Nvidian CEO ei malta odottaa kertoa tulevista näytönohjaimistaan

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Nvidian CEO ei malta odottaa kertoa tulevista näytönohjaimistaan
Nvidia julkisti vastikään viimeisimmän neljänneksen tuloksensa, joka jäi 134 miljoonaa dollaria voitolliseksi. Samalla Nvidian CEO hehkutti yrityksen tulevia tuotteita, kuten Pascal-arkkitehtuurin näytönohjaimia, jotka julkaistaan ensi vuoden puolella.

Nvidian Pascal-arkkitehtuuri tulee olemaan yritykselle yhtä merkittävä muutos kuin Kepler oli aikanaan verrattuna Fermiin. Uudet piirit tehdään todennäköisesti TSMC:n 16 nm prosessilla, ja käytössä on Nvidialle ensi kertaa myös HBM-muistit. Tarkalleen ottaen kyseessä on HBM:n toinen versio, sillä HBM tullaan näkemään ensimmäistä kertaa tositoimissa jo AMD:n toimesta kesäkuun loppuun mennessä. Nvidia paljasti myös ensimmäisten Pascal-piirien koodinimet: PK100 ja PK104. Oletettavasti kyseessä on korvaajat nykyiselle GM200 ja GM204 -piireille, eli Titan X:lle sekä GTX 980/970 -näytönohjaimille.
Uusi muistitekniikka mahdollistaa kuitenkin ensi vuonna parhaimmillaan 32 Gt muistilla varustetut kortit. Nvidia povaakin paljon uuteen Pascal-arkkitehtuuriin ja HBM2-muisteihin, sillä sen HPC-käyttöön tarkoitettuja Pascal-arkkitehtuurin laskentakortteja tullaan näkemään ainakin kahdessa supertietokoneessa, Summit ja Sierra. Pascal tuo mukanaan myös NVLink-teknologian laskentakorttien väliseen yhteydenpitoon, ja käytännössä se korvaa Nvidian ja IBM:n kehittämissä supertietokoneissa pöytäkonepuolella käytetyn PCIe-väylän.

Nähtäväksi jää, miten hyvin Nvidialta onnistuu uuden arkkitehtuurin sekä uuden prosessitekniikan haltuunotto samaan aikaan siirtyessä HBM2-muistitekniikan käyttöön. Nvidia ei ole antanut Pascal-korteille tarkempaa aikataulua kuin 2016, ja 16/14 nm prosessitekniikalle tulee olemaan enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Ensimmäisenä jonossa on luonnollisesti Apple ja Qualcomm, jotka tulevat todennäköisesti viemään valtaosan tuotannosta. Joka tapauksessa HBM2 tulee ainakin perinteisten pelinäytönohjainten saralla tuomaan merkittävän muutoksen, josta saadaan esimakua jo muutaman viikon sisään AMD:n toimesta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Vilperi13
Vilperi13
32Gt? Eli siis DX12 myötä on mahdollista olla 128Gt vramia koneessa kiinni?(dx12 muistin stackaus toivottavasti toimii hbm(2) muisteilla)

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä