat Haswell-mallit, joihin ei ole integroitu hintavaa Iris Pro -näytönohjainta. Näin ollen Broadwell-suorittimia ei välttämättä kannata harkita kokoonpanoihin, joissa käytetään erillisnäytönohjainta.

Broadwellin elämä työpöytäsuorittimien osalta jäänee lyhyeksi, sillä Intelin uskotaan julkaisevan seuraavan sukupolven Skylake S -suorittimet ensimmäisenä kerroinlukottomien työpöytämallien osalta jo Q3 aikana. Skylake tuo mukanaan uuden LGA 1151-alustan ja DDR4-muistit ensimmäistä kertaa kuluttajaluokan emolevyille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 42 Windows -ongelmat
Videoketju 350 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4492 Vapaata keskustelua
Kansio hävisi uudelleen nimeämisessä resurssienhallinnassa 3 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1084 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Näytä lisää viestejä