Windows 10 jää viimeiseksi – ei tulossa jatkajaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Windows 10 jää viimeiseksi – ei tulossa jatkajaa
Windows 10 on jäämässä viimeiseksi Windows-käyttöjärjestelmäperheen isoksi julkaisuksi. Asia tuli ilmi Microsoft Ignite 2015 -tapahtumassa mukana olleen Jerry Nixonin puheesta.

Radikaalilta vaikuttava ilmoituksen sisältö ei kuitenkaan tarkoita Windowsin kuolemaa, vaan Microsoft aikoo siirtyä uuteen ohjelmistokehitysmalliin, jossa julkaistaan pieniä päivityksiä aiempaa useammin. Windows 10 on siis viimeinen päivitys, jossa uusia ominaisuuksia tuodaan "kerta rysäyksellä". Ajatuksena on ilmeisesti ottaa mallia OS X:stä / iOS:stä, Androidista ja Ubuntusta, joita päivitetään kerran vuodessa (tai useammin).

Taajan päivitystahdin ansiosta Microsoftin ei tarvitse enää viivyttää uusien ominaisuuksien julkaisua. Nyt uusia ominaisuuksia on voitu tuoda saataville vasta kun kaikki muutkin ohjelmistoprojektit ovat saaneet työnsä valmiiksi. Uusi malli sopii paremmin mobiilivetoiseen maailmaan, jossa kehitys etenee jatkuvasti hurjalla vauhdilla eteenpäin eikä siinä jää oikein aikaa ottaa välivuosia.


Windows 10 tulee saataville tietokoneille kesän aikana ja mobiililaitteille hieman myöhemmin. Ensimmäisen vuoden aikana Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat päivittää järjestelmänsä uuteen ohjelmistoon ilmaiseksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

mcmopo
mcmopo
Ihan varmaan tulee jatkaja jossain vaiheessa. Jos windows 95:sta oltaisiin kehitetty samaan tyyliin niin jossain vaiheessa olisi tullut koodi vastaan kehityksessä. Joten jos katsoo parikymmentä vuotta eteenpäin niin ei ole silloin windows 10 enää varmaankaan myynnissä.

Itse pelkään että tulossa on vuosilisenssi. Muutama euro vuodessa ei olisi kovinkaan paha mutta MS osaa kyllä hinnoitella itesensä pihalle kovin helposti. Esim. Officea sai muutama vuosi sitten kohtuu hintaan mutta nykyään maksaa niin paljon että ei kannata maksaa ellei välttämättä tarvitse.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä