AMD julkaisi uusia 300-sarjan näytönohjaimia – lippulaivamalli tulossa pian

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisi uusia 300-sarjan näytönohjaimia – lippulaivamalli tulossa pian
AMD esitteli 2015 Financial Analyst Day -tapahtumassaan tulevaisuudensuunnitelmiaan suorittimien ja näytönohjainten osalta. Samalla AMD:n sivuille ilmestyivät ensimmäiset tiedot 300-sarjan näytönohjaimista, ja netin huhuosastolle päätyi myös teaserikuvia tulevasta lippulaivanäytönohjaimesta.

AMD:n sivujen mukaan OEM-markkinoille on tulossa alkuun kolme 300-sarjan näytönohjainta, R9 380, R7 370 ja R7 360. AMD:n luottopartneri HP ehti jo paljastaa mallit paria päivää aikaisemmin uusien Pavilion-mallien julkistuksessa. Kortit ovat OEM-markkinoille tuttuun tapaan uudelleen brändättyjä kortteja. R9 380 on käytännössä nykyinen Radeon R9 285, ja alemmat mallit pohjautuvat edeltäviin HD 7850 ja R7 260X -kortteihin. Näin ollen R7 370 on myös ainoa malli, josta edelleen puuttuu tuki AMD:n uudemmille teknologioille kuten FreeSync.
Uudelleenbrändättyjen OEM-mallien nimeäminen 300-sarjaksi saattaa vihjata sitä, että AMD tulee julkaisemaan uuden sukupolven näytönohjaimet 400-sarjaan, tai muuttamalla nimeämiskäytäntöä perusteellisemmin. AMD:n CEO Lisa Su paljasti, että AMD tulee julkaisemaan seuraavan sukupolven lippulaivanäytönohjaimen vielä tämän neljänneksen aikana, eli viimeistään kesäkuussa. Vaikka tarkkaa päivämäärää ei ole kerrottu, julkaisun oletetaan tapahtuvan joko Computexin aikoihin kesäkuun alussa tai pari viikkoa myöhemmin E3-messujen myötä. Tänä vuonna AMD sponsoroi ensimmäistä kertaa PC-teemaista E3-tapahtumaa, jota vetää PC GAMER -lehti.AMD paljasti uuden lippulaivakortin hyödyntävän HBM-muistia, joka tulee olemaan merkittävä muutos samaan tapaan kuin aikanaan Radeon HD 4000 -sarjan tuoma GDDR5. Verkkoon on myös päätynyt pari teaserikuvaa tulevasta kortista, jossa näkyy verrattain lyhyt kortti 120 mm nestejäähdyttimellä. Oletettavasti HBM-muisti mahdollistaa entistä kompaktimman piirilevyn.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
vaakaviiruja näytössä käynnistässä ja koneen sammuili 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 5298 Vapaata keskustelua
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä